Hafta
|
Konular
|
1
|
Mikrobiyolojinin tanımı, Mikrobiyolojinin Tarihsel gelişimi
|
|
Ön Hazırlık: (1) Tunail,N., Mikrobiyoloji, Pelin Ofset, Ankara, 2009.
(2) Çakmakçı, M.L., Karahan, A.G., Çakır, İ., Mikrobiyoloji, Gıda Teknolojisi Derneği Yayınları, Ankara, 2008.
|
2
|
Mikroorganizmaların taksonomisi
|
|
Ön Hazırlık: (1) Tunail,N., Mikrobiyoloji, Pelin Ofset, Ankara, 2009.
(2) Çakmakçı, M.L., Karahan, A.G., Çakır, İ., Mikrobiyoloji, Gıda Teknolojisi Derneği Yayınları, Ankara, 2008.
|
3
|
Hücre yapısı
|
|
Ön Hazırlık: (1) Tunail,N., Mikrobiyoloji, Pelin Ofset, Ankara, 2009.
(2) Çakmakçı, M.L., Karahan, A.G., Çakır, İ., Mikrobiyoloji, Gıda Teknolojisi Derneği Yayınları, Ankara, 2008.
|
4
|
Prokaryotik hücre yapıları
|
|
Ön Hazırlık: (1) Tunail,N., Mikrobiyoloji, Pelin Ofset, Ankara, 2009.
(2) Çakmakçı, M.L., Karahan, A.G., Çakır, İ., Mikrobiyoloji, Gıda Teknolojisi Derneği Yayınları, Ankara, 2008.
|
5
|
Ökaryotik hücre yapıları
|
|
Ön Hazırlık: (1) Tunail,N., Mikrobiyoloji, Pelin Ofset, Ankara, 2009.
(2) Çakmakçı, M.L., Karahan, A.G., Çakır, İ., Mikrobiyoloji, Gıda Teknolojisi Derneği Yayınları, Ankara, 2008.
|
6
|
Mikroskoplar
|
|
Ön Hazırlık: (1) Tunail,N., Mikrobiyoloji, Pelin Ofset, Ankara, 2009.
(2) Çakmakçı, M.L., Karahan, A.G., Çakır, İ., Mikrobiyoloji, Gıda Teknolojisi Derneği Yayınları, Ankara, 2008.
|
7
|
Mikroorganizmaların adlandırılması ve sınıflandırılması
|
|
Ön Hazırlık: (1) Tunail,N., Mikrobiyoloji, Pelin Ofset, Ankara, 2009.
(2) Çakmakçı, M.L., Karahan, A.G., Çakır, İ., Mikrobiyoloji, Gıda Teknolojisi Derneği Yayınları, Ankara, 2008.
|
8
|
Gıdalarda önemli mikroorganizmalar- Bakteriler
|
|
Ön Hazırlık: (1) Tunail,N., Mikrobiyoloji, Pelin Ofset, Ankara, 2009.
(2) Çakmakçı, M.L., Karahan, A.G., Çakır, İ., Mikrobiyoloji, Gıda Teknolojisi Derneği Yayınları, Ankara, 2008.
|
9
|
Gıdalarda önemli mikroorganizmalar- Bakteriler
|
|
Ön Hazırlık: (1) Tunail,N., Mikrobiyoloji, Pelin Ofset, Ankara, 2009.
(2) Çakmakçı, M.L., Karahan, A.G., Çakır, İ., Mikrobiyoloji, Gıda Teknolojisi Derneği Yayınları, Ankara, 2008.
|
10
|
Gıdalarda önemli mikroorganizmalar- Funguslar
|
|
Ön Hazırlık: (1) Tunail,N., Mikrobiyoloji, Pelin Ofset, Ankara, 2009.
(2) Çakmakçı, M.L., Karahan, A.G., Çakır, İ., Mikrobiyoloji, Gıda Teknolojisi Derneği Yayınları, Ankara, 2008.
|
11
|
Gıdalarda önemli mikroorganizmalar- virüsler
|
|
Ön Hazırlık: (1) Tunail,N., Mikrobiyoloji, Pelin Ofset, Ankara, 2009.
(2) Çakmakçı, M.L., Karahan, A.G., Çakır, İ., Mikrobiyoloji, Gıda Teknolojisi Derneği Yayınları, Ankara, 2008.
|
12
|
Mikroorganizmaların beslenme şekilleri ve mikrobiyel metabolizma
|
|
Ön Hazırlık: (1) Tunail,N., Mikrobiyoloji, Pelin Ofset, Ankara, 2009.
(2) Çakmakçı, M.L., Karahan, A.G., Çakır, İ., Mikrobiyoloji, Gıda Teknolojisi Derneği Yayınları, Ankara, 2008.
|
13
|
Metabolizmada Temel Yollar
|
|
Ön Hazırlık: (1) Tunail,N., Mikrobiyoloji, Pelin Ofset, Ankara, 2009.
(2) Çakmakçı, M.L., Karahan, A.G., Çakır, İ., Mikrobiyoloji, Gıda Teknolojisi Derneği Yayınları, Ankara, 2008.
|
14
|
Enerjinin Fermantasyon ile üretilmesi
|
|
Ön Hazırlık: (1) Tunail,N., Mikrobiyoloji, Pelin Ofset, Ankara, 2009.
(2) Çakmakçı, M.L., Karahan, A.G., Çakır, İ., Mikrobiyoloji, Gıda Teknolojisi Derneği Yayınları, Ankara, 2008.
|