Ders Adı Önbüroda Vardiya İşlemleri
Ders Kodu TRM-3111
Dersin Türü Zorunlu
Ders Biriminin Seviyesi Ön Lisans
Yıl 1
Dönem 1.Yarıyıl
AKTS 3
Dersi Veren(ler) ilhami morçin
Dersin Yardımcıları megep
Ders İşleme Biçimi Yüz Yüze
Önkoşul Dersleri
Dersin İçeriği . Seyir defterini (Log Book) okuma, 2. Anahtar kontrolü yapma, 3. Vardiyada yapılan işlemlerin listesini kontrol etme, 4. Günlük çıkış işlemlerini yapma, 5. Kat hizmetleri raporunu kontrol etme, 6. Günlük giriş işlemlerini yapma, 7. Periyodik olarak tahmin raporları kontrolü yapma, 8. Oda değişikliği taleplerini karşılama, 9. Rapor öncesi kontroller, 10. Rapor alma ve kontroller, 11. Tarih güncelleştirme, Deftere kayıt, konularını içermektedir.
Dersin Verildiği Diller Türkçe
Dersin Amacı Bu ders ile öğrenciye; tesis prosedürüne uygun olarak vardiya işlemlerini hatasız yürütme ile ilgili yeterlikleri kazandırmak amaçlanmaktadır.
No Dersin Kazanımları  
1 Öğrenciye bu dersin sonunda;
2 1. Vardiya devir teslimi işlemlerini yapmak,
3 2. Sabah ve akşam vardiya işlemlerini yapmak,
4 3. Gün sonu işlemlerini yapmak,
5 4. Gece işlemlerini yapmak,
6 yeterlikleri kazandırılacaktır
DERSİN KAZANIMLARI / PROGRAM YETERLİKLERİ İLİŞKİ MATRİSİ
DKPY1PY2PY3PY4PY5PY6PY7PY8PY9PY10
1
2
3
4
5
6
5-Çok Yüksek İlişkili 4- Yüksek İlişkili 3-Orta İlişkili 2- Zayıf İlişkili 1-Çok Zayıf İlişkili 0-İlişkisiz
Hafta Konular  
1 Günlük Çıkış işlemleri
2 Kat Hizmetleri Raporlarının Kontrolü
3 Günlük Giriş İşlemleri
4 Periyodik Olarak Tahmin Raporu Kontrolü
5 Oda Değişikliği Talepleri ve Kontrolü
6 Rapor Alma ve Kontrol
7 Tarih Güncelleştirme İşlemi
8 ara sınavlar
9 Deftere Kayıt Etme
10 LoogBook Okuma
11 Anahtar ve Anahtar Kontrolü
12 Vardiyada Yapılan İşlemler Listesi Kontrolü
13 Günlük Rezervasyon Listesi Kontrolü
14 final sınavları
No Bölüm Öğrenme Çıktısı Katkı Düzeyi
1 Turizm sektörü ile ilgili temel kavramları bilmek. 1
2 Turizm sektöründe ileri düzeyde bir veya birkaç yabancı dil bilgisine sahip olmak. 1
3 Temel bilgisayar kullanım bilgisi ile birlikte otel işletmeciliği alanındaki yazılım ve donanımı kullanabilmek. 2
4 Alternatif çözümler üretebilme ve eleştirel düşünebilme becerisine sahip olmak. 1
5 Gıda teknolojisi ve genel beslenme ilkeleri ile ilgili bilgiye sahip olmak, toplu beslenme yerlerinde hijyen ve sanitasyon kurallarını uygulamak 2
6 Her tür yiyecek ve içecek servisi ile ilgili teknik bilgi ve beceriye sahip olmak. Mutfak hizmetleri ve pişirme yöntemleri ile endüstriyel yemek üretimi konusunda bilgi sahibi olmak 2
7 Otel işletmelerinde odalar bölümü işleyişi ve yönetimi konusunda bilgi sahibi olmak 2
8 Turizm pazarlaması, kongre ve tur düzenleme konusunda bilgi sahibi olmak. 2
9 Toplumsal, bilimsel ve mesleki etik değerlere sahip olmak. 2
10 Turizm işletmelerinde maliyet analizlerini ve muhasebe işlemlerini yapabilecek bilgi ve beceriye sahip olmak. 2
Yarıyıl İçi Çalışmaları Sayısı Katkı Payı
Ara Sınav 1 100
Kısa Sınav 0 0
Ödev 0 0
Devam 0 0
Uygulama 0 0
Labaratuvar 0 0
Proje 0 0
Atölye 0 0
Seminer 0 0
Arazi Çalışması 0 0
Sözlü sınav 0 0
Portfolyo 0 0
Doküman İncelemesi 0 0
Performans değerlendirme 0 0
Sunum 0 0
Alan Çalışması 0 0
Vaka Çalışması 0 0
Video Kaydı 0 0
Öz değerlendirme 0 0
Akran Değerlendirme 0 0
Eşleştirme Testleri 0 0
Çoktan seçmeli test 0 0
Kısa Cevaplı test 0 0
Kontrol listeleri 0 0
Dereceleme Ölçekleri 0 0
Zihin Haritalama 0 0
Araştırma yazısı 0 0
Çevrimiçi anket 0 0
Çevrimiçi Kısa sınav 0 0
TOPLAM 0
Yıliçinin Başarıya Oranı 40
Finalin Başarıya Oranı 60
TOPLAM 100
AKTS kredilerinin belirlenmesinde öğrenci işyükü anketlerinden faydalanılmaktadır.
Etkinlik Sayısı Süresi Toplam
Ders Süresi (Sınav Haftaları Hariç) 14 3 42
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi 14 3 42
Ödevler 0 0 0
Sunum 0 0 0
Proje 0 0 0
Laboratuar Çalışması 0 0 0
Arazi ya da Alan Çalışması 0 0 0
Ara Sınavlar 1 10 10
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 10 10
İşyükü Saati (30) 0
Toplam İşyükü / Saat 104    
Dersin Akts Kredisi 3    
Ders Notu KONAKLAMA İŞLETMELERİNDE ÖNBÜRO İŞLEMLERİ VE YÖNETİMİ / NEVZAT ERASLAN
Diğer Kaynaklar KONAKLAMA İŞLETMELERİNDE ÖNBÜRO İŞLEMLERİ VE YÖNETİMİ / NEVZAT ERASLAN
Materyal
Dökümanlar KONAKLAMA İŞLETMELERİNDE ÖNBÜRO İŞLEMLERİ VE YÖNETİMİ / NEVZAT ERASLAN
Ödevler
Sınavlar
Materyal Diğer
Planlanmış Öğrenme Faaliyetleri ve Öğretim Yöntemleri