Hafta
|
Konular
|
1
|
Sebzeciliğin Dünya ve ülke ekonomisindeki yeri ve önemi
|
|
Ön Hazırlık: ders notu, kaynak kitap
|
2
|
Sebzeciliğin Dünya ve ülke ekonomisindeki yeri ve önemi
|
|
Ön Hazırlık: ders notu, kaynak kitap
|
3
|
Sebze kavramı ve sebzelerin sınıflandırılması
|
|
Ön Hazırlık: ders notu, kaynak kitap
|
4
|
Sebzelerin besin değeri
|
|
Ön Hazırlık: ders notu, kaynak kitap
|
5
|
Sebzecilik bölgeleri ve özellikleri
|
|
Ön Hazırlık: ders notu, kaynak kitap
|
6
|
Sebzecilik işletme şekilleri
|
|
Ön Hazırlık: ders notu, kaynak kitap
|
7
|
Sebzelerin ekolojik istekleri (Sıcaklık)
|
|
Ön Hazırlık: ders notu, kaynak kitap
|
8
|
Sebzelerin ekolojik istekleri (Işık, nispi nem, yağış ve rüzgar )
|
|
Ön Hazırlık: ders notu, kaynak kitap
|
9
|
Sebzelerin ekolojik istekleri (Toprak bileşimi, tipi, reaksiyonu, tuzluluk)
|
|
Ön Hazırlık: ders notu, kaynak kitap
|
10
|
Toprak yorgunluğu ve ekim nöbeti
|
|
Ön Hazırlık: ders notu, kaynak kitap
|
11
|
Sebzelerin çoğaltılması
|
|
Ön Hazırlık: ders notu, kaynak kitap
|
12
|
Sebze bahçesinin kurulması
|
|
Ön Hazırlık: ders notu, kaynak kitap
|
13
|
Alternatif üretim teknikleri
|
|
Ön Hazırlık: ders notu, kaynak kitap
|
14
|
Sebzelerin hasadı ve muhafazası
|
|
Ön Hazırlık: ders notu, kaynak kitap
|