Hafta
|
Konular
|
1
|
Mantar üreticiliğinin tarihçesi, ekonomik önemi, besin değeri
|
|
Ön Hazırlık: Erkel, İ.,2000 Kültür Mantarı Yetiştiriciliği
|
2
|
Agaricus bisporus’un canlılar âlemindeki yeri, yaşam döngüsü ve morfolojik özellikleri
|
|
Ön Hazırlık: Erkel, İ.,2000 Kültür Mantarı Yetiştiriciliği
|
3
|
Mantar üretim sistemleri
|
|
Ön Hazırlık: Erkel, İ.,2000 Kültür Mantarı Yetiştiriciliği
|
4
|
Mantar üretiminde kullanılan yastık tipleri
|
|
Ön Hazırlık: Erkel, İ.,2000 Kültür Mantarı Yetiştiriciliği
|
5
|
Mantar yetiştiriciliğinde kompost yapımı
|
|
Ön Hazırlık: Erkel, İ.,2000 Kültür Mantarı Yetiştiriciliği
|
6
|
Kompost karışımı hesabı
|
|
Ön Hazırlık: Erkel, İ.,2000 Kültür Mantarı Yetiştiriciliği
|
7
|
Kompost hazırlama yöntemleri
|
|
Ön Hazırlık: Erkel, İ.,2000 Kültür Mantarı Yetiştiriciliği
|
8
|
Pastörizasyon ve olgunlaştırma
|
|
Ön Hazırlık: Erkel, İ.,2000 Kültür Mantarı Yetiştiriciliği
|
9
|
Üretim odalarının hazırlığı ve misel ekimi
|
|
Ön Hazırlık: Erkel, İ.,2000 Kültür Mantarı Yetiştiriciliği
|
10
|
Misel öngelişme dönemi ve kapak atma
|
|
Ön Hazırlık: Erkel, İ.,2000 Kültür Mantarı Yetiştiriciliği
|
11
|
Kapak atmadan ilk fruktifikasyona kadar uygulanan kültürel işlemler
|
|
Ön Hazırlık: Erkel, İ.,2000 Kültür Mantarı Yetiştiriciliği
|
12
|
Hasat ve hasat döneminde uygulanan kültürel işlemler
|
|
Ön Hazırlık: Erkel, İ.,2000 Kültür Mantarı Yetiştiriciliği
|
13
|
Hastalık ve zararlılarla mücadele
|
|
Ön Hazırlık: Erkel, İ.,2000 Kültür Mantarı Yetiştiriciliği
|
14
|
Mantarın üretiminin tarihçesini , ekonomik önemini ve besin değerini öğretmek
|
|
Ön Hazırlık: Erkel, İ.,2000 Kültür Mantarı Yetiştiriciliği
|