Hafta
|
Konular
|
1
|
Türkiye’de yetişen sert çekirdekli meyve türlerinin tanıtımı, Türkiye’ de kapladıkları alan ve üretim değerleri. Eriğin kültür tarihine giriş.
|
|
Ön Hazırlık: Sert Çekirdekli Meyveler Kitabı
|
2
|
Eriğin Kültür tarihi, Dünyada ve Türkiye’de erik üretimi, ihracat ve ithalat değerleri, Ekonomik değeri.
|
|
Ön Hazırlık: Sert Çekirdekli Meyveler Kitabı
|
3
|
Eriğin sistematik olarak sınıflandırılması, dünyadaki erik türleri ve erik meyvesinin gen merkezleri.
|
|
Ön Hazırlık: Sert Çekirdekli Meyveler Kitabı
|
4
|
Eriğin pomolojik özellikleri ve çeşitleri, eriğin morfolojik ve biyolojik özellikleri
|
|
Ön Hazırlık: Sert Çekirdekli Meyveler Kitabı
|
5
|
Eriğin ekolojik istekleri, çoğaltılması ve erik bahçesi kurulması, yetiştiriciliği ve kültürel uygulamaları ve erik hasat
|
|
Ön Hazırlık: Sert Çekirdekli Meyveler Kitabı
|
6
|
Şeftali-nektarinin kültür tarihi, beslenmedeki önemi, ekonomik önemi, gen merkezleri, yayılışları, sistematikteki yeri, önemli Persica türlerinin özellikleri.
|
|
Ön Hazırlık: Sert Çekirdekli Meyveler Kitabı
|
7
|
Şeftali ve nektarinin morfolojik ve pomolojik özellikleri, Şeftali çeşitleri ve şeftalinin döllenme biyolojisi,
|
|
Ön Hazırlık: Sert Çekirdekli Meyveler Kitabı
|
8
|
Şeftali ve nektarinin ekolojik istekleri, şeftali yetiştiriciliği ve çoğaltılması
|
|
Ön Hazırlık: Sert Çekirdekli Meyveler Kitabı
|
9
|
Şeftali bahçesinin kurulması ve kültürel uygulamalar, hasat, ürünün değerlendirilmesi ve pazarlanması.
|
|
Ön Hazırlık: Sert Çekirdekli Meyveler Kitabı
|
10
|
Kiraz ve vişnenin kültür tarihi ve ekonomik önemi, kirazın meyve özellikleri ve besin değeri, kiraz-vişnenin sistematikteki yeri, Önemli yerli ve yabancı çeşitleri.
|
|
Ön Hazırlık: Sert Çekirdekli Meyveler Kitabı
|
11
|
Kirazın morfolojik ve biyolojik özellikleri, Kirazın ekolojik istekleri kiraz ve vişnenin çoğaltılması ve anaçları.
|
|
Ön Hazırlık: Sert Çekirdekli Meyveler Kitabı
|
12
|
Kiraz bahçesi kurulması, uygulanan teknik ve kültürel işlemler. Kayısının kültür tarihi ve ekonomik önemi, meyve özellikleri ve besin değeri, sistematikteki yeri,
|
|
Ön Hazırlık: Sert Çekirdekli Meyveler Kitabı
|
13
|
Önemli yerli ve yabancı Kayısı çeşitleri. Kayısının morfolojik ve biyolojik özellikleri.
|
|
Ön Hazırlık: Sert Çekirdekli Meyveler Kitabı
|
14
|
Kayısının çoğaltılması ve anaçları. Bahçe kurulması ve Kayısı bahçesinde uygulanan teknik ve kültürel işlemler, hasat.
|
|
Ön Hazırlık: Sert Çekirdekli Meyveler Kitabı
|