Ders Adı Genel İşletme
Ders Kodu MUH-1103
Dersin Türü Zorunlu
Ders Biriminin Seviyesi Lisans
Yıl 1
Dönem 1.Yarıyıl
AKTS 5
Dersi Veren(ler) Doç. Dr. Mehmet DİNÇ
Dersin Yardımcıları
Ders İşleme Biçimi Yüz Yüze
Önkoşul Dersleri
Dersin İçeriği İşletmeciliğe giriş, işletme amaçları, işletme çevresi, işletme kuruluşu ve çeşitleri, yönetici ve liderlik, işletme fonksiyonları (yönetim, tedarik, üretim, pazarlama, muhasebe, finans, İKY, halkla ilişkiler, Ar-Ge, örgüt geliştirme)
Dersin Verildiği Diller Türkçe
Dersin Amacı İşletmeyi fonksiyonlarına göre tanımak ve işletmenin işleyişini kavramak
No Dersin Kazanımları  
1 İşletme ve işletmecilikle ilgili temel bilgilere sahip olur
2 İşletme biliminin teknik, yöntem, model ve yaklaşımlarını tanır, tarihsel süreçteki gelişimini anlar
3 İşletmelerin ekonomik ve sosyal sistemdeki yerini ve önemini kavrar
4 İşletmelerin iç ve dış çevresel koşullarını analiz eder, çözüm üreten bilgiye ve bu bilgiyi uygulamaya koyma kararlılığına sahip olur
5 Ekonomik gerçeklerle uyumlu olacak şekilde işletmelerde rasyonel kararlar alma becerisini edinir
6 İşletmelerin evrensel, asli, destekleyici ve dönüştürücü tüm fonksiyonlarını kavrar ve uygulamadaki işleyişini öğrenir
DERSİN KAZANIMLARI / PROGRAM YETERLİKLERİ İLİŞKİ MATRİSİ
DKPY1PY2PY3PY4PY5PY6PY7PY8PY9PY10PY11PY12PY13PY14PY15
1
2
3
4
5
6
5-Çok Yüksek İlişkili 4- Yüksek İlişkili 3-Orta İlişkili 2- Zayıf İlişkili 1-Çok Zayıf İlişkili 0-İlişkisiz
Hafta Konular  
1 İşletmeciliğe Giriş ve İşletmenin Temel Kavramları
  Ön Hazırlık: Şenol, Aydın (2014). İşletmenin Temel Kavramları. İçinde Mustafa Kara & Hayrettin Ertan (Editörler), Genel İşletme. Lisans Yayıncılık, ss. (11-26), 3. Baskı, İstanbul. Çetinkaya Bozkurt, Özlem (2013). Temel Kavramlar ve Tarihçe. İçinde Muazzez Babacan (Editör), İlkeler ve İşlevlerle İşletme. Detay Yayıncılık, Ankara. (ss. 5-38). Kumkale, İlknur (2007). İşletme Yönetimi: Genel İşletmecilik Bilgileri ve Yeni Yaklaşımlar. Abp Yayınevi, 1. Baskı, Trabzon. Papatya, Gürcan (2015). Temel İşletmecilik Bilgisi. Beyazıt Kitabevi Yayınları, 2. Baskı, Isparta.
2 İşletmenin Amaçları ve Rasyonellik İlkeleri
  Ön Hazırlık: Morgül, Şükran (2014). İşletmenin Amaçları. İçinde Mustafa Kara & Hayrettin Ertan (Editörler), Genel İşletme. Lisans Yayıncılık, ss. (29-46), 3. Baskı, İstanbul. Çetinkaya Bozkurt, Özlem ve Babacan, Muazzez (2013). İşletme Kavramı. İçinde Muazzez Babacan (Editör), İlkeler ve İşlevlerle İşletme. Detay Yayıncılık, Ankara. (ss. 39-73). Kumkale, İlknur (2007). İşletme Yönetimi: Genel İşletmecilik Bilgileri ve Yeni Yaklaşımlar. Abp Yayınevi, 1. Baskı, Trabzon. Papatya, Gürcan (2015). Temel İşletmecilik Bilgisi. Beyazıt Kitabevi Yayınları, 2. Baskı, Isparta.
3 İşletme-Çevre Etkileşimi
  Ön Hazırlık: İldirir, Murat (2014). İşletmenin Ekonomi İçindeki Yeri ve Çevresi. İçinde Mustafa Kara & Hayrettin Ertan (Editörler), Genel İşletme. Lisans Yayıncılık, ss. (47-64), 3. Baskı, İstanbul. Çetinkaya Bozkurt, Özlem (2013). Temel Kavramlar ve Tarihçe. İçinde Muazzez Babacan (Editör), İlkeler ve İşlevlerle İşletme. Detay Yayıncılık, Ankara. (ss. 5-38). Kumkale, İlknur (2007). İşletme Yönetimi: Genel İşletmecilik Bilgileri ve Yeni Yaklaşımlar. Abp Yayınevi, 1. Baskı, Trabzon. Mirze, S. Kadri (2014). İşletme. Literatür Yayınları, 4. Baskı, İstanbul.
4 İşletmelerin Sınıflandırılması
  Ön Hazırlık: Akbaş, Rahmi (2014). İşletmelerin Sınıflandırılması. İçinde Mustafa Kara & Hayrettin Ertan (Editörler), Genel İşletme. Lisans Yayıncılık, ss. (65-98), 3. Baskı, İstanbul. İpek Alkan, Gönül (2013). İşletmelerin Sınıflandırılması. İçinde Muazzez Babacan (Editör), İlkeler ve İşlevlerle İşletme. Detay Yayıncılık, Ankara. (ss. 75-113). Kumkale, İlknur (2007). İşletme Yönetimi: Genel İşletmecilik Bilgileri ve Yeni Yaklaşımlar. Abp Yayınevi, 1. Baskı, Trabzon. Mirze, S. Kadri (2014). İşletme. Literatür Yayınları, 4. Baskı, İstanbul. Çakırer, Mehmet Akif (2013). İşletme Yönetimi. Ekin Yayınları, Yenilenmiş 3. Baskı, Bursa.
5 İşletmelerin Kuruluş Çalışmaları
  Ön Hazırlık: Akbaş, Rahmi (2014). İşletmelerin Sınıflandırılması. İçinde Mustafa Kara & Hayrettin Ertan (Editörler), Genel İşletme. Lisans Yayıncılık, ss. (65-98), 3. Baskı, İstanbul. İpek Alkan, Gönül (2013). İşletmelerin Sınıflandırılması. İçinde Muazzez Babacan (Editör), İlkeler ve İşlevlerle İşletme. Detay Yayıncılık, Ankara. (ss. 75-113). Kumkale, İlknur (2007). İşletme Yönetimi: Genel İşletmecilik Bilgileri ve Yeni Yaklaşımlar. Abp Yayınevi, 1. Baskı, Trabzon. Mirze, S. Kadri (2014). İşletme. Literatür Yayınları, 4. Baskı, İstanbul. Çakırer, Mehmet Akif (2013). İşletme Yönetimi. Ekin Yayınları, Yenilenmiş 3. Baskı, Bursa.
6 İşletmelerde Kapasite ve Kapasite Kullanımı
  Ön Hazırlık: Erbaşı, Ali (2014). İşletmelerde Büyüme Kapasite. İçinde Mustafa Kara & Hayrettin Ertan (Editörler), Genel İşletme. Lisans Yayıncılık, ss. (125-162), 3. Baskı, İstanbul. Çetinkaya Bozkurt, Özlem (2013). İşletmelerde Kapasite ve Kullanımı. İçinde Muazzez Babacan (Editör), İlkeler ve İşlevlerle İşletme. Detay Yayıncılık, Ankara. (ss. 75-113). Kumkale, İlknur (2007). İşletme Yönetimi: Genel İşletmecilik Bilgileri ve Yeni Yaklaşımlar. Abp Yayınevi, 1. Baskı, Trabzon. Mirze, S. Kadri (2014). İşletme. Literatür Yayınları, 4. Baskı, İstanbul. Çakırer, Mehmet Akif (2013). İşletme Yönetimi. Ekin Yayınları, Yenilenmiş 3. Baskı, Bursa.
7 İşletmelerde Büyüme ve Büyüme Stratejileri
  Ön Hazırlık: Erbaşı, Ali (2014). İşletmelerde Büyüme Kapasite. İçinde Mustafa Kara & Hayrettin Ertan (Editörler), Genel İşletme. Lisans Yayıncılık, ss. (125-162), 3. Baskı, İstanbul. Çetinkaya Bozkurt, Özlem (2013). İşletmelerde Kapasite ve Kullanımı. İçinde Muazzez Babacan (Editör), İlkeler ve İşlevlerle İşletme. Detay Yayıncılık, Ankara. (ss. 75-113). Kumkale, İlknur (2007). İşletme Yönetimi: Genel İşletmecilik Bilgileri ve Yeni Yaklaşımlar. Abp Yayınevi, 1. Baskı, Trabzon. Mirze, S. Kadri (2014). İşletme. Literatür Yayınları, 4. Baskı, İstanbul. Çakırer, Mehmet Akif (2013). İşletme Yönetimi. Ekin Yayınları, Yenilenmiş 3. Baskı, Bursa.
8 İşletme Fonksiyonları – Evrensel Fonksiyon Olarak Yönetim
  Ön Hazırlık: Kumkale, İlknur (2007). İşletme Yönetimi: Genel İşletmecilik Bilgileri ve Yeni Yaklaşımlar. Abp Yayınevi, 1. Baskı, Trabzon. Mirze, S. Kadri (2014). İşletme. Literatür Yayınları, 4. Baskı, İstanbul. Çakırer, Mehmet Akif (2013). İşletme Yönetimi. Ekin Yayınları, Yenilenmiş 3. Baskı, Bursa. Yayınları, Yenilenmiş 3. Baskı, Bursa.
9 İşletme Fonksiyonları – Temel Fonksiyon Olarak Tedarik Yönetimi
  Ön Hazırlık: Şimşek, M. Şerif ve Çelik, Adnan (2010). Genel İşletme. Eğitim Akademi Yayınları, 6. Baskı, Konya. Mirze, Kadri (2014). İşletme. Literatür Yayınları, 4. Baskı, İstanbul. Babacan, Muazzez (2013). İşletmelerin Gelir-Gider ve Kar Hedefleri. İçinde Muazzez Babacan (Editör), İlkeler ve İşlevlerle İşletme, (ss. 165-194). Detay Yayıncılık 2. Baskı, Ankara.
10 İşletme Fonksiyonları – Temel Fonksiyon Olarak Üretim ve İşlemler Yönetimi
  Ön Hazırlık: Şimşek, M. Şerif ve Çelik, Adnan (2010). Genel İşletme. Eğitim Akademi Yayınları, 6. Baskı, Konya. Mirze, Kadri (2014). İşletme. Literatür Yayınları, 4. Baskı, İstanbul. Babacan, Muazzez (2013). İşletmelerin Gelir-Gider ve Kar Hedefleri. İçinde Muazzez Babacan (Editör), İlkeler ve İşlevlerle İşletme, (ss. 165-194). Detay Yayıncılık 2. Baskı, Ankara.
11 İşletme Fonksiyonları – Temel Fonksiyon Olarak Pazarlama Yönetimi
  Ön Hazırlık: Şimşek, M. Şerif ve Çelik, Adnan (2010). Genel İşletme. Eğitim Akademi Yayınları, 6. Baskı, Konya. Mirze, Kadri (2014). İşletme. Literatür Yayınları, 4. Baskı, İstanbul. Onaran, Berrin (2013). Pazarlama İşlevi. İçinde Muazzez Babacan (Editör), İlkeler ve İşlevlerle İşletme, (ss. 291-339). Detay Yayıncılık 2. Baskı, Ankara.
12 İşletme Fonksiyonları – Destekleyici Fonksiyonlar Olarak Muhasebe ve Finans Yönetimi
  Ön Hazırlık: Şimşek, M. Şerif ve Çelik, Adnan (2010). Genel İşletme. Eğitim Akademi Yayınları, 6. Baskı, Konya. Mirze, Kadri (2014). İşletme. Literatür Yayınları, 4. Baskı, İstanbul. Alkan, Gönül İpek (2013). Muhasebe İşlevi. İçinde Muazzez Babacan (Editör), İlkeler ve İşlevlerle İşletme, (ss. 390-420). Detay Yayıncılık 2. Baskı, Ankara.
13 İşletme Fonksiyonları – Destekleyici Fonksiyonlar Olarak İnsan Kaynakları Yönetimi ve Halkla İlişkiler Yönetimi
  Ön Hazırlık: Dinç, Mehmet (2014). İnsan Kaynakları Yönetimi. İçinde Mustafa Kara ve Hayrettin Ertan (Editörler), Genel İşletme, (ss. 271-294). Lisans Yayınları, 3. Baskı, İstanbul. Mirze, Kadri (2014). İşletme. Literatür Yayınları, 4. Baskı, İstanbul. Eriş, Engin Deniz ve Bulut, Zeki Atıl (2013). İnsan Kaynakları Yönetimi İşlevi. İçinde Muazzez Babacan (Editör), İlkeler ve İşlevlerle İşletme, (ss. 469-507). Detay Yayıncılık 2. Baskı, Ankara. Sabuncuoğlu, Zeyyat (2018). İnsan Kaynakları Yönetimi. Aktüel Yayınları, Güncellenmiş ve Genişletilmiş 9. Baskı,
14 İşletme Fonksiyonları – Dönüştürücü Fonksiyonlar Olarak Araştırma-Geliştirme Yönetimi ve Örgütsel Geliştirme
  Ön Hazırlık: Atay, Osman (2014). İşletmelerde Araştırma-Geliştirme (Ar-Ge) Faaliyetleri. İçinde Mustafa Kara ve Hayrettin Ertan (Editörler), Genel İşletme, (ss. 307-320). Lisans Yayınları, 3. Baskı, İstanbul. Babacan, Muazzez (2013). Araştırma – Geliştirme İşlevi. İçinde Muazzez Babacan (Editör), İlkeler ve İşlevlerle İşletme, (ss. 547-571). Detay Yayıncılık 2. Baskı, Ankara. Prof. Dr. İsmail ÜSTEL. Ar-Ge Yönetimi Sunumu
No Bölüm Öğrenme Çıktısı Katkı Düzeyi
1 İşletmecilik temel kavramlarını anlama, İşletmenin temel fonksiyonları, İşletme biliminin tarihsel gelişimi, diğer bilim dallarıyla olan ilişkileri, İşletmeler ve çevreleri, İşletmenin amaçları, Fizibilite etütleri, Firmalar arası İşbirlikleri ve Girişimcilik konularını anlama, anlatma ve kullanma. 5
2 İş/ işletme kurma gereklerini kavrama, örgütsel düzeyde analiz etme ve tasarlama İşletme yönetiminin planlama, örgütleme, yürütme, koordinasyon ve kontrol işlevlerini kavrama, anlatma ve uygulama; İşletme yönetiminin stratejik, taktik ve operasyonel boyutlarını kavrama. 5
3 Kalite bilincine sahip olma, kaliteli iş yapma ve sonuçlandırma. 2
4 Ekonomi, işletme ve muhasebe alanlarında kullanılan yönetim bilgi sistemleri ve bilişim uygulamaları konusunda bilgi sahibi olma ve gerekli yazılımları kullanabilme becerisine sahip olma. 2
5 İşletme yönetiminin yerel, ulusal, uluslar arası ve küresel boyutlarını kavrama; bu bağlamda Stratejik Yönetimin Temel Kavramları, Stratejik Yönetimin Kapsamı, Stratejik Yönetimin Süreci ve Safhaları, Stratejik Yönetim ile ilgili Yaklaşımlar, Strateji Geliştirme Süreci ve Stratejik Analiz, Stratejik Alternatiflerin Analizi ve Strateji Seçimi, Stratejileri Uygulama ve Kontrol konularında bilgi sahibi olma. 4
6 Analitik düşünme, bilişim teknolojileri başta olmak üzere işletmeciliğin çağdaş yöntem ve teknolojilerini kullanma. 1
7 Disiplin içi ve disiplinlerarası takımlarla çalışma; Yenilik ve değişime açık, girişimci yaşamboyu öğrenme davranışı kazanma; Liderlik özelliklerine ve diğer alanlardaki yöneticilerle ve uzmanlarla iletişim kurabilme yeterliliğine ve becerisine sahip olabilme. 3
8 İş yaşamının hukuki, toplumsal ve ahlaki sorumluluklarını kavrama ve toplumsal dönüşümü algılama; Borçlar Hukuku, Kıymetli Evrak Hukuku Ticari İşletme Hukuku, Medeni Hukuk, Sosyal Güvenlik Hukuku alanlarında temel bilgilere sahip olma. 1
9 Küreselleşme sürecinde işletmelerin sürekliliklerini sağlama noktalarında, Pazar araştırması, bilgi sistemleri, tüketici davranışları, pazarlama karması, stratejiler, talep tahmini, Pazar bölümleme, Stratejik pazarlama, global pazarlar, bilgi sistemleri, işletme davranışları, Pazar bölümleme, ürün ve hizmet stratejileri, ürün hayat eğrisi, fiyatlama, tedarik zinciri konularını anlama, kavrama 3
10 Kendini ifade etme ve kurumunu temsil etme konusunda Türkçe´yi ve gerektiği yerde yabancı dil bilgisini doğru, kurallara uygun biçimde yazılı ve sözlü iletişimde kullanabilme beceri ve yeterliliğine sahip. 1
11 İşletmecilik bilgi ve becerilerini pazarlama, üretim, finans, insan kaynakları, muhasebe alanlarının en az birinde uygulayabilme. 5
12 Ekonomik-sosyal ve mali konularda temel bilgileri anlama ve kullanabilme, değerlendirme ve yorum yapabilme, ekonomik-sosyal ve mali gelişmeleri analiz edebilme, finansal sistemleri anlama, finansal planlama, tahminleme, bütçeleme, fizibilite etütleri konularında bilgi sahibi olma ve ekonomik konularda görüş bildirebilme, çeşitli ekonomik sorunlar karşısında çözüm getirebilme becerisi kazanma. 3
13 Gerek kamunun gerekse de özel kesimin gereksinim duyduğu yüksek becerili elemanlarda olması gereken; yeterli düzeyde iktisat, işletme, maliye, hukuk ve muhasebe bilgisine sahip olabilme. 4
14 Bir yabancı dilde bilgi sahibi olup, bu niteliklerini sözlü ve yazılı iletişimde kullanabilme. 1
15 Matematik, istatistik ve ekonometri alanlarında beceri kazanma, sayısal verilerden faydalanarak geliştirilecek olan istatistiksel ve ekonometrik çözümlemeler ile daha etkin kararlar alabilme, alınacak kararların sonuçlarını öngörebilme ve doğru tahminlerde bulunabilme, sebep-sonuç ilişkilerini göz önünde bulundurarak stratejik yaklaşımlar geliştirebilme. 1
16 Üretimde kullanılan yeni yaklaşımlar, Üretim yönetiminin temelleri, Üretim sistemleri, kuruluş yeri seçimi, dağıtım planlaması ve rota analizi, tesisat yerleşimi, üretim planlaması ve talep tahmin yöntemleri, istatistiksel kalite kontrol konularını anlama ve kavrama. 3
17 Öğrencilerin gerçek hayat karar verme problemlerini, doğrusal programlama tekniklerini kullanarak modelleyebilme, çözebilme ve elde edilen sonuçları teknik ve ekonomik açıdan yorumlayabilme becerilerini kazanmalarını sağlama. 1
18 Vergileme süreçlerine ilişkin teorik ve hukuki bilgilere sahip olma, vergileme işlemleri, Vergilerin hesaplanması, vergi suç ve cezaları ve beyanname düzenleme konularında temel bilgilere sahip olma. 1
19 Muhasebenin işletmeler açısından önemi, kapsamı, temel muhasebe kavramları, işletmelerin mali ve finansal rasyo ve tabloları hakkında teorik bilgilere sahip olma ve bu bilgileri kullanabilme. 2
Yarıyıl İçi Çalışmaları Sayısı Katkı Payı
Ara Sınav 1 80
Kısa Sınav 0 0
Ödev 1 20
Devam 0 0
Uygulama 0 0
Labaratuvar 0 0
Proje 0 0
Atölye 0 0
Seminer 0 0
Arazi Çalışması 0 0
Sözlü sınav 0 0
Portfolyo 0 0
Doküman İncelemesi 0 0
Performans değerlendirme 0 0
Sunum 0 0
Alan Çalışması 0 0
Vaka Çalışması 0 0
Video Kaydı 0 0
Öz değerlendirme 0 0
Akran Değerlendirme 0 0
Eşleştirme Testleri 0 0
Çoktan seçmeli test 0 0
Kısa Cevaplı test 0 0
Kontrol listeleri 0 0
Dereceleme Ölçekleri 0 0
Zihin Haritalama 0 0
Araştırma yazısı 0 0
Çevrimiçi anket 0 0
Çevrimiçi Kısa sınav 0 0
TOPLAM 100
Yıliçinin Başarıya Oranı 40
Finalin Başarıya Oranı 60
TOPLAM 100
AKTS kredilerinin belirlenmesinde öğrenci işyükü anketlerinden faydalanılmaktadır.
Etkinlik Sayısı Süresi Toplam
Ders Süresi (Sınav Haftaları Hariç) 14 3 42
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi 14 3 42
Ödevler 1 10 10
Sunum 1 15 15
Proje 0 0 0
Laboratuar Çalışması 0 0 0
Arazi ya da Alan Çalışması 0 0 0
Ara Sınavlar 1 15 15
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 20 20
İşyükü Saati (30) 0
Toplam İşyükü / Saat 144    
Dersin Akts Kredisi 5    
Ders Notu Mehmet DİNÇ, Genel İşletme/İşletme Bilimine Giriş Dersleri Ders Notu ve Kavram Şemaları. Şenol, Aydın (2014). İşletmenin Temel Kavramları. İçinde Mustafa Kara & Hayrettin Ertan (Editörler), Genel İşletme. Lisans Yayıncılık, ss. (11-26), 3. Baskı, İstanbul. Çetinkaya Bozkurt, Özlem (2013). Temel Kavramlar ve Tarihçe. İçinde Muazzez Babacan (Editör), İlkeler ve İşlevlerle İşletme. Detay Yayıncılık, Ankara. (ss. 5-38). Kumkale, İlknur (2007). İşletme Yönetimi: Genel İşletmecilik Bilgileri ve Yeni Yaklaşımlar. Abp Yayınevi, 1. Baskı, Trabzon. Papatya, Gürcan (2015). Temel İşletmecilik Bilgisi. Beyazıt Kitabevi Yayınları, 2. Baskı, Isparta.
Diğer Kaynaklar Mehmet DİNÇ, Genel İşletme/İşletme Bilimine Giriş Dersleri Ders Notu ve Kavram Şemaları. Şenol, Aydın (2014). İşletmenin Temel Kavramları. İçinde Mustafa Kara & Hayrettin Ertan (Editörler), Genel İşletme. Lisans Yayıncılık, ss. (11-26), 3. Baskı, İstanbul. Çetinkaya Bozkurt, Özlem (2013). Temel Kavramlar ve Tarihçe. İçinde Muazzez Babacan (Editör), İlkeler ve İşlevlerle İşletme. Detay Yayıncılık, Ankara. (ss. 5-38). Kumkale, İlknur (2007). İşletme Yönetimi: Genel İşletmecilik Bilgileri ve Yeni Yaklaşımlar. Abp Yayınevi, 1. Baskı, Trabzon. Papatya, Gürcan (2015). Temel İşletmecilik Bilgisi. Beyazıt Kitabevi Yayınları, 2. Baskı, Isparta.
Materyal
Dökümanlar Mehmet DİNÇ, Genel İşletme/İşletme Bilimine Giriş Dersleri Ders Notu ve Kavram Şemaları. Şenol, Aydın (2014). İşletmenin Temel Kavramları. İçinde Mustafa Kara & Hayrettin Ertan (Editörler), Genel İşletme. Lisans Yayıncılık, ss. (11-26), 3. Baskı, İstanbul. Çetinkaya Bozkurt, Özlem (2013). Temel Kavramlar ve Tarihçe. İçinde Muazzez Babacan (Editör), İlkeler ve İşlevlerle İşletme. Detay Yayıncılık, Ankara. (ss. 5-38). Kumkale, İlknur (2007). İşletme Yönetimi: Genel İşletmecilik Bilgileri ve Yeni Yaklaşımlar. Abp Yayınevi, 1. Baskı, Trabzon. Papatya, Gürcan (2015). Temel İşletmecilik Bilgisi. Beyazıt Kitabevi Yayınları, 2. Baskı, Isparta.
Ödevler Genel İşletme/İşletme Bilimine Giriş Dersleri ile ilgili herhangi bir kavrama ilişkin a) Bilimsel Kitap Okuma ve Özetleme Çalışması b) Vaka İncelemesi c) İşyeri Ziyaretleri ve Girişimci/Yöneticilerle Görüşme Çalışması
Sınavlar
Materyal Diğer Şenol, Aydın (2014). İşletmenin Temel Kavramları. İçinde Mustafa Kara & Hayrettin Ertan (Editörler), Genel İşletme. Lisans Yayıncılık, ss. (11-26), 3. Baskı, İstanbul. Çetinkaya Bozkurt, Özlem (2013). Temel Kavramlar ve Tarihçe. İçinde Muazzez Babacan (Editör), İlkeler ve İşlevlerle İşletme. Detay Yayıncılık, Ankara. (ss. 5-38). Kumkale, İlknur (2007). İşletme Yönetimi: Genel İşletmecilik Bilgileri ve Yeni Yaklaşımlar. Abp Yayınevi, 1. Baskı, Trabzon. Papatya, Gürcan (2015). Temel İşletmecilik Bilgisi. Beyazıt Kitabevi Yayınları, 2. Baskı, Isparta.
Planlanmış Öğrenme Faaliyetleri ve Öğretim Yöntemleri