Hafta
|
Konular
|
1
|
Odun dışı orman ürünlerinin tanımı, sağlık ve ekonomik bakımdan önemi
|
|
Ön Hazırlık: Fakir, H., Korkmaz, H., Güller, B., 2009: 1-3 s.
Baydar, H., 2005: 1-11 s.
|
2
|
Dünya’da ve Türkiye’de odun dışı orman ürünleri üretim miktarı ve değerlendirilmesi
|
|
Ön Hazırlık: Baydar, H., 2005: 1-11 s.
|
3
|
Bölgelerimize göre odun dışı orman ürünleri ve yayılışları, Envanteri yapılan/yapılmayan ürünler ve odun dışı orman ürünleri
|
|
Ön Hazırlık: Fakir, H., Korkmaz, H., Güller, B., 2009:1-3 s.
|
4
|
Odun dışı orman ürünlerinin üretim ve depolama teknikleri
|
|
Ön Hazırlık: Fakir, H., Korkmaz, H., Güller, B., 2009:15-19 s.
|
5
|
Reçine üretimi: reçine verimine tesir eden faktörler, reçinenin özellikleri, kullanım yerleri, ekonomik önemi, üretim yöntemleri, üretimde kullanılan araç ve gereçler, reçine standardı, üretim ve ithalat-ihracat durumu
|
|
Ön Hazırlık: Bozkurt, A.Y., Göker, Y., 1996: 355-380 s.
Deniz, İ., 2002: 375-386 s.
Hafızoğlu, H., 1984: 190-106 s.
|
6
|
Ağaç kabuğu, yapısı ve özellikleri, elde edilen ürünler, kullanım yerleri
|
|
Ön Hazırlık: Bozkurt, A.Y., Göker, Y., 1996: 381-394 s.
|
7
|
Ceratonia siliqua, Tilia sp., Pinus pinea, sığla yağı, palamut kadehi (tırnağı ve özü)
|
|
Ön Hazırlık: Fakir, H., Korkmaz, H., Güller, B., 2009:45-58 s.
|
8
|
Mazı, çam fıstığı, Diğer orman yan ürünleri ve üretim teknikleri, kullanım yerleri, standartları, üretim ve ithalat - ihracaat durumları
|
|
Ön Hazırlık: Fakir, H., Korkmaz, H., Güller, B., 2009:43-44 s. ve 50-51 s., 93-121 s.
|
9
|
Labaratuvar çalışması
|
|
Ön Hazırlık: Fakir, H., Korkmaz, H., Güller, B., 2009:93-121 s.
|
10
|
Labaratuvar çalışması
|
|
Ön Hazırlık: Fakir, H., Korkmaz, H., Güller, B., 2009:59-60 s.
|
11
|
Rosa sp., Cotinus sp., Rhus sp., Viburnum sp., Vitex sp., Myrtus sp., Glycyrrhiza sp., Salvia sp., Origanum, sp.
|
|
Ön Hazırlık: Fakir, H., Korkmaz, H., Güller, B., 2009:59-60 s., 85-90 s.
Baydar, H., 2005:124-128 s.
|
12
|
Lavandula sp., Thymus sp., Thymbra sp.
|
|
Ön Hazırlık: Fakir, H., Korkmaz, H., Güller, B., 2009:91-92 s.
Baydar, H., 2005: 118 s. ve 104-112 s.
|
13
|
Melisa sp., Rosmarinus sp., Mentha sp., Atropa sp., Foeniculum sp.
|
|
Ön Hazırlık: Baydar, H., 2005:132-134 s., 129-131 s, 113-117 s, 91-95 s., 151-153 s.
|
14
|
Günübirlik arazi-alan çalışması
|
|
Ön Hazırlık: Baydar, H., 2005:91-95 s., 151-153 s.
|