Ders Adı Organik ve Sürdürülebilir Tarım
Ders Kodu YTB-206
Dersin Türü Zorunlu
Ders Biriminin Seviyesi Lisans
Yıl 2
Dönem 4.Yarıyıl
AKTS 4
Dersi Veren(ler) Prof. Dr. Burhan KARA
Dersin Yardımcıları
Ders İşleme Biçimi Yüz Yüze
Önkoşul Dersleri
Dersin İçeriği organik ve sürdürülebilir tarımın uygulaması ve yönetmeliği
Dersin Verildiği Diller Türkçe
Dersin Amacı organik ve sürdürülebilir tarımın uygulaması ve önemi
No Dersin Kazanımları  
1 tahılların önemini kavrar
2 tahılların beslenmedeki önemini öğrenir
3 dünya ekonomisindeki yerini kavrar
4 tahılların tarımını öğrenir
5 temel gıda besin maddeleri olduğunu öğrenir
DERSİN KAZANIMLARI / PROGRAM YETERLİKLERİ İLİŞKİ MATRİSİ
DKPY1PY2PY3PY4PY5PY6PY7PY8PY9PY10PY11PY12PY13PY14
1
2
3
4
5
5-Çok Yüksek İlişkili 4- Yüksek İlişkili 3-Orta İlişkili 2- Zayıf İlişkili 1-Çok Zayıf İlişkili 0-İlişkisiz
Hafta Konular  
1 Organik ve sürdürülebilir tarımın önemi
2 Organik ve sürdürülebilir tarımın amaçları ve kuralları
3 Organik ve sürdürülebilir tarımın mevzuatı
4 Organik ve sürdürülebilir tarımın süreci
5 Organik ve sürdürülebilir bitkisel üretimin ilkeleri
6 Organik ve sürdürülebilir tarımda yabancı ot mücadelesi
7 Organik ve sürdürülebilir tarımda hastalıklarla mücadelesi
8 Organik ve sürdürülebilir tarımda zararlılarla mücadelesi
9 Organik ve sürdürülebilir tarımda ekim nöbeti
10 Organik ve sürdürülebilir tarımda yeşil gübreleme
11 Organik ve sürdürülebilir tarımda toprak koruma
12 Organik ve sürdürülebilir tarımın kontrol ve sertifikasyonu
13 Organik ve sürdürülebilir tarımın depolama
14 Organik ve sürdürülebilir ürün ambalajlama ve etiketleme
No Bölüm Öğrenme Çıktısı Katkı Düzeyi
1 Tarla Bitkilerine dahil olan tür ve çeşitleri teşhis eder 2
2 Tarla Bitkileri üretiminde ekolojik koşulları da dikkate alarak en uygun yetiştirme tekniği paketini uygular 2
3 Alanı ile ilgili modern tarım tekniklerini takip eder ve pratiğe aktarır 2
4 Yeni bitki çeşitleri geliştirir 2
5 Biyolojik çeşitlilik ve çevre bilincine sahiptir 2
6 Tarımsal kaynakların sürdürülebilir yönetimi ve kullanımı sorunlarını çözer 2
7 Bitkisel üretimde iklim değişiklikleri ve bölgelere göre alternatif ekim nöbeti sistemlerine karar verir 2
8 Tarımsal üretim ve pazarlamada sorunlar ve çözüm önerileri hakkında karar verir 2
9 Sayısal ve istatistiksel düşünür 2
10 İnisiyatif kullanma ve liderlik becerisine sahiptir 2
11 Bilgilerini konusundan uzak kimselere de anlatabilecek Türkçe yazılı ve sözlü iletişim becerisine sahiptir 2
12 Uluslar arası meslektaşları ile iletişim kurmada en az bir yabancı dil öğrenir 1
13 Mesleki etik kuralları ifade eder 1
14 Hayat boyu öğrenme becerisine sahiptir 1
Yarıyıl İçi Çalışmaları Sayısı Katkı Payı
Ara Sınav 1 40
Kısa Sınav 0 0
Ödev 0 0
Devam 0 0
Uygulama 0 0
Labaratuvar 0 0
Proje 0 0
Atölye 0 0
Seminer 0 0
Arazi Çalışması 0 0
Sözlü sınav 0 0
Portfolyo 0 0
Doküman İncelemesi 0 0
Performans değerlendirme 0 0
Sunum 0 0
Alan Çalışması 0 0
Vaka Çalışması 0 0
Video Kaydı 0 0
Öz değerlendirme 0 0
Akran Değerlendirme 0 0
Eşleştirme Testleri 0 0
Çoktan seçmeli test 0 0
Kısa Cevaplı test 0 0
Kontrol listeleri 0 0
Dereceleme Ölçekleri 0 0
Zihin Haritalama 0 0
Araştırma yazısı 0 0
Çevrimiçi anket 0 0
Çevrimiçi Kısa sınav 0 0
TOPLAM 0
Yıliçinin Başarıya Oranı 0
Finalin Başarıya Oranı 60
TOPLAM 60
AKTS kredilerinin belirlenmesinde öğrenci işyükü anketlerinden faydalanılmaktadır.
Etkinlik Sayısı Süresi Toplam
Ders Süresi (Sınav Haftaları Hariç) 14 3 42
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi 3 10 30
Ödevler 3 10 30
Sunum 2 10 20
Proje 0 0 0
Laboratuar Çalışması 0 0 0
Arazi ya da Alan Çalışması 0 0 0
Ara Sınavlar 1 2 2
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 2 2
İşyükü Saati (30) 0
Toplam İşyükü / Saat 126    
Dersin Akts Kredisi 4    
Ders Notu organik ve sürüdürlebilir tarım kitabı ve makaleler
Diğer Kaynaklar organik ve sürüdürlebilir tarım kitabı ve makaleler
Materyal
Dökümanlar organik ve sürüdürlebilir tarım kitabı ve makaleler
Ödevler
Sınavlar vize ve final
Materyal Diğer
Planlanmış Öğrenme Faaliyetleri ve Öğretim Yöntemleri