No
|
Bölüm Öğrenme Çıktısı
|
Katkı Düzeyi
|
1
|
Aşçılık ile ilgili kuramlar, olgular kavramlar ve ilkeler hakkında temel düzeyde bilgi sahibidir.
|
4
|
2
|
Aşçılık mesleğindeki yasal düzenlemeler, mesleki standartlar ve uygulamalar ile ilgili bilgi sahibidir.
|
2
|
3
|
Aşçılık mesleğindeki hizmet verme süreçleri ve işlemleri ile ilgili bilgi sahibidir.
|
3
|
4
|
Aşçılık ile ilgili edindiği bilgileri iş ortamında ve mesleğinde kullanır.
|
3
|
5
|
Aşçılık ile ilgili hizmet süreçlerini, tüketici ihtiyaç ve istekleri doğrultusunda ve tüketiciyi tatmin edecek biçimde yerine getirir, değerlendirir, geliştirir ve hizmet sürecini etkileyecek sorunlara çözüm önerir.
|
2
|
6
|
Aşçılık ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereçleri ve teknolojileri tanır, kullanır ve bakımını yaparak korur.
|
5
|
7
|
Aşçılık ile ilgili gelişmeleri ve uygulamaları takip eder, uygulamada ve mesleğinde kullanır.
|
5
|
8
|
Aşçılık mesleği ile ilgili güncel gelişmeleri takip eder.
|
5
|
9
|
Aşçılık ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinlikleri yaşam boyu öğrenme bilinciyle sürekli günceller ve geliştirir.
|
5
|
10
|
Bireylerarası ve kültürler arası etkin iletişim kurar.
|
2
|
11
|
Mutfaktaki işleri yasalar ve meslek standartları çerçevesinde yerine getirir.
|
4
|
12
|
Kişisel bakıma, hijyene, giyime ve görünüme alanının gerektirdiği şekilde özen gösterir.
|
5
|
13
|
Temel düzey yabancı dil bilgisine sahip olur.
|
2
|
14
|
Temel pişirme ve servis teknikleri ile ilgili ön bilgiye ve altyapıya sahip olur.
|
5
|
15
|
Sağlıklı, hijyenik ve besleyici malzemeler kullanarak her türlü yiyecek ve içeceği hazırlayabilir, sunabilir ve yeni ürünler tasarlayabilir; farklı beslenme şekillerine göre menü hazırlayabilir.
|
5
|
16
|
Ulusal ve uluslararası mutfaklar hakkında önemli prensipleri öğrenir ve uygular.
|
5
|
17
|
Yiyecek-içecek maliyet kontrol yöntemlerini uygulayabilir.
|
2
|
18
|
Mutfak organizasyonunu yapar; ikram etkinliklerini yönetir.
|
2
|
19
|
Arkadaşlarıyla ekip kurabilen, sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişir.
|
5
|