Hafta
|
Konular
|
1
|
Turunçgil meyvelerinin tanımlanması, sistematikteki yeri ve özellikleri: ülkemizde ve dünyada turunçgil meyvelerin önemi, ve tür ve çeşitleri
|
|
Ön Hazırlık: Ders notları ve sunulardan ön hazırlık yapılması
|
2
|
Turunçgil türlerinin morfolojisi, biyolojisi, fizyolojisi. Turunçgillerde nuseller embriyoni.
|
|
Ön Hazırlık: Ders notları ve sunulardan ön hazırlık yapılması
|
3
|
Turunçgillerin ekolojik istekleri, turunçgillerde anaçlar, çoğaltım metodları ve sertifikalı fidan üretimi
|
|
Ön Hazırlık: Ders notları ve sunulardan ön hazırlık yapılması
|
4
|
Portakalın morfolojisi, biyolojisi, fizyolojisi, ekolojik istekleri ve portakal çeşitleri ve özellikleri
|
|
Ön Hazırlık: Ders notları ve sunulardan ön hazırlık yapılması
|
5
|
Mandarin morfolojisi, biyolojisi, fizyolojisi, mandarinin ekolojik istekleri, mandarin çeşitleri ve özellikleri
|
|
Ön Hazırlık: Ders notları ve sunulardan ön hazırlık yapılması
|
6
|
limonların morfolojisi, biyolojisi, fizyolojisi, limonların ekolojik istekleri, limon çeşitleri ve özellikleri. Altıntopun morfolojisi, biyolojisi, fizyolojisi; ekolojik istekleri ve çeşitleri ve özellikleri
|
|
Ön Hazırlık: Ders notları ve sunulardan ön hazırlık yapılması
|
7
|
Turunçgillerde bahçe kurma, budama, bakım, hasat, ambalajlama ve muhafaza değerlendirme.
|
|
Ön Hazırlık: Ders notları ve sunulardan ön hazırlık yapılması
|
8
|
Avokado meyvesinin sınıflandırılması, ekonomik önemi. Dünya üretimi ve dağılımı. morfolojik ve biyolojik özellikleri, Türkiye ve dünyadaki çeşitler ve özellikleri, ekolojik istekleri, çoğaltılması, yıllık bakım
|
|
Ön Hazırlık: Ders notları ve sunulardan ön hazırlık yapılması
|
9
|
Avokado meyvesinin sınıflandırılması, ekonomik önemi. Dünya üretimi ve dağılımı, morfolojik ve biyolojik özellikleri. Türkiye ve dünyadaki çeşitler ve özellikleri, ekolojik istekleri, yoğaltılması, yıllık bakım işleri.
|
|
Ön Hazırlık: Ders notları ve sunulardan ön hazırlık yapılması
|
10
|
Muz meyvesinin sınıflandırılması, ekonomik önemi. Dünya üretimi ve dağılımı, morfolojik ve biyolojik özellikleri. Türkiye ve dünyadaki çeşitler ve özellikleri, ekolojik istekleri, yoğaltılması, yıllık bakım işleri.
|
|
Ön Hazırlık: Ders notları ve sunulardan ön hazırlık yapılması
|
11
|
Muz meyvesinin sınıflandırılması, ekonomik önemi. Dünya üretimi ve dağılımı, morfolojik ve biyolojik özellikleri. Türkiye ve dünyadaki çeşitler ve özellikleri, ekolojik istekleri, çoğaltılması, yıllık bakım işleri
|
|
Ön Hazırlık: Ders notları ve sunulardan ön hazırlık yapılması
|
12
|
Muz meyvesinin sınıflandırılması, ekonomik önemi. Dünya üretimi ve dağılımı, morfolojik ve biyolojik özellikleri. Türkiye ve dünyadaki çeşitler ve özellikleri, ekolojik istekleri, çoğaltılması, yıllık bakım işleri
|
|
Ön Hazırlık: Ders notları ve sunulardan ön hazırlık yapılması
|
13
|
Çay meyvesinin sınıflandırılması, ekonomik önemi. Dünya üretimi ve dağılımı, morfolojik ve biyolojik özellikleri. Türkiye ve dünyadaki çeşitler ve özellikleri, ekolojik istekleri, çoğaltılması, yıllık bakım işleri
|
|
Ön Hazırlık: Ders notları ve sunulardan ön hazırlık yapılması
|
14
|
Dönemin değerlendirilmesi
|