Ders Adı Kurum Stajı
Ders Kodu MYO-3014
Dersin Türü Zorunlu
Ders Biriminin Seviyesi Ön Lisans
Yıl 2
Dönem 4.Yarıyıl
AKTS 8
Dersi Veren(ler) Öğr. Gör. Hüseyin DUMAN, Öğr. Gör.Çetin MEYDAN, Öğr. Gör. İlhami MORÇİN, Öğr. Gör. Gülsüm KASAP
Dersin Yardımcıları
Ders İşleme Biçimi Yüz Yüze
Önkoşul Dersleri
Dersin İçeriği 1- Alanda mesleki beceri kazanmak 2- Meslekleri ile ilgili çalışmaları uygulamalı olarak öğrenirler
Dersin Verildiği Diller Türkçe
Dersin Amacı Öğrencilerin derste öğrendiklerini uygulamalarını sağlamak.
No Dersin Kazanımları  
1 Derslerde öğrenilen konuların uygulamasını yapabilme;;
2 Çalışma hayatına uyum sağlayabilme
3 Teori ile uygulamayı birarada pekiştirebilme
4 Mesleği ile ilgili iş süreçlerini uygulayabilme
5 Çalışma disiplinini sağlayabilme
6 İş süreçlerindeki sorunlara çözüm önerileri getirebilme
7 Alanına uygun sektörel araç gereçleri kullanabilme
DERSİN KAZANIMLARI / PROGRAM YETERLİKLERİ İLİŞKİ MATRİSİ
DKPY1PY2PY3PY4PY5PY6PY7PY8PY9PY10
1
2
3
4
5
6
7
5-Çok Yüksek İlişkili 4- Yüksek İlişkili 3-Orta İlişkili 2- Zayıf İlişkili 1-Çok Zayıf İlişkili 0-İlişkisiz
Hafta Konular  
1 Derslerde öğrenilen konuların uygulamasını yapabilme
2 Çalışma hayatına uyum sağlayabilme
3 Teori ile uygulamayı birarada pekiştirebilme
4 Mesleği ile ilgili iş süreçlerini uygulayabilme
5 Çalışma disiplinini sağlayabilme
6 Çalışma disiplinini sağlayabilme
7 İş süreçlerindeki sorunlara çözüm önerileri getirebilme;;
8 İş süreçlerindeki sorunlara çözüm önerileri getirebilme;;
9 Alanına uygun sektörel araç gereçleri kullanabilme
10 Alanına uygun sektörel araç gereçleri kullanabilme
11
12
13
14
No Bölüm Öğrenme Çıktısı Katkı Düzeyi
1 Turizm sektörü ile ilgili temel kavramları bilmek. 2
2 Turizm sektöründe ileri düzeyde bir veya birkaç yabancı dil bilgisine sahip olmak. 2
3 Temel bilgisayar kullanım bilgisi ile birlikte otel işletmeciliği alanındaki yazılım ve donanımı kullanabilmek. 4
4 Alternatif çözümler üretebilme ve eleştirel düşünebilme becerisine sahip olmak. 4
5 Gıda teknolojisi ve genel beslenme ilkeleri ile ilgili bilgiye sahip olmak, toplu beslenme yerlerinde hijyen ve sanitasyon kurallarını uygulamak 4
6 Her tür yiyecek ve içecek servisi ile ilgili teknik bilgi ve beceriye sahip olmak. Mutfak hizmetleri ve pişirme yöntemleri ile endüstriyel yemek üretimi konusunda bilgi sahibi olmak 4
7 Otel işletmelerinde odalar bölümü işleyişi ve yönetimi konusunda bilgi sahibi olmak 4
8 Turizm pazarlaması, kongre ve tur düzenleme konusunda bilgi sahibi olmak. 2
9 Toplumsal, bilimsel ve mesleki etik değerlere sahip olmak. 2
10 Turizm işletmelerinde maliyet analizlerini ve muhasebe işlemlerini yapabilecek bilgi ve beceriye sahip olmak. 3
Yarıyıl İçi Çalışmaları Sayısı Katkı Payı
Ara Sınav 0 0
Kısa Sınav 0 0
Ödev 0 0
Devam 0 0
Uygulama 0 0
Labaratuvar 0 0
Proje 0 0
Atölye 0 0
Seminer 0 0
Arazi Çalışması 0 0
Sözlü sınav 0 0
Portfolyo 0 0
Doküman İncelemesi 0 0
Performans değerlendirme 0 0
Sunum 0 0
Alan Çalışması 0 0
Vaka Çalışması 0 0
Video Kaydı 0 0
Öz değerlendirme 0 0
Akran Değerlendirme 0 0
Eşleştirme Testleri 0 0
Çoktan seçmeli test 0 0
Kısa Cevaplı test 0 0
Kontrol listeleri 0 0
Dereceleme Ölçekleri 0 0
Zihin Haritalama 0 0
Araştırma yazısı 0 0
Çevrimiçi anket 0 0
Çevrimiçi Kısa sınav 0 0
TOPLAM 0
Yıliçinin Başarıya Oranı 0
Finalin Başarıya Oranı 100
TOPLAM 100
AKTS kredilerinin belirlenmesinde öğrenci işyükü anketlerinden faydalanılmaktadır.
Etkinlik Sayısı Süresi Toplam
Ders Süresi (Sınav Haftaları Hariç) 8 14 112
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi 0 0 0
Ödevler 0 0 0
Sunum 1 40 40
Proje 0 0 0
Laboratuar Çalışması 0 0 0
Arazi ya da Alan Çalışması 0 0 0
Ara Sınavlar 0 0 0
Yarıyıl Sonu Sınavı 100 1 100
İşyükü Saati (30) 0
Toplam İşyükü / Saat 252    
Dersin Akts Kredisi 8    
Ders Notu Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar:
Diğer Kaynaklar
Materyal
Dökümanlar
Ödevler
Sınavlar
Materyal Diğer
Planlanmış Öğrenme Faaliyetleri ve Öğretim Yöntemleri