Ders Adı Mesleki Yabancı Dil II
Ders Kodu TRM-3112
Dersin Türü Zorunlu
Ders Biriminin Seviyesi Ön Lisans
Yıl 1
Dönem 2.Yarıyıl
AKTS 3
Dersi Veren(ler) Öğr. Gör. Gülsüm TABAK
Dersin Yardımcıları English For Tourism I Kitabı
Ders İşleme Biçimi Yüz Yüze
Önkoşul Dersleri
Dersin İçeriği Farklı kültürler ve farklı tepkiler, Turizm çekim merkezlerinde ortaya çıkan trendler. Edilgen cümleler, Zamanları kullanarak tur düzenlemelerini açıklamak, Otel eğlence faaliyetleri, Mükemmel bir çalışanın özellikleri, Grup turizmi ve bireysel turizm, İş seyahatleri ve turizm endüstrisi, Resepsiyonistin görevleri ve otel müşterilerinin sorunlarını etkili bir şekilde çözülmesi, Otelden ayrılma işlemleri, Otel hizmetleri hakkında geri bildirim raporları yazma.
Dersin Verildiği Diller Türkçe
Dersin Amacı Turizm ve Konaklama işletmeciliği ile ilgili bilgi ve beceriye sahip olmak. Öğrencilere turistlerle iletişimlerin de gerekli olan bilgileri sunmak. Turizm sektörü ile ilgili temel kavramları öğrenme. İngilizceyi mesleki yeterlilikler açısından uygun kullanabilme yeteneklerini kazandırmak. Turizm ve otelcilik bölümü ile ilgili görsel girdi ve cıktı sağlayabilme. Kültürel farklılıkları ve kültürel farkındalığı vurgulama. Turizm sektöründe mesleki İngilizceyi kullanarak yazışmalar yapabilme.
No Dersin Kazanımları  
1 Dönem sonunda öğrenci turizm alanında çalışılmış durumlarla ilgili temel dil bilgisi ve kelime bilgisi sahiptir.
2 Turizm alanında çalışılmış olan durumlarda kendisine söyleneni anlayıp uygun şekilde cevap verebilir.
3 Temel alansal kelime bilgisine hakimdir, temel yapıları ve dil kalıplarını düşünmeden akıcı şekilde kullanma becerisine sahiptir.
4 Kısa ve temel seviyede diyalog kurabilir.
5 Yabancı dilde yazılmış otellerin olanaklarına bakarak müşterinin amacına hizmet eden en uygun oteli listeler.
DERSİN KAZANIMLARI / PROGRAM YETERLİKLERİ İLİŞKİ MATRİSİ
DKPY1PY2PY3PY4PY5PY6PY7PY8PY9PY10
1
2
3
4
5
5-Çok Yüksek İlişkili 4- Yüksek İlişkili 3-Orta İlişkili 2- Zayıf İlişkili 1-Çok Zayıf İlişkili 0-İlişkisiz
Hafta Konular  
1 TELEFONDA REZERVASYON ALMA
  Ön Hazırlık: Anlatım, Görsel Sunum,Tartışma
2 OTEL ÖZELLİKLERİ HAKKINDA BİLGİ VERME
  Ön Hazırlık: Anlatım, Görsel Sunum,Tartışma
3 OTELDE REZERVASYON YAPMA
  Ön Hazırlık: Anlatım, Görsel Sunum,Tartışma
4 RESTORANTDA YER AYIRTMA
  Ön Hazırlık: Anlatım, Görsel Sunum,Tartışma
5 NAZİK AÇIKLAMALAR YAPMA
  Ön Hazırlık: Anlatım, Görsel Sunum,Tartışma
6 KONUKLARI KARŞILAMA
  Ön Hazırlık: Anlatım, Görsel Sunum,Tartışma
7 BAR HIZMETLERİ
  Ön Hazırlık: Anlatım, Görsel Sunum,Tartışma
8 BAR TALİMATLARI
  Ön Hazırlık: Anlatım, Görsel Sunum,Tartışma
9 YİYECEK SİPARİŞİ ALMA
  Ön Hazırlık: Anlatım, Görsel Sunum,Tartışma
10 TATLI VE PEYNİR TÜRLERİ
  Ön Hazırlık: Anlatım, Görsel Sunum,Tartışma
11 ŞARAP TÜRLERİ
  Ön Hazırlık: Anlatım, Görsel Sunum,Tartışma
12 İSTEKLERE CEVAP VERME
  Ön Hazırlık: Anlatım, Görsel Sunum,Tartışma
13 INGILIZCE II KONU TEKRARI
  Ön Hazırlık: Tartışma
14 INGILIZCE II KONU TEKRARI
  Ön Hazırlık: Tartışma
No Bölüm Öğrenme Çıktısı Katkı Düzeyi
1 Turizm sektörü ile ilgili temel kavramları bilmek. 3
2 Turizm sektöründe ileri düzeyde bir veya birkaç yabancı dil bilgisine sahip olmak. 2
3 Temel bilgisayar kullanım bilgisi ile birlikte otel işletmeciliği alanındaki yazılım ve donanımı kullanabilmek. 1
4 Alternatif çözümler üretebilme ve eleştirel düşünebilme becerisine sahip olmak. 4
5 Gıda teknolojisi ve genel beslenme ilkeleri ile ilgili bilgiye sahip olmak, toplu beslenme yerlerinde hijyen ve sanitasyon kurallarını uygulamak 2
6 Her tür yiyecek ve içecek servisi ile ilgili teknik bilgi ve beceriye sahip olmak. Mutfak hizmetleri ve pişirme yöntemleri ile endüstriyel yemek üretimi konusunda bilgi sahibi olmak 2
7 Otel işletmelerinde odalar bölümü işleyişi ve yönetimi konusunda bilgi sahibi olmak 2
8 Turizm pazarlaması, kongre ve tur düzenleme konusunda bilgi sahibi olmak. 2
9 Toplumsal, bilimsel ve mesleki etik değerlere sahip olmak. 3
10 Turizm işletmelerinde maliyet analizlerini ve muhasebe işlemlerini yapabilecek bilgi ve beceriye sahip olmak. 1
Yarıyıl İçi Çalışmaları Sayısı Katkı Payı
Ara Sınav 0 0
Kısa Sınav 0 0
Ödev 0 0
Devam 0 0
Uygulama 0 0
Labaratuvar 0 0
Proje 0 0
Atölye 0 0
Seminer 0 0
Arazi Çalışması 0 0
Sözlü sınav 0 0
Portfolyo 0 0
Doküman İncelemesi 0 0
Performans değerlendirme 0 0
Sunum 0 0
Alan Çalışması 0 0
Vaka Çalışması 0 0
Video Kaydı 0 0
Öz değerlendirme 0 0
Akran Değerlendirme 0 0
Eşleştirme Testleri 0 0
Çoktan seçmeli test 0 0
Kısa Cevaplı test 0 0
Kontrol listeleri 0 0
Dereceleme Ölçekleri 0 0
Zihin Haritalama 0 0
Araştırma yazısı 0 0
Çevrimiçi anket 0 0
Çevrimiçi Kısa sınav 0 0
TOPLAM 0
Yıliçinin Başarıya Oranı 40
Finalin Başarıya Oranı 60
TOPLAM 100
AKTS kredilerinin belirlenmesinde öğrenci işyükü anketlerinden faydalanılmaktadır.
Etkinlik Sayısı Süresi Toplam
Ders Süresi (Sınav Haftaları Hariç) 14 5 70
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi 14 2 28
Ödevler 0 0 0
Sunum 0 0 0
Proje 0 0 0
Laboratuar Çalışması 0 0 0
Arazi ya da Alan Çalışması 0 0 0
Ara Sınavlar 1 2 2
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 3 3
İşyükü Saati (30) 0
Toplam İşyükü / Saat 103    
Dersin Akts Kredisi 3    
Ders Notu Career of paths tourism
Diğer Kaynaklar Career of paths tourism
Materyal
Dökümanlar Career of paths tourism
Ödevler
Sınavlar
Materyal Diğer
Planlanmış Öğrenme Faaliyetleri ve Öğretim Yöntemleri