Hafta
|
Konular
|
1
|
Türkiye’de yetişen yumuşak çekirdekli meyve türlerinin tanıtımı, Türkiye’ de kapladıkları alan ve üretim değerleri, Elmanın Kültür tarihine giriş.
|
|
Ön Hazırlık: Ders kitaplarının ilgili bölümleri
|
2
|
Elmanın Kültür tarihi, Dünyada ve Türkiye’de elma üretimi, ihracat ve ithalat değerleri, Ekonomik değeri.
|
|
Ön Hazırlık: Ders kitaplarının ilgili bölümleri
|
3
|
Elmanın sistematik olarak sınıflandırılması, dünyadaki elma türleri ve elma meyvesinin gen merkezleri.
|
|
Ön Hazırlık: Ders kitaplarının ilgili bölümleri
|
4
|
Elmanın pomolojik özellikleri ve çeşitleri, elmanın morfolojik ve biyolojik özellikleri.
|
|
Ön Hazırlık: Ders kitaplarının ilgili bölümleri
|
5
|
Elmanın ekolojik istekleri, çoğaltılması ve elma bahçesi kurulması. Yetiştiriciliği, kültürel uygulamaları ve elma hasadı.
|
|
Ön Hazırlık: Ders kitaplarının ilgili bölümleri
|
6
|
Armudun kültür tarihi, beslenmedeki önemi, ekonomik önemi, gen merkezleri, yayılışları, sistematikteki yeri, önemli Pyrus türlerinin özellikleri.
|
|
Ön Hazırlık: Ders kitaplarının ilgili bölümleri
|
7
|
Armutların morfolojik ve pomolojik özellikleri, Armut çeşitleri ve armutların döllenme biyolojisi,
|
|
Ön Hazırlık: Ders kitaplarının ilgili bölümleri
|
8
|
Armudun ekolojik istekleri, armut yetiştiriciliği ve çoğaltılması
|
|
Ön Hazırlık: Ders kitaplarının ilgili bölümleri
|
9
|
Armut bahçesinin kurulması ve kültürel uygulamalar, hasat, ürünün değerlendirilmesi ve pazarlanması.
|
|
Ön Hazırlık: Ders kitaplarının ilgili bölümleri
|
10
|
Ayvanın kültür tarihi ve ekonomik önemi, ayvanın meyve özellikleri ve besin değeri, ayvanın sistematikteki yeri, Önemli yerli ve yabancı ayva çeşitleri.
|
|
Ön Hazırlık: Ders kitaplarının ilgili bölümleri
|
11
|
Ayvanın morfolojik ve biyolojik özellikleri, Ayvanın ekolojik istekleri Ayvanın çoğaltılması ve anaçları.
|
|
Ön Hazırlık: Ders kitaplarının ilgili bölümleri
|
12
|
Ayva bahçesi kurulması ve ayva bahçesinde uygulanan teknik ve kültürel işlemler.
Trabzon Hurmasının kültür tarihi ve ekonomik önemi, meyve özellikleri ve besin değeri, sistematikteki yeri.
|
|
Ön Hazırlık: Ders kitaplarının ilgili bölümleri
|
13
|
Önemli yerli ve yabancı Trabzon hurması çeşitleri.Trabzon hurmasının morfolojik ve biyolojik özellikleri,
|
|
Ön Hazırlık: Ders kitaplarının ilgili bölümleri
|
14
|
Trabzon hurmasının çoğaltılması ve anaçları, bahçesi kurulması ve Trabzon hurması bahçesinde uygulanan teknik ve kültürel işlemler, hasat.
|
|
Ön Hazırlık: Ders kitaplarının ilgili bölümleri
|