Hafta
|
Konular
|
1
|
Meyve türlerinin botanik sınıflandırılması, Ülkemiz meyveciliğinin bölgeler bazında irdelenmesi
|
|
Ön Hazırlık: 1-30 sayfalar
|
2
|
Meyve yetiştiriciliğinde sıcaklık, nem, ışık, sis ve rüzgarların
önemi, Meyvecilik açısından donlar ve önleme yolları, Meyvecilik açısından toprak yapısı
|
|
Ön Hazırlık: 31-50. sayfalar
|
3
|
Meyve türlerinde çiçek tomurcuğu oluşumu, tomurcuk yapıları, fizyolojik ve morfolojik ayrım safhaları, çiçek tomurcuğu oluşumu üzerine etkili olan faktörler.
|
|
Ön Hazırlık: 51-84. sayfalar
|
4
|
Meyvenin oluşumu, tozlanma ve döllenme, kısırlıklar ve uyuşmazlıklar, Meyve dökümleri ve meyve seyreltmesi, partenokarpi, apomiksis, periyodisiste
|
|
Ön Hazırlık: 85-106 sayfalar
|
5
|
Meyve ağaçlarında çoğaltma tekniği, generatif ve vejetatif çoğaltma teknikleri
|
|
Ön Hazırlık: 107-126 sayfalar
|
6
|
Çelikle çoğaltma, Aşı ile çoğaltma, Daldırma ile çoğaltma, Doku kültürü ile çoğaltma teknikleri
|
|
Ön Hazırlık: 127-154 sayfalar
|
7
|
Meyve fidanı yetiştiriciliği
|
|
Ön Hazırlık: 155-190 sayfalar
|
8
|
Meyve bahçelerinin kurulması, Meyve bahçelerinde yıllık bakım işleri
|
|
Ön Hazırlık: 191-204 sayfalar
|
9
|
Büyümeyi düzenleyici maddelerin özellikleri (Oksinler, Stokininler, Gibberellinler, Etilen, Absizik Asit), Meyvecilikte kullanım alanları
|
|
Ön Hazırlık: 205-282 sayfalar
|
10
|
Meyve çeşit bilgisinin amacı ve önemi, Meyveyi oluşturan organlar, Meyvelerin sınıflandırılması, Meyvelerde kalite özellikleri
|
|
Ön Hazırlık: 283-302 sayfalar
|
11
|
Önemli meyve çeşitleri
|
|
Ön Hazırlık: 303-372 sayfalar
|
12
|
Meyve ağaçlarının Beslenmesi, Köklerin fonksiyonları ve su dengesi, topraktaki besin maddeleri ve önemi
|
|
Ön Hazırlık: 373-384 sayfalar
|
13
|
Meyve ağaçlarında budama ve terbiye şekilleri, Dikim budaması, verim budaması ve gençleştirme budaması
|
|
Ön Hazırlık: 385-450 sayfalar
|
14
|
Meyve ağaçlarında derim, standardizasyon, ambalajlama, depolama ve pazarlama
|
|
Ön Hazırlık: 451-480 sayfalar
|