Hafta
|
Konular
|
1
|
Yabancı otların tanımı, yabancı ot kontrolünün tarihçesi, tarımda yabancı otlardan kaynaklanan ürün kayıpları
|
|
Ön Hazırlık: İlgili yayınlar, araştırma, gözlem
|
2
|
Yabancı otların biyolojisi • Yabancı otların çoğalması; tohumların yayılması, rizom, stolon, tuber vb. yoluyla yayılması Yabancı ot kültür bitkisi rekabeti
|
|
Ön Hazırlık: İlgili yayınlar, araştırma, gözlem
|
3
|
Ülkemizden örneklerle yabancı otların sınıflandırılması
|
|
Ön Hazırlık: İlgili yayınlar, araştırma, gözlem
|
4
|
Yabancı ot Kontrol Metotları (Mekaniksel, Biyolojik, Kimyasal, Kültürel önlemler)
|
|
Ön Hazırlık: İlgili yayınlar, araştırma, gözlem
|
5
|
Kimyasal Kontrol Yöntemleri-I • Kimyasal mücadele zamanları
|
|
Ön Hazırlık: İlgili yayınlar, araştırma, gözlem
|
6
|
Kimyasal Kontrol Yöntemleri-II • Toksisiteyi belirleyen terimler
|
|
Ön Hazırlık: İlgili yayınlar, araştırma, gözlem
|
7
|
Herbisitlerin alınma ve taşınması (yapraktan alınma, kökten alınma, bitkide taşınması)
|
|
Ön Hazırlık: İlgili yayınlar, araştırma, gözlem
|
8
|
anlatılanları değerlendirmek için Ara Sınav 1
|
|
Ön Hazırlık: İlgili yayınlar, araştırma, gözlem
|
9
|
Herbisit Toprak İlişkileri (Topraktaki Mikroorganizma dekompozisyonu, Kimyasal dekomposizyon, topraktaki çözünme buharlaşma, fotodekompozisyon ve yüksek bitkiler tarafından kaldırılması)
|
|
Ön Hazırlık: İlgili yayınlar, araştırma, gözlem
|
10
|
Herbisitlerde sellektivite (Bitkinin rolü, herbistin rolü, çevre faktörleri)
|
|
Ön Hazırlık: İlgili yayınlar, araştırma, gözlem
|
11
|
Herbisit Etki Mekanizmaları –I (fotosentezi, solunumu engeleyenler, amino asit sentezini engelleyenler, lipid sentezini engelleyenler)
|
|
Ön Hazırlık: İlgili yayınlar, araştırma, gözlem
|
12
|
Herbisit Etki Mekanizmaları –II (mitoz bölünmeyi inhibe edenler, hücre uzamasını inhibe edenler)
|
|
Ön Hazırlık: İlgili yayınlar, araştırma, gözlem
|
13
|
Bitkilerde herbisit dayanıklılığı
|
|
Ön Hazırlık: İlgili yayınlar, araştırma, gözlem
|
14
|
Final sınavının yapılması
|
|
Ön Hazırlık: İlgili yayınlar, araştırma, gözlem
|