Hafta
|
Konular
|
1
|
Tavukçuluktaki Gelişmeler ve Türkiye Tavukçuluğu
Giriş, Tavukçulukta endüstrileşmeye yol açan gelişmeler, hayvancılık sektörü içinde tavukçuluğun daha fazla gelişmesinin nedenleri, Türkiye tavukçuluğunun durumu, tavuk ürünleri üretim ve tüketimi anlatılmaktadır.
|
2
|
Tavuğun Biyolojik Yapısı
Tavuğun dış yapısı, tavuklarda büyüme, sindirim, sinir, boşaltım, iç salgı, solunum, dolaşım ve üreme sistemleri
|
3
|
Tavuk Genetiği ve Tavukçulukta Kullanılan Islah Yöntemleri
Kalitatif ve kantitatif karakterlerin kalıtımı, cinsiyete bağlı karakterlerin kalıtımı, tavukçulukta kullanılan ıslah yöntemleri, hibrit üretimi ve avantajları
|
4
|
Embriyo Gelişimi ve Kuluçka
Embriyo gelişimi, kuluçkalık yumurta elde edilmesi ve depolanması, kuluçkahane ve ekipmanlar, kuluçka koşulları ve kuluçka sonuçları ve değerlendirilmesi
|
5
|
Yumurta ve Kalitesi
Yumurtanın besin değeri, yumurtanın kimyasal kompozisyonu, yumurta kolesterol ilişkisi, yumurta kalitesinin belirlenmesi, ve muhafaza yöntemleri
|
6
|
Kümesler ve Donanımları
Kümes içi iklimsel çevre, kümeslerin planlanması, yetiştirme sistemleri, tavukçulukta kullanılan ekipmanlar,havalandırma
|
7
|
Etlik Piliç Yetiştiriciliği
Etlik piliç yetiştirme sistemleri, kümes büyüklüğü ve kapasitesi, bakım ve yetiştirme işlemleri
|
8
|
Etlik Piliç Kesimi, Tavuk Eti ve Kalitesi
Etlik piliç kesimi, üretimin değerlendirilmesi, tavuk eti ve kalitesi
|
9
|
Yumurtacı İşletme Tipleri
Yumurta üretim hedefleri, yumurtacı işletme tipleri, üretim sistemleri, yetiştirme tekniği
|
10
|
Yumurta Tavuğu Yetiştiriciliği
Yumurta verim ve kalitesini etkileyen faktörler, tavuklarda kötü alışkanlıklar, yumurta tavuklarının ikinci verim yılında kullanılması, yumurta üretim işletmelerinde verim ölçütleri
|
11
|
Tavukçulukta İşletme Tipleri ve Damızlık Tavuk Yetiştiriciliği
Islah işletmeleri, üretim işletmeleri, damızlıkların bakım ve idaresi, döllülük ve yapay tohumlama
|
12
|
Tavukçulukta Sağlık Koruma ve Bazı Önemli Hastalıklar
Tavukçulukta sağlık koruma ve bazı önemli hastalıklar, bağışıklık, aşı ve aşılama yöntemleri
|
13
|
Hindi Yetiştiriciliği
Hindi yetiştiriciliğinin dünyada ve Türkiye’de durumu, ticari hindi besiciliğinde bakım ve idaresi hakkında bilgi verilmektedir.
|
14
|
Alternatif Kanatlı Türlerinin Genel Verim Özellikleri
Diğer kanatlı hayvanların ( ördek, kaz, bıldırcın vd.) bakım ve idaresine ilişkin önemli noktalar anlatılmaktadır.
|