Hafta
|
Konular
|
1
|
Hayvan beslemede yemin yeri, önemi ve tanımı, yem değeri ve yemlerin değerlendirilmesi
|
|
Ön Hazırlık: Ders kaynaklarının önceden okunması
|
2
|
Yem değerine etki eden etkenler
|
|
Ön Hazırlık: Ders kaynaklarının önceden okunması
|
3
|
Yemlerin sınıflandırılması ve tanıtılması
|
|
Ön Hazırlık: Ders kaynaklarının önceden okunması
|
4
|
Tek başına yetiştirilen yeşil yemler, hasıllar,
|
|
Ön Hazırlık: Ders kaynaklarının önceden okunması
|
5
|
Kök ve yumru yemler
|
|
Ön Hazırlık: Ders kaynaklarının önceden okunması
|
6
|
Silo yeminin tanımı, yararları, yapım tekniği, siloda oluşan kimyasal olaylar,silo yeminin yem değeri ve ölçülmesi
|
|
Ön Hazırlık: Ders kaynaklarının önceden okunması
|
7
|
Kuru otlar, ot kurutma yöntemleri, kuru otun yem değeri ve ölçülmesi
|
|
Ön Hazırlık: Sınav öncesi verilen ders notlarının gözden geçirilmesi
|
8
|
Samanlar ve diğer harman kalıntıları, kabuk ve kavuzlar
|
|
Ön Hazırlık: Ders kaynaklarının önceden okunması
|
9
|
Baklagil ve buğdaygil dane yemleri
|
|
Ön Hazırlık: Ders kaynaklarının önceden okunması
|
10
|
Yağlı tohumlar, değirmencilik yan ürünleri, fermantasyon yan ürünleri, nişasta sanayi yan ürünleri, şeker üretimi yan ürünleri,
|
|
Ön Hazırlık: Ders kaynaklarının önceden okunması
|
11
|
Yağ sanayi yan ürünleri, meyve suyu ve konserve yiyecek üretimi yan ürünleri, mutfak ve unlu yiyecek artıkları
|
|
Ön Hazırlık: Ders kaynaklarının önceden okunması
|
12
|
Hayvansal kökenli yemler
|
|
Ön Hazırlık: Ders kaynaklarının önceden okunması
|
13
|
Yemlik yağlar ve Yem katkı maddeleri
|
|
Ön Hazırlık: Ders kaynaklarının önceden okunması
|
14
|
Yemlerde gelişen mikroorganizmalar ile beslenmeyi engelleyici maddelerin etkileri ve korunma yöntemleri
|
|
Ön Hazırlık: Sınav öncesi verilen ders notlarının gözden geçirilmesi
|