Hafta
|
Konular
|
1
|
Türkiye’de yetişen sert kabuklu meyve türlerinin tanıtımı, Türkiye’ de kapladıkları alan ve üretim değerleri. fındığın kültür tarihine giriş.
|
|
Ön Hazırlık: Sert Kabuklu Meyveler Kitabı
|
2
|
Fındığın Kültür tarihi, Dünyada ve Türkiye’de fındık üretimi, ihracat ve ithalat değerleri, Ekonomik değeri.
|
|
Ön Hazırlık: Sert Kabuklu Meyveler Kitabı
|
3
|
Fındığın sistematik olarak sınıflandırılması, dünyadaki fındık türleri ve fındık meyvesinin gen merkezleri.
|
|
Ön Hazırlık: Sert Kabuklu Meyveler Kitabı
|
4
|
Fındığın pomolojik özellikleri ve çeşitleri, fındığın morfolojik ve biyolojik özellikleri
|
|
Ön Hazırlık: Sert Kabuklu Meyveler Kitabı
|
5
|
Fındığın ekolojik istekleri, çoğaltılması ve fındık bahçesi kurulması, yetiştiriciliği ve kültürel uygulamaları ve fındık hasat
|
|
Ön Hazırlık: Sert Kabuklu Meyveler Kitabı
|
6
|
Cevizin kültür tarihi, beslenmedeki önemi, ekonomik önemi, gen merkezleri, yayılışları, sistematikteki yeri, önemli juglans türlerinin özellikleri.
|
|
Ön Hazırlık: Sert Kabuklu Meyveler Kitabı
|
7
|
Cevizin morfolojik ve pomolojik özellikleri, ceviz çeşitleri ve cevizin döllenme biyolojisi.
|
|
Ön Hazırlık: Sert Kabuklu Meyveler Kitabı
|
8
|
Cevizin ekolojik istekleri, ceviz yetiştiriciliği ve çoğaltılması, Ceviz bahçesinin kurulması ve kültürel uygulamalar, hasat, ürünün değerlendirilmesi ve pazarlanması.
|
|
Ön Hazırlık: Sert Kabuklu Meyveler Kitabı
|
9
|
Antepfıstığının kültür tarihi ve ekonomik önemi, antepfıstığının meyve özellikleri ve besin değeri, antepfıstığının sistematikteki yeri, önemli yerli ve yabancı çeşitler.
|
|
Ön Hazırlık: Sert Kabuklu Meyveler Kitabı
|
10
|
Antepfıstığının morfolojik ve biyolojik özellikleri, Antepfıstığının ekolojik istekleri, antepfıstığının çoğaltılması ve anaçları.
|
|
Ön Hazırlık: Sert Kabuklu Meyveler Kitabı
|
11
|
Bademin kültür tarihi ve ekonomik önemi, meyve özellikleri ve besin değeri, sistematikteki yeri, önemli yerli ve yabancı badem çeşitleri. Bademin morfolojik ve biyolojik özellikleri.
|
|
Ön Hazırlık: Sert Kabuklu Meyveler Kitabı
|
12
|
Bademin çoğaltılması ve anaçları. Bahçe kurulması ve badem bahçesinde uygulanan teknik ve kültürel işlemler hasat.
|
|
Ön Hazırlık: Sert Kabuklu Meyveler Kitabı
|
13
|
Kestanenin kültür tarihi ve ekonomik önemi, meyve özellikleri ve besin değeri, sistematikteki yeri, önemli yerli ve yabancı kestane çeşitleri. Kestanenin morfolojik ve biyolojik özellikleri.
|
|
Ön Hazırlık: Sert Kabuklu Meyveler Kitabı
|
14
|
Kestanenin çoğaltılması ve anaçları. Bahçe kurulması ve kestane bahçesinde uygulanan teknik ve kültürel işlemler hasat.
|
|
Ön Hazırlık: Sert Kabuklu Meyveler Kitabı
|