Ders Adı Hayvancılıkta Güncel Konular
Ders Kodu YZB-412
Dersin Türü Zorunlu
Ders Biriminin Seviyesi Lisans
Yıl 4
Dönem 8.Yarıyıl
AKTS 4
Dersi Veren(ler) Prof. Dr. Duygu KAŞIKCI
Dersin Yardımcıları
Ders İşleme Biçimi Yüz Yüze
Önkoşul Dersleri
Dersin İçeriği Büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı hayvanların yetiştiriciliği, genetiği ve ıslahı konularında güncel bilgiler
Dersin Verildiği Diller Türkçe
Dersin Amacı Hayvancılıkta güncel konular hakkında bilgiler edinmek
No Dersin Kazanımları  
1 Büyükbaş hayvanların yetiştiriciliği, genetiği ve ıslahı konularında güncel bilgiler edinme
2 Küçükbaş hayvanların yetiştiriciliği, genetiği ve ıslahı konularında güncel bilgiler edinme
3 Kanatlı hayvanların yetiştiriciliği, genetiği ve ıslahı konularında güncel bilgiler edinme
4 Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların beslenmesi konusunda güncel bilgiler edinme
5 Kanatlı hayvanların beslenmesi konusunda güncel bilgiler edinme
DERSİN KAZANIMLARI / PROGRAM YETERLİKLERİ İLİŞKİ MATRİSİ
DKPY1PY2PY3PY4PY5PY6PY7PY8
1
2
3
4
5
5-Çok Yüksek İlişkili 4- Yüksek İlişkili 3-Orta İlişkili 2- Zayıf İlişkili 1-Çok Zayıf İlişkili 0-İlişkisiz
Hafta Konular  
1 Süt sığıcığı yetiştiriciliğinde güncel yaklaşımlar
2 Et sığırcılığı yetiştiriciliğinde güncel yaklaşımlar
3 Koyun yetiştiriciliğinde güncel yaklaşımlar
4 Keçi yetiştiriciliğinde güncel yaklaşımlar
5 Tavuk yetiştiriciliğinde güncel yaklaşımlar
6 Alternatif kanatlı yetiştiriciliğinde güncel yaklaşımlar
7 Sağlık koruma alanında güncel yaklaşımlar
8 Süt sığıcığı beslemesinde güncel yaklaşımlar
9 Et sığırcılığı beslemesinde güncel yaklaşımlar
10 Koyun beslemesinde güncel yaklaşımlar
11 Keçi beslemesinde güncel yaklaşımlar
12 Tavuk beslemesinde güncel yaklaşımlar
13 Alternatif kanatlı beslemesinde güncel yaklaşımlar
14 Hayvancılıkta genetik uygulamalar
No Bölüm Öğrenme Çıktısı Katkı Düzeyi
1 Çiftlik hayvanları yetiştirme, ıslah, besleme, barındırma, pazarlama vb. konularda temel bilgilere sahip olma 5
2 Hayvancılık işletmelerinin sürdürülebilir yönetimi ve işletmesi için analiz ve sentez yapabilme yeteneğini kazanma 1
3 Mesleğin yerel ve ulusal konumunu kavrayabilme becerisi 1
4 Hayvancılık sektörü sorunlarına yerel ve ulusal düzeyde çözümler sunabilme 1
5 Mesleği ile ilgili alanlarda çalışabilme ve kısmen uzmanlaşma 1
6 Öz farkındalığa, inisiyatif kullanma ve liderlik becerisine sahip olma 1
7 Soruların çözümünde kullanılacak ilkelere yönelik gerekçeler öne sürebilme 1
8 Önerilen çözümü savunabilme ve karar alabilme 1
Yarıyıl İçi Çalışmaları Sayısı Katkı Payı
Ara Sınav 1 40
Kısa Sınav 0 0
Ödev 0 0
Devam 0 0
Uygulama 0 0
Labaratuvar 0 0
Proje 0 0
Atölye 0 0
Seminer 0 0
Arazi Çalışması 0 0
Sözlü sınav 0 0
Portfolyo 0 0
Doküman İncelemesi 0 0
Performans değerlendirme 0 0
Sunum 0 0
Alan Çalışması 0 0
Vaka Çalışması 0 0
Video Kaydı 0 0
Öz değerlendirme 0 0
Akran Değerlendirme 0 0
Eşleştirme Testleri 0 0
Çoktan seçmeli test 0 0
Kısa Cevaplı test 0 0
Kontrol listeleri 0 0
Dereceleme Ölçekleri 0 0
Zihin Haritalama 0 0
Araştırma yazısı 0 0
Çevrimiçi anket 0 0
Çevrimiçi Kısa sınav 0 0
TOPLAM 0
Yıliçinin Başarıya Oranı 40
Finalin Başarıya Oranı 60
TOPLAM 100
AKTS kredilerinin belirlenmesinde öğrenci işyükü anketlerinden faydalanılmaktadır.
Etkinlik Sayısı Süresi Toplam
Ders Süresi (Sınav Haftaları Hariç) 14 2 28
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi 15 2 30
Ödevler 6 6 36
Sunum 6 2 12
Proje 0 0 0
Laboratuar Çalışması 4 2 8
Arazi ya da Alan Çalışması 0 0 0
Ara Sınavlar 1 2 2
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 2 2
İşyükü Saati (30) 0
Toplam İşyükü / Saat 118    
Dersin Akts Kredisi 4    
Ders Notu Hayvancılıkta güncel teknik ve uygulamalara yönelik yayınlar
Diğer Kaynaklar
Materyal
Dökümanlar
Ödevler
Sınavlar
Materyal Diğer
Planlanmış Öğrenme Faaliyetleri ve Öğretim Yöntemleri