Ders Adı Kariyer Planlama Ve Geliştirme
Ders Kodu GIT-3215
Dersin Türü Zorunlu
Ders Biriminin Seviyesi Ön Lisans
Yıl 2
Dönem 3.Yarıyıl
AKTS 3
Dersi Veren(ler) Dr. Öğr. Üyesi Emine Aşık Canbaz
Dersin Yardımcıları
Ders İşleme Biçimi Yüz Yüze
Önkoşul Dersleri
Dersin İçeriği İletişim, beden dili, özgeçmiş hazırlama, teknik geziler, konferanslar.
Dersin Verildiği Diller Türkçe
Dersin Amacı Öğrencilere iş başvurularında ve iş hayatını başarılı geçirmeleri konusunda yardımcı olacak iletişim teknikleri, beden dili ve Özgeçmiş hazırlamayla ilgili bilgiler aktarılacaktır. Ders kapsamında gerçekleştirilecek teknik geziler ile işveren ve öğrenci arasında bir iletişim bağı kurulacak, özel sektörü temsilcileriyle yapılacak buluşmalarda yol gösterici tavsiyeler sunulacaktır.
No Dersin Kazanımları  
1 Sağlıklı ve sağlıksız iletişim ortamlarını ayırdedebilir
2 Normallik ve anormallik boyutunda kişilik özelliklerini oluşumlarını ve gelişimlerini birleştirebilir.
3 Yaratıcılık ve sıra dışı düşünce becerisini ortaya koYabilir.
4 İletişim engelleri ve kazalarını örnekleriyle analiz edebiliR
5 Ben dili kullanarak olaylara çözümcül yaklaşımlar getirebilir.
DERSİN KAZANIMLARI / PROGRAM YETERLİKLERİ İLİŞKİ MATRİSİ
DKPY1PY2PY3PY4PY5PY6PY7PY8PY9PY10PY11
1
2
3
4
5
5-Çok Yüksek İlişkili 4- Yüksek İlişkili 3-Orta İlişkili 2- Zayıf İlişkili 1-Çok Zayıf İlişkili 0-İlişkisiz
Hafta Konular  
1 İletişim kavramını tanıma
2 Toplumsal iletişim ve iş iletişimi
3 İletişim süreci ve unsurları
4 İletişim engelleri
5 İletişim türleri
6 İletişim kanalları ve araçları
7 İş Hayatında İletişim. (İş hayatında uygulanabilecek İletişim Teknikleri, Formel ve informel İletişim. Yatay ve Dikey İletişim
8 İş Hayatında İletişim (Telefonla konuşma, Toplantılar, Etkili Sunum Yapma )
9 Teknik gezi (SOĞUK HAVA DEPOSU)
10 Teknik gezi (mezbaha)
11 Özel sektör buluşmaları
12 Özel sektör buluşmaları
13 Özel sektör buluşmaları
14 Özel sektör buluşmaları
No Bölüm Öğrenme Çıktısı Katkı Düzeyi
1 Mesleki eğitim konusunda bilgi ve beceri sahibi olmak ve kendi alanındaki temel kavramları öğrenmek 4
2 Gıda ürünleri alanında gerekli bilgilerin elde edilmesinde ve kullanılmasında başarılı bireyler yetiştirmek 2
3 Elde ettiği teorik bilgileri pratikte uygulama becerisini gösterebilmek 4
4 Bireysel ve grup çalışması yapabilme becerisi kazandırmak 5
5 Gıda sektöründe kullanılan alet ve ekipmanları tanıma ve çalışma prensiplerini anlamalarını sağlamak 2
6 Sorumluluğu altında çalışanların performanslarını objektif olarak değerlendirmek ve denetlemek 5
7 Gıda ürünleri alanında meydana gelen gelişmeleri takip edebilecek ve makinelerin kullanımını sağlayacak kadar İngilizce bilgisine sahip olmak 2
8 Temel bilgisayar kullanımı bilgisi ile birlikte, mesleğinin gerektirdiği yazılım ve donanımları kullanabilmek 4
9 Gıda sektöründe sosyal sorumluluk, etik değerler ve sosyal güvenlik hakları bilgisi ve bilincine sahip olmak 4
10 Alanı ile ilgili konularda, iş güvenliği, işçi sağlığı ve çevre koruma bilgisi ve bilincine sahip olmak 4
11 Atatürk İlkeleri konusunda bilinçli ve İnkılâp Tarihi konusunda bilgi sahibi olmak 3
Yarıyıl İçi Çalışmaları Sayısı Katkı Payı
Ara Sınav 1 40
Kısa Sınav 0 0
Ödev 0 0
Devam 0 0
Uygulama 0 0
Labaratuvar 0 0
Proje 0 0
Atölye 0 0
Seminer 0 0
Arazi Çalışması 0 0
Sözlü sınav 0 0
Portfolyo 0 0
Doküman İncelemesi 0 0
Performans değerlendirme 0 0
Sunum 0 0
Alan Çalışması 0 0
Vaka Çalışması 0 0
Video Kaydı 0 0
Öz değerlendirme 0 0
Akran Değerlendirme 0 0
Eşleştirme Testleri 0 0
Çoktan seçmeli test 0 0
Kısa Cevaplı test 0 0
Kontrol listeleri 0 0
Dereceleme Ölçekleri 0 0
Zihin Haritalama 0 0
Araştırma yazısı 0 0
Çevrimiçi anket 0 0
Çevrimiçi Kısa sınav 0 0
TOPLAM 0
Yıliçinin Başarıya Oranı 40
Finalin Başarıya Oranı 60
TOPLAM 100
AKTS kredilerinin belirlenmesinde öğrenci işyükü anketlerinden faydalanılmaktadır.
Etkinlik Sayısı Süresi Toplam
Ders Süresi (Sınav Haftaları Hariç) 14 5 70
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi 10 3 30
Ödevler 0 0 0
Sunum 0 0 0
Proje 0 0 0
Laboratuar Çalışması 0 0 0
Arazi ya da Alan Çalışması 0 0 0
Ara Sınavlar 0 0 0
Yarıyıl Sonu Sınavı 0 0 0
İşyükü Saati (30) 0
Toplam İşyükü / Saat 100    
Dersin Akts Kredisi 3    
Ders Notu Kılınç, B., Eriş, U. 2018. İletişim Bilgisi. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayını, Eskişehir. https://avys.omu.edu.tr/storage/app/public/aysu.gul/63209/ileti%C5%9Fim%20psikolojisi%207-8%20%20beden%20dili.pdf https://bem.biruni.edu.tr/pluginfile.php/7107612/course/overviewfiles/Beden%20dil%C4%B0-Biruni%20%C3%9Cn..pdf?forcedownload=1 https://tr.linkedin.com/pulse/7-ad%C4%B1mda-m%C3%BCkemmel-cv-haz%C4%B1rlama-y%C3%B6ntemleri-ve-yap%C4%B1lan-hatalar-rabia
Diğer Kaynaklar Kılınç, B., Eriş, U. 2018. İletişim Bilgisi. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayını, Eskişehir. https://avys.omu.edu.tr/storage/app/public/aysu.gul/63209/ileti%C5%9Fim%20psikolojisi%207-8%20%20beden%20dili.pdf https://bem.biruni.edu.tr/pluginfile.php/7107612/course/overviewfiles/Beden%20dil%C4%B0-Biruni%20%C3%9Cn..pdf?forcedownload=1 https://tr.linkedin.com/pulse/7-ad%C4%B1mda-m%C3%BCkemmel-cv-haz%C4%B1rlama-y%C3%B6ntemleri-ve-yap%C4%B1lan-hatalar-rabia
Materyal
Dökümanlar Kılınç, B., Eriş, U. 2018. İletişim Bilgisi. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayını, Eskişehir. https://avys.omu.edu.tr/storage/app/public/aysu.gul/63209/ileti%C5%9Fim%20psikolojisi%207-8%20%20beden%20dili.pdf https://bem.biruni.edu.tr/pluginfile.php/7107612/course/overviewfiles/Beden%20dil%C4%B0-Biruni%20%C3%9Cn..pdf?forcedownload=1 https://tr.linkedin.com/pulse/7-ad%C4%B1mda-m%C3%BCkemmel-cv-haz%C4%B1rlama-y%C3%B6ntemleri-ve-yap%C4%B1lan-hatalar-rabia
Ödevler
Sınavlar
Materyal Diğer
Planlanmış Öğrenme Faaliyetleri ve Öğretim Yöntemleri