Hafta
|
Konular
|
1
|
Tarımsal mekanizasyonun tanımı, tarihsel gelişimi, yararları
|
|
Ön Hazırlık: ders notlarının hazırlanması
|
2
|
Tarımsal üretimde mekanizasyon sistemi, Tarımda kullanılan enerji kaynakları
|
|
Ön Hazırlık: ders notlarının hazırlanması
|
3
|
Traktörlerinin sınıflandırmaları, Tarım traktörlerinin sınıflandırmaları temel kısımları, çalışma prensiplerinin altılması
|
|
Ön Hazırlık: ders notlarının hazırlanması
|
4
|
Toprak işleme alet ve makinaları (sürüm teknikleri, pulluklar, dipkazan)
|
|
Ön Hazırlık: ders notlarının hazırlanması
|
5
|
Toprak işleme alet ve makinaları (kültivatör, tırmık, merdane, toprak frezesi)
|
|
Ön Hazırlık: ders notlarının hazırlanması
|
6
|
Tohum Ekim makinelerinin tanıtılması, çalışma ilkelerinin belirtilmesi, kullanım alanlarının anlatılması
|
|
Ön Hazırlık: ders notlarının hazırlanması
|
7
|
Ara sınav (işlenen konularla ilgili geri bildirim alınması ve değerlendirmeler)
|
|
Ön Hazırlık: ders notlarının hazırlanması
|
8
|
Dikim makinelerinin tanıtılması, çalışma ilkelerinin belirtilmesi, kullanım alanlarının anlatılması
|
|
Ön Hazırlık: ders notlarının hazırlanması
|
9
|
Gübreleme makinelerinin tanıtılması, çalışma ilkelerinin belirtilmesi, kullanım alanlarının anlatılması
|
|
Ön Hazırlık: ders notlarının hazırlanması
|
10
|
Bitki koruma makinelerinin tanıtılması, çalışma ilkelerinin belirtilmesi, kullanım alanlarının anlatılması
|
|
Ön Hazırlık: ders notlarının hazırlanması
|
11
|
Bitki bakım makinelerinin tanıtılması, çalışma ilkelerinin belirtilmesi, kullanım alanlarının anlatılması
|
|
Ön Hazırlık: ders notlarının hazırlanması
|
12
|
Hasat-harman makineları tanıtılması, çalışma ilkelerinin belirtilmesi, kullanım alanlarının anlatılması
|
|
Ön Hazırlık: ders notlarının hazırlanması
|
13
|
Sulama makinelarının tanıtılması, çalışma ilkelerinin belirtilmesi, kullanım alanlarının anlatılması
|
|
Ön Hazırlık: ders notlarının hazırlanması
|
14
|
Hayvansal üretimde kullanılan alet ve ekipmanların tanıtılması, çalışma ilkelerinin anlatılması
|
|
Ön Hazırlık: ders notlarının hazırlanması
|