Hafta
|
Konular
|
1
|
Üzümsü meyvelerin tanımlanması, sistematikteki yerleri ve özellikleri; Ülkemizde ve dünyada üzümsü meyvelerin önemi ve tür ve çeşitleri.
|
|
Ön Hazırlık: Teoride anlatılan üzümsü Meyve Türlerinin tanıtılması
|
2
|
Çileklerin morfolojisi, biyolojisi, fizyolojisi; Çilek çeşitleri ve özellikleri ve ekolojik istekleri.
|
|
Ön Hazırlık: Teoride anlatılan yetiştirme koşullarının tanıtılması
|
3
|
Çilekte çoğaltım metodları; bahçe kurma, açıkta ve örtü altında çilek yetiştiriciliği; çilekte hasat, ambalajlama ve muhafaza.
|
|
Ön Hazırlık: Çilek üretim parseli hazırlığı; fide dikimi ve malçlama
|
4
|
Ahududu ve böğürtlenin morfolojisi, biyolojisi, fizyolojisi; ahududu ve böğürtlen çeşitler ve özellikleri; ahududu ve böğürtlenin ekolojik istekleri.
|
|
Ön Hazırlık: Teoride anlatılan üzümsü Meyvelerin Üretim yöntemleri
|
5
|
Ahududu ve böğürtlende çoğaltım metodları; ahududu ve böğürtlende bahçe kurma, budama, destekleme, şekil verme, bakım; hasat, ambalajlama, muhafaza ve değerlendirme.
|
|
Ön Hazırlık: Kültürel uygulamalar
|
6
|
Frenküzümü’nün morfolojisi, biyolojisi, fizyolojisi; Frenküzümü çeşitler ve özellikleri; Frenküzümü ekolojik istekleri.
|
|
Ön Hazırlık: Kültürel uygulamalar
|
7
|
Frenküzümü’de bahçe kurma, budama, destekleme, şekil verme, bakım; hasat ve değerlendirme.
|
|
Ön Hazırlık: Kültürel uygulamalar
|
8
|
Bektaşi üzümü’nün morfolojisi, biyolojisi, fizyolojisi; Bektaşi üzümü çeşitler ve özellikleri; Bektaşi üzümü’nün ekolojik istekleri.
|
|
Ön Hazırlık: Üzümsü Meyve Yetiştiriciliğinde Dezenfeksiyon uygulaması
Kültürel uygulamalar .
|
9
|
Yabanmersini’nin morfolojisi, biyolojisi, fizyolojisi; Yabanmersini çeşitler ve özellikleri; Yabanmersini’nin ekolojik istekleri.
|
|
Ön Hazırlık: Kültürel uygulamalar
|
10
|
Yabanmersini’de bahçe kurma, budama, destekleme, şekil verme, bakım, hasat, değerlendirme.
|
|
Ön Hazırlık: Teoride anlatılan çilek çeşitlerinin tanıtımı
Kültürel uygulamalar
|
11
|
Kivi’nin morfolojisi, biyolojisi, fizyolojisi; Kivi çeşitler ve özellikleri. Kivi’nin ekolojik istekleri.
|
|
Ön Hazırlık: Teoride anlatılan ahududu ve böğürtlen çeşitlerinin tanıtımı
Kültürel uygulamalar
|
12
|
Kivi’de bahçe kurma; budama, destekleme, şekil verme, bakım; hasat, depolama ve değerlendirme.
|
|
Ön Hazırlık: Teoride anlatılan yabanmersini çeşitlerinin
|
13
|
İncir’in morfolojisi, biyolojisi, fizyolojisi; İncir çeşitler ve özellikleri, İncir’in ekolojik istekleri.
|
|
Ön Hazırlık: Teoride anlatılan Frenküzümü ve bektaşi üzümü çeşitlerinin tanıtımı
Kültürel uygulamalar
|
14
|
İncirde dölleme biyolojisi ve ilekleme; İncir’de bahçe kurma, budama, şekil verme, bakım, hasat, değerlendirme.
|
|
Ön Hazırlık: Teoride anlatılan Kivi ve incir çeşitlerinin tanıtımı
|