Her Öğrenci için, öğrenci iş yükü Dönemlik 30 AKTS , Yıllık 60 AKTS Kredisi olmalıdır.
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Ulusal Kredi AKTS Print
1. Sınıf Güz Dönemi (1. Yarıyıl)
GIT-3101
Gıda Bilimi ve Teknolojisi
Zorunlu 4 5 Yazdır
GIT-3103
Genel Mikrobiyoloji
Zorunlu 3,5 4 Yazdır
GIT-3105
Gıda Analizleri
Zorunlu 2,5 4 Yazdır
GIT-3107
Et Teknolojisi
Zorunlu 3,5 4 Yazdır
GIT-3109
Tahıl Teknolojisi
Zorunlu 3,5 4 Yazdır
GIT-3111
Gıda Ambalajlama Teknolojisi
Zorunlu 3 3 Yazdır
KIM-0105
Genel Kimya l
Zorunlu 2 3 Yazdır
MAT-3000
Genel Matematik
Zorunlu 2,5 3 Yazdır
Yarıyıl Akts Toplamı24,5030,00
1. Sınıf Bahar Dönemi (2. Yarıyıl)
GIT-3102
Gıda Kimyası ve Biyokimyası
Zorunlu 4 5 Yazdır
GIT-3104
Gıda Mikrobiyolojisi
Zorunlu 3,5 5 Yazdır
GIT-3106
Süt Teknolojisi
Zorunlu 3,5 5 Yazdır
GIT-3108
Meyve ve Sebze Teknolojisi
Zorunlu 3,5 4 Yazdır
GIT-3110
Gıdalarda Temel İşlemler
Zorunlu 2 2 Yazdır
GIT-3112
Bitkisel Yağ Teknolojisi
Seçmeli 2,5 3 Yazdır
GIT-3116
Hijyen veSanitasyon
Seçmeli 3 3 Yazdır
GIT-3118
Yönlendirilmiş Çalışma
Seçmeli 3 3 Yazdır
GIT-3122
Soğuk Tekniği ve Depolama
Seçmeli 3 3 Yazdır
Yarıyıl Akts Toplamı25,5030,00
2. Sınıf Güz Dönemi (3. Yarıyıl)
GIT-3201
Gıda Kalite Kontrol ve Mevzuatı
Zorunlu 4 5 Yazdır
GIT-3203
Gıda Muhafaza Yöntemleri
Zorunlu 3 4 Yazdır
GIT-3205
Gıda Katkı Maddeleri
Zorunlu 2 3 Yazdır
GIT-3207
Gıda Endüstrisi Makineleri
Zorunlu 2 3 Yazdır
GIT-3209
Bilişim Teknolojisi Ve Genel İletişim
Zorunlu 2 3 Yazdır
UOS-3000
Üniversite Ortak Seçmeli I
Zorunlu 2 3 Yazdır
GIT-3215
Kariyer Planlama Ve Geliştirme
Seçmeli 2,5 3 Yazdır
GIT-3217
Gıda İşletmelerinde Projelendirme
Seçmeli 3 3 Yazdır
GIT-3219
Beslenme İlkeleri
Seçmeli 3 3 Yazdır
Yarıyıl Akts Toplamı24,0030,00
2. Sınıf Bahar Dönemi (4. Yarıyıl)
ATA-3000
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
Zorunlu 4 4 Yazdır
ING-3000
İngilizce
Zorunlu 4 4 Yazdır
MYO-3010
İşletmede Mesleki Eğitim
Zorunlu 5 15 Yazdır
MYO-3011
Kurum Stajı
Zorunlu 0 5 Yazdır
TUR-3000
Türk Dili
Zorunlu 4 4 Yazdır
Yarıyıl Akts Toplamı17,0032,00
Toplam91,00122,00
      
Üniversite Ortak Seçmeli Dersleri
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Kredi AKTS Print
Şarkikaraağaç Meslek Yüksekokulu
ISY-805
Proje Yönetimi
Seçmeli 2 3 Yazdır
MUV-809
Bilgisayarlı Muhasebe
Seçmeli 2 3 Yazdır
MUV-810
Muhasebe Bilgi Sistemi
Seçmeli 2 3 Yazdır
MYO-803
Girişimcilik
Seçmeli 2 3 Yazdır
MYO-803
Girişimcilik
Seçmeli 2 3 Yazdır
MYO-803
Girişimcilik
Seçmeli 2 3 Yazdır
MYO-805
Girişimcilik
Seçmeli 2 3 Yazdır
      
Bölüm Başkanı : Öğr. Gör. Dr. Taner SARIOĞLU  
e-mail : tanersarioglu@isparta.edu.tr  
Telefon : 0 246 411 4544  
Fax : 0 246 411 2334  
AKTS Koordinatörü :  
e-mail : selcukyilmaz@iaparta.edu.tr  
Telefon : 0 246 411 4544  
Fax : 0 246 411 2334  
Adres : Süleyman Demirel Üniversitesi Şarkikaraağaç Meslek Yüksek Okulu, Gıda İşleme Bölümü, Gıda Teknolojisi Programı 32800 Şarkikaraağaç \ ISPARTA  
Genel Bilgi : Şarkikaraağaç Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programında ,verilen eğitimle hammaddeden son ürüne kadar geçen sürede kaliteli ürün üretimine yönelik yeterli bilgi birikimi sağlanmaktadır ve gıda sanayinde mesleki eleman ihtiyacını karşılamayı amaçlayan iki yıllık bir programdır.  
Edinilen Ünvan : Gıda Teknolojisi Teknikeri  
Yeterlilik Düzeyi :  
Kabul Koşulları : Lise diploması, ÖSYM Belgesi  
Önceki Öğrenmenin Tanınması İçin Özel Düzenlemeler(Yatay Geçiş,Dikey Geçiş v.s.) : Matematik, Genel Kimya, Biyoloji, Bilgisayar, Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Yabancı Dil  
Yeterlilik Zorunlulukları ve Yönetmeliğe Uygunluk : Ulusal yeterlilik sistemi üç Bolonya süreci seviyesini içerebilir (ya da orta seviye yeterlilikleri) (örneğin kısa süreç olan ilk süreç). Bu seviyeler üniversitelere belirlli yeterlilikleri yapılandırmayı ve yeterlilik vasıtasıyla ilerlemek üzere düzenlemeye izin verir. Türkiye’de yeterlilik zorunlulukları ve yönetmeliğe uygunluk YÖK tarafından belirlenir.  
Programın Hedefleri : Gıda İşleme Teknolojisi Programı, gıda hammaddesi işleyen işletmelerde gerekli teorik ve uygulamalı eğitimi vererek gıdanın temel ilkelerinde ve konularında uzmanlaşmış teknikerlerin yetiştirilmesine katkıda bulunmaktadır. Gıda sanayinde mesleki eleman ihtiyacını karşılamayı amaçlayan “Gıda Teknolojisi” programında verilen eğitimle hammaddeden son ürüne kadar geçen sürede kaliteli ürün üretimine yönelik yeterli bilgi birikimi sağlanmaktadır.  
Örneklerle Mezunlar İş Profilleri : Gıda işletmeleri, Fırıncılar,Pastacılar,Yufkacılar, Unlu Mamüller (Simitçiler), Kasaplar,Doğal madensuyu ve şişelenmiş suların üretimi,Diğer süthane işletmeciliği ve peynir imalatı, Ekmek, kek, bisküvi ya da pankek için hazırlanmış un karışımları ve hazır karıştırılmış unlar ile hamur imalatı,Diğer depolama ve ambarlama, Gıda endüstürisi ile ilgili her alanda çalışma imkanı bulabilmektedirler  
Başka Çalışmalara Geçiş İmkanı : Gıda teknolojisi Programından mezun öğrenciler DGS sınavına girdikleri ve başarılı oldukları takdirde alanları (gıda mühendisliği, diyetisyenlik, ziraat fakültesinin çeşitli bölümleri ve kimya bölümüne ) ile ilgili herhangi bir lisans programına kontenjan dahilinde geçiş yapma imkânına sahiptirler  
Programın Amaçları : Programın amacı, gıda işletmelerine gıda işleme teknolojisi alanında meslek elemanı yetiştirmektir. Gıda teknolojisi programını bitirenlere “Tekniker” unvanı verilir. Gıda teknolojisi alanında yetişen bir tekniker, her türlü bitkisel ve hayvansal gıdaların besin değerlerini kaybetmeden üretilmesi ve saklanması, besin değerlerini belirlemede kullanılacak ölçümlerin saptanması gibi konularda araştırmalar yapar; bu konularda üreticileri ve halkı aydınlatır. Bölümün Temel Hedefi, gıda üretimi yapan fabrikalarda Mühendis ve İşçi arasındaki köprüyü kurması gereken, işletmedeki genel sorunlara doğrudan müdahale etme bilgisine sahip ve işletme laboratuvarlarında aktif rol oynayan mezunları yetiştirmektir  
Sınav Ve Değerlendirme Kuralları : Ara sınav %40 Final %60  
Mezuniyet Koşulları : Yasal süre içinde mezuniyet için gerekli tüm dersleri almak ve bu derslerden başarılı olmak koşulu ile devam etmekte olduğu programı en az 2.00 Genel Not Ortalaması (GNO) ile tamamlamak  
Programın Türü(Tam zamanlı, Yarı zamanlı, Uzaktan Öğretim) : Derse dayalı yöntem Görsel ve uygulamalı yöntem Laboratuvar çalışmaları, proje çalışmaları ve teknik geziler