Ders Adı Süs Bitkileri Hastalık Zararlıları
Ders Kodu BTK-3313
Dersin Türü Zorunlu
Ders Biriminin Seviyesi Ön Lisans
Yıl 2
Dönem 3.Yarıyıl
AKTS 2
Dersi Veren(ler)
Dersin Yardımcıları
Ders İşleme Biçimi Yüz Yüze
Önkoşul Dersleri
Dersin İçeriği
Dersin Verildiği Diller Türkçe
Dersin Amacı
No Dersin Kazanımları  
1 Süs bitkilerinde ekonomik kayıplara neden olan hastalık ve zararlı ile mücadele yöntemlerini bilir
2 Süs bitkilerinde ekonomik kayıplara neden olan hastalık ve zararlı öğrenmek
3 Süs bitkilerinde bitki koruma ile ilgili problemlere çözümler üretebilmek
4 yabancı ot, çiçekli parazit bitki, paraziter olmayan etmenler(tanım, yaşayış, zarar şekilleri vb.bilir
5 hastalık ve zararlılarla mücadele yöntemlerini öğrenir
DERSİN KAZANIMLARI / PROGRAM YETERLİKLERİ İLİŞKİ MATRİSİ
DKPY1PY2PY3PY4PY5PY6PY7PY8PY9PY10PY11PY12PY13PY14
1
2
3
4
5
5-Çok Yüksek İlişkili 4- Yüksek İlişkili 3-Orta İlişkili 2- Zayıf İlişkili 1-Çok Zayıf İlişkili 0-İlişkisiz
Hafta Konular  
1 Süs Bitkileri Hastalık Zararlıları
2 Süs Bitkileri Hastalık Zararlıları
3 Süs Bitkileri Hastalık Zararlıları
4 Süs Bitkileri Hastalık Zararlıları
5 Süs Bitkileri Hastalık Zararlıları
6 Süs Bitkileri Hastalık Zararlıları
7 Süs Bitkileri Hastalık Zararlıları
8 Süs Bitkileri Hastalık Zararlıları
9 Süs Bitkileri Hastalık Zararlıları
10 Süs Bitkileri Hastalık Zararlıları
11 Süs Bitkileri Hastalık Zararlıları
12 Süs Bitkileri Hastalık Zararlıları
13 Süs Bitkileri Hastalık Zararlıları
14 Süs Bitkileri Hastalık Zararlıları
No Bölüm Öğrenme Çıktısı Katkı Düzeyi
1 Atatürk ilkeleri konusunda bilinçli ve İnkılap Tarihi konusunda bilgilidir 1
2 Yazılı ve sözlü iletişim kurallarını bilir ve etkin iletişim becerisine sahiptir 1
3 Orta düzeyde İngilizce kullanım becerisine sahiptir 1
4 Bilgisayar ve internet teknolojileri kullanabilme bilgisine sahiptir. 1
5 Bitkileri botanik özellikleriyle tanır. 1
6 Bitki yetiştiriciliği ve bu bitkilerden sekonder metabolit elde etme aşamalarında bilgilidir. 1
7 Kaliteli tohumluk ve çelik üretimi konusunda bilgilidir. 1
8 Yetiştiricilik sırasında karşılaşılabilecek hastalık ve zararlılarla mücadele yöntemleri konusunda bilgilidir. 1
9 Bitkilerin yetiştirilmesi sırasında kültürel işlemler, bakım işleri ve hasat işlemlerinde kullanılan makine, araç ve gereçler konusunda bilgi sahibidir. 1
10 Biyoteknolojinin bitki üretiminde kullanımı konusunda bilgilidir. 1
11 Hastalık ve Zararlılarla ilgili savaşım metodlarını iyi derecede bilir. 1
12 Bitkilerden elde edilen ürünlerin ambalajlanması, muhafazası, pazarlanması ve standardizasyonu konularında bilgi sahibidir. 1
13 Zararlı ve hastalıklara karşı uygulanacak olan pestisitleri iyi derecede bilir ve uygular 1
14 Proje hazırlanması sırasında ön etütler, projelenmeye esas olan faktörlerin belirlenmesi, fizibilitenin hazırlanması, değerlendirilmesi konusunda bilgilidir. 1
Yarıyıl İçi Çalışmaları Sayısı Katkı Payı
Ara Sınav 1 0
Kısa Sınav 0 0
Ödev 0 0
Devam 0 0
Uygulama 0 0
Labaratuvar 0 0
Proje 0 0
Atölye 0 0
Seminer 0 0
Arazi Çalışması 0 0
Sözlü sınav 0 0
Portfolyo 0 0
Doküman İncelemesi 0 0
Performans değerlendirme 0 0
Sunum 0 0
Alan Çalışması 0 0
Vaka Çalışması 0 0
Video Kaydı 0 0
Öz değerlendirme 0 0
Akran Değerlendirme 0 0
Eşleştirme Testleri 0 0
Çoktan seçmeli test 0 0
Kısa Cevaplı test 0 0
Kontrol listeleri 0 0
Dereceleme Ölçekleri 0 0
Zihin Haritalama 0 0
Araştırma yazısı 0 0
Çevrimiçi anket 0 0
Çevrimiçi Kısa sınav 0 0
TOPLAM 0
Yıliçinin Başarıya Oranı 40
Finalin Başarıya Oranı 60
TOPLAM 100
AKTS kredilerinin belirlenmesinde öğrenci işyükü anketlerinden faydalanılmaktadır.
Etkinlik Sayısı Süresi Toplam
Ders Süresi (Sınav Haftaları Hariç) 0 0 0
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi 0 0 0
Ödevler 0 0 0
Sunum 0 0 0
Proje 0 0 0
Laboratuar Çalışması 0 0 0
Arazi ya da Alan Çalışması 0 0 0
Ara Sınavlar 0 0 0
Yarıyıl Sonu Sınavı 0 0 0
İşyükü Saati (30) 0
Toplam İşyükü / Saat 0    
Dersin Akts Kredisi 0    
Ders Notu Süs Bitkileri Hastalık Zararlıları ders notu
Diğer Kaynaklar
Materyal
Dökümanlar
Ödevler
Sınavlar
Materyal Diğer
Planlanmış Öğrenme Faaliyetleri ve Öğretim Yöntemleri