Ders Adı Helal Gıda ve Standartları
Ders Kodu GDA-3156
Dersin Türü Zorunlu
Ders Biriminin Seviyesi Ön Lisans
Yıl 1
Dönem 2.Yarıyıl
AKTS 2
Dersi Veren(ler)
Dersin Yardımcıları
Ders İşleme Biçimi Yüz Yüze
Önkoşul Dersleri
Dersin İçeriği Helal Gıda Nedir? Helal gıda kapsamları, Gıda Güvenliği uygulamaları, Helal Standartların tanımı, Helal Standartların şartları, Helal Gıda Güvenlik Sistemi Helal Gıda Güvenlik uygulamaları Helal Gıda Belgelendirme süreci
Dersin Verildiği Diller Türkçe
Dersin Amacı Helal Gıda Nedir? Helal gıda kapsamları, Gıda Güvenliği uygulamaları, Helal Standartların tanımı, Helal Standartların şartları, Helal Gıda Güvenlik Sistemi Helal Gıda Güvenlik uygulamaları Helal Gıda Belgelendirme süreci
No Dersin Kazanımları  
1 Helal Gıda ve içerikleri
2 TSE HELAL GIDA UYGUNLUK DEĞERLENDİRME
DERSİN KAZANIMLARI / PROGRAM YETERLİKLERİ İLİŞKİ MATRİSİ
DKPY1PY2PY3PY4PY5PY6PY7PY8PY9PY10PY11PY12PY13PY14
1
2
5-Çok Yüksek İlişkili 4- Yüksek İlişkili 3-Orta İlişkili 2- Zayıf İlişkili 1-Çok Zayıf İlişkili 0-İlişkisiz
Hafta Konular  
1 Helal Gıda Nedir?
2 Helal gıda kapsamları,
3 Gıda Güvenliği uygulamaları,
4 Helal Standartların tanımı,
5 Helal Standartların şartları,
6 Helal Gıda Güvenlik Sistemi
7 ARASINAV
8 Helal Gıda Güvenlik uygulamaları
9 Helal Gıda Belgelendirme süreci
10 Et ve et ürünlerinde helal gıda uygulamaları
11 Süt ve süt ürünlerinde helal gıda uygulamaları
12 Meyve sebze ürünlerinde helal gıda uygulamaları
13 Şeker ve şekerli ürünlerde helal gıda uygulamaları
14 Fermantasyon ürünlerinde helal gıda uygulamaları
No Bölüm Öğrenme Çıktısı Katkı Düzeyi
1 Hijyen ve Sanitasyon Kurallarını Uygulamak 1
2 Laboratuar Tekniklerini Uygulamak 1
3 Gıdalarda Mikrobiyolojik Analizler Uygulamak 1
4 Gıdalarda Kimyasal Analizleri Uygulamak 1
5 Gıdalarda Fiziksel Analizleri Uygulamak 1
6 Gıdalarda Duyusal Analizleri Uygulamak 1
7 Gıda Mevzuatını Bilmek ve Analiz Sonuçlarını Değerlendirmek 1
8 Kalite Yönetim Sistemlerini Uygulamak 1
9 Araştırma ve Değerlendirme/İzleme Yapmak 1
10 İletişim ve Bilişim Bilgisine sahip olmak 1
11 Çevre ve İnsan Sağlığını Koruma Kurallarına Uymak 1
12 Matematik İle İlgili Uygulamalar Yapmak 1
13 Etik Değerleri Bilmek ve Uygulamak 1
14 Dönem ödevi sunumu 1
Yarıyıl İçi Çalışmaları Sayısı Katkı Payı
Ara Sınav 1 60
Kısa Sınav 0 0
Ödev 1 20
Devam 0 0
Uygulama 0 0
Labaratuvar 0 0
Proje 1 20
Atölye 0 0
Seminer 0 0
Arazi Çalışması 0 0
Sözlü sınav 0 0
Portfolyo 0 0
Doküman İncelemesi 0 0
Performans değerlendirme 0 0
Sunum 0 0
Alan Çalışması 0 0
Vaka Çalışması 0 0
Video Kaydı 0 0
Öz değerlendirme 0 0
Akran Değerlendirme 0 0
Eşleştirme Testleri 0 0
Çoktan seçmeli test 0 0
Kısa Cevaplı test 0 0
Kontrol listeleri 0 0
Dereceleme Ölçekleri 0 0
Zihin Haritalama 0 0
Araştırma yazısı 0 0
Çevrimiçi anket 0 0
Çevrimiçi Kısa sınav 0 0
TOPLAM 0
Yıliçinin Başarıya Oranı 40
Finalin Başarıya Oranı 60
TOPLAM 100
AKTS kredilerinin belirlenmesinde öğrenci işyükü anketlerinden faydalanılmaktadır.
Etkinlik Sayısı Süresi Toplam
Ders Süresi (Sınav Haftaları Hariç) 14 3 42
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi 14 2 28
Ödevler 0 0 0
Sunum 0 0 0
Proje 1 2 2
Laboratuar Çalışması 0 0 0
Arazi ya da Alan Çalışması 0 0 0
Ara Sınavlar 1 0 0
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 0 0
İşyükü Saati (30) 0
Toplam İşyükü / Saat 72    
Dersin Akts Kredisi 2    
Ders Notu TSE, Helal Gıda Standartları
Diğer Kaynaklar
Materyal
Dökümanlar
Ödevler
Sınavlar
Materyal Diğer
Planlanmış Öğrenme Faaliyetleri ve Öğretim Yöntemleri