Hafta
|
Konular
|
1
|
Kanatlı beslemeye genel giriş Dünyada ve ülkemizde sektöre genel bakış, yem ve diğer üretim miktarları ile ilgili son istatistikler Tavukçuluğun gelişimi Kanatlı besleme ve günümüzdeki felsefesi, insan ve çevre sağlığı ile ilişkisi, doğru kanatlı beslemenin temel hedefi ve vizyonu Kanatlı beslemenin çerçevesi
|
|
Ön Hazırlık: Anlatım; Soru Yanıt; Tartışma
Beyin Fırtınası; Görüş Geliştirme
Problem Temelli Öğrenme
|
2
|
Kanatlı beslemede önemli yem hammaddeleri- Enerji kaynakları Tahıllar, Tahıllarda Yararlanımı sınırlandıran etmenler Bitkisel ve Hayvansal Yağlar ve kanatlılarda kullanımları
|
|
Ön Hazırlık: Anlatım; Soru Yanıt; Tartışma
Beyin Fırtınası; Görüş Geliştirme
Problem Temelli Öğrenme
|
3
|
Kanatlı beslemede önemli yem hammaddeleri –Protein kaynakları Bitkisel ve hayvansal protein kaynakları Bitkisel ve hayvansal kökenli yemlerin kullanımında kritik risk noktaları
|
|
Ön Hazırlık: Anlatım; Soru Yanıt; Tartışma
Beyin Fırtınası; Görüş Geliştirme
Problem Temelli Öğrenme
|
4
|
Kanatlı beslemede önemli yem hammaddeleri –Yem Katkı maddeleri Antibiyotik, Probiyotik, Prebiyotik, Enzim, Organik Asit, Bitkisel Ekstrakt, Toksin bağlayıcı, Pelet bağlayıcı, Renk maddeleri, Lezzetlendirici yem katkıları. Şelat Mineral Bileşikler
|
|
Ön Hazırlık: Anlatım; Soru Yanıt; Tartışma
Beyin Fırtınası; Görüş Geliştirme
Problem Temelli Öğrenme
|
5
|
Kanatlı beslemede protein, enerji , bunlara ait ihtiyaçların hesaplanması Önemli mineral ve vitaminler. Amino asit stabilitesi ve ideal protein yaklaşımı Mineral ve vitamin stabilitesi ve önemli vitaminler ile ilgili temel bilgiler
|
|
Ön Hazırlık: Anlatım; Soru Yanıt; Tartışma
Beyin Fırtınası; Görüş Geliştirme
Problem Temelli Öğrenme
|
6
|
Kanatlı hayvanların sindirim sistemi-morfolojik ve fizyolojik özellikleri. Sindirim sistemi gelişimi , beslemenin etkisi Etlik Piliçlerin beslenmesi genel bilgiler ve rasyon uygulamaları ve maliyet hesabı, ekonomik üretim. Etlik piliçlerin dönemlere göre yem ve besin ihtiyaçları. Islak ve dane yemleme uygulamaları
|
|
Ön Hazırlık: Anlatım; Soru Yanıt; Tartışma
Beyin Fırtınası; Görüş Geliştirme
Problem Temelli Öğrenme
|
7
|
Yem kalitesi ve hijyeni, ürün kalitesini etkileyen bazı toksik maddeler
|
|
Ön Hazırlık: Anlatım; Soru Yanıt; Tartışma
Beyin Fırtınası; Görüş Geliştirme
Problem Temelli Öğrenme
|
8
|
Broilerlerin beslenmesi, enerji ve proteinin yem tüketimi ve performans üzerine etkileri, sıcak stresi, metabolik hastalıklar, koksidiyosiz ve korunma yolları
|
|
Ön Hazırlık: Anlatım; Soru Yanıt; Tartışma
Beyin Fırtınası; Görüş Geliştirme
Problem Temelli Öğrenme
|
9
|
Erken broiler besleme uygulamaları, broiler rasyonlarında ideal protein oranı, sindirilebilir amino asit oranı, yem formunun önemi, bağırsak sağlığı,esansiyel ve sınırlandırıcı amino asitler, besleme ve et kalitesi arasındaki ilişki
|
|
Ön Hazırlık: Anlatım; Soru Yanıt; Tartışma
Beyin Fırtınası; Görüş Geliştirme
Problem Temelli Öğrenme
|
10
|
Yumurta tavuklarının beslenmesi ve besin maddeleri ihtiyaçları, pre-lay dönem besleme stratejileri
|
|
Ön Hazırlık: Anlatım; Soru Yanıt; Tartışma
Beyin Fırtınası; Görüş Geliştirme
Problem Temelli Öğrenme
|
11
|
Yumurta tavuklarının yumurtlama döneminde beslenmesi, sıcaklık stresi, kanatlılarda asit-baz dengesi ve hesabı, yumurta tavuklarında asit-baz dengesi ve respirasyon katsayısı,kafes yorgunluğu ve gut hastalığı, bu hastalıklardan korunma yolları, beslemenin yumurta büyüklüğü ve içeriği üzerine etkisi, yumurta kalite kriterleri ve besleme arasındaki ilişki
|
|
Ön Hazırlık: Anlatım; Soru Yanıt; Tartışma
Beyin Fırtınası; Görüş Geliştirme
Problem Temelli Öğrenme
|
12
|
Broiler damızlıkların beslenmesi, yem ve su kısıtlamaları, horozların beslenmesi,yumurta üretiminin kontrolü ve yumurtlama dönemi beslemesi, besleme-üreme, besleme- civciv kalitesi üzerine etkisi
|
|
Ön Hazırlık: Anlatım; Soru Yanıt; Tartışma
Beyin Fırtınası; Görüş Geliştirme
Problem Temelli Öğrenme
|
13
|
Hindi besleme, hindilerin besin maddesi ihtiyaçları,örnek rasyon uygulamaları, besi programları
|
|
Ön Hazırlık: Anlatım; Soru Yanıt; Tartışma
Beyin Fırtınası; Görüş Geliştirme
Problem Temelli Öğrenme
|
14
|
Tavukçuluk sektöründen temsilcilerle mesleki değerlendirme ve sektör hakkında bilgi aktarma, tanışma ve sohbet. Zootekni Bölümünden mezun olmuş ve sektörde belirli mevkilere gelmiş 1 veya 2 kişinin katılımı ile meslek hayatı, kanatlı besleme ve zootekni mezunlarına yönelik önerilerin yer alması düşünülen sohbet dersi
|
|
Ön Hazırlık: Anlatım; Soru Yanıt; Tartışma
Beyin Fırtınası; Görüş Geliştirme
Problem Temelli Öğrenme
|