Ders Adı Bitirme Ödevi
Ders Kodu SUM-7415
Dersin Türü Zorunlu
Ders Biriminin Seviyesi Lisans
Yıl 4
Dönem 7.Yarıyıl
AKTS 2
Dersi Veren(ler) 0-All lecturers of the Faculty
Dersin Yardımcıları
Ders İşleme Biçimi Yüz Yüze
Önkoşul Dersleri
Dersin İçeriği Su kaynakları, su canlıları, yetiştiricilik, işleme, avlama konularında proje hazırlayıp bu projeleri uygulayabilmek.
Dersin Verildiği Diller Türkçe
Dersin Amacı Doğal su kaynakları ve bu kaynaklardaki avcılık, yetiştiricilik, işleme ve muhafaza süreçlerinde gerekli olan mühendislik yeteneklerine (inceleme, gözlem, ölçme, hesaplama, projeleme, yorumlama, problem çözme, sunum vb.) sahip olmak.
No Dersin Kazanımları  
1 Doğal su kaynaklarında araştırma yapabilme
2 Doğal kaynaklarda yapılan çalışmaları araştırabilme
3 Türkçe ve yabancı dildeki çalışmaları derleyebilme
4 Doğal kaynaklarla ilgili bilimsel çalışmalar için hipotez kurabilme
5 Hipotezini kurduğu konu ile ilgili proje hazırlayabilme
6 Araştırma konusu ile ilgili amaç, bulgu ve sonuç arasındaki ilişkiyi kurabilme
7 Araştırma konusu ile ilgili laboratuvar ya da doğal ortamda inceleme yapabilme
8 İncelediği araştırma konusu ile ilgili derleme yaparak sunum oluşturabilme
DERSİN KAZANIMLARI / PROGRAM YETERLİKLERİ İLİŞKİ MATRİSİ
DKPY1PY2PY3PY4PY5PY6PY7PY8PY9PY10PY11PY12PY13PY14PY15
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
5-Çok Yüksek İlişkili 4- Yüksek İlişkili 3-Orta İlişkili 2- Zayıf İlişkili 1-Çok Zayıf İlişkili 0-İlişkisiz
Hafta Konular  
1 Veri toplama, Arazi çalışması, Labaratuvar çalışması
  Ön Hazırlık: Su ürünleri Kaynakları
2 Veri toplama, Arazi çalışması, Labaratuvar çalışması
  Ön Hazırlık: Su ürünleri Kaynakları
3 Veri toplama, Arazi çalışması, Labaratuvar çalışması
  Ön Hazırlık: Su ürünleri Kaynakları
4 Veri toplama, Arazi çalışması, Labaratuvar çalışması
  Ön Hazırlık: Su ürünleri Kaynakları
5 Veri toplama, Arazi çalışması, Labaratuvar çalışması
  Ön Hazırlık: Su ürünleri Kaynakları
6 Veri değerlendirme, Labaratuvar çalışması
  Ön Hazırlık: Su ürünleri Kaynakları
7 Veri değerlendirme, Labaratuvar çalışması
  Ön Hazırlık: Su ürünleri Kaynakları
8 Veri değerlendirme, Labaratuvar çalışması
  Ön Hazırlık: Su ürünleri Kaynakları
9 Veri değerlendirme, Labaratuvar çalışması
  Ön Hazırlık: Su ürünleri Kaynakları
10 Veri değerlendirme, Labaratuvar çalışması
  Ön Hazırlık: Su ürünleri Kaynakları
11 Yeni veri toplama
  Ön Hazırlık: Su ürünleri Kaynakları
12 Yeni veri toplama
  Ön Hazırlık: Su ürünleri Kaynakları
13 Verileri değerlendirme ve sunma
  Ön Hazırlık: Su ürünleri Kaynakları
14 Verileri değerlendirme ve sunma
  Ön Hazırlık: Su ürünleri Kaynakları
No Bölüm Öğrenme Çıktısı Katkı Düzeyi
1 Sucul ortam ve Su Ürünleri Mühendisliği alanlarıyla ilgili kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahip olma, 3
2 Matematik, fen ve mühendislik bilgilerini Su Ürünleri Mühendisliği problemlerine uygulayabilme, 3
3 Doğal ortamdaki avcılık, yetiştiricilik, işleme ve muhafaza süreçlerinde gerekli olan mühendislik yeteneklerine (inceleme, gözlem, ölçme, hesaplama, projeleme, yorumlama, problem çözme, sunum vb.) sahip olmak, 5
4 Bilgiye ulaşma, iletişim, veri toplama bilgisayar kullanarak kayıt, sınıflandırma istatistik analiz, grafikleme, tablolama raporlandırma yeteneklerine sahip olmak, 3
5 Edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanarak alanıyla ilgili olay ve olgulara bilimsel yöntem ve teknikleri uygulayabilme, 3
6 Herhangi bir yabancı dilde yayınlanmış genel ve mesleki dokümanları inceleyip anlayabilmek, bu metinler üzerinde değerlendirmeler yapabilmek, yazı rapor düzenleyebilmek, 3
7 Sorgulayıcı ve araştırıcı olma, bilgiye ulaşma, analitik düşünme ve tasarım yapabilme, 3
8 Yetiştiriciliği yapılan su ürünleri türlerinde yavru üretimi, bakım, besleme, sağlığını koruma hastalık teşhis ve tedavi yöntemlerini bilmek ve sahada uygulamak, 4
9 Temel işleme, muhafaza ve kalite kontrolü kurallarını bilmek ve bunların sahaya uygulamasını yapabilmek, 4
10 Su kaynaklarında kalite ve kirlenme, koruma kontrol, kaynakların sürdürülebilir yönetimi konularında çalışmalar yapabilmek, 4
11 Su Ürünleri alanında araştırma, inceleme, üretim, yetiştiricilik, işleme, hastalık tedavisinde kullanılan teknik cihazları, ölçüm aletlerini kullanabilmek, 4
12 Su ürünleri ile ilgili kurumsal organizasyonları, yürürlükteki mevzuatı ve bu mevzuatın pratik uygulamalarını bilmek, 3
13 Su kaynakları, su canlıları, yetiştiricilik, işleme, avlama konularında proje hazırlayıp bu projeleri uygulayabilmek, bu projelerde görev almak, 5
14 Su ürünleri konularında işletme yönetimi ve organizasyonunu, araştırma, yetiştiricilik, avcılık, işleme, muhafaza pazarlama bağlamında danışmanlık, sorumlu mühendislik ve yöneticilik yapabilmek, 3
15 Yazılı ve sözlü iletişim yeterliliğine sahip olma, yorumlayıcı düşünebilme, elde edilen bilgi ve sonuçları analiz edebilme, bilgi gözlem ve düşüncelerini başkalarına iletebilme, problemlere alternatif çözümler üretmek. 5
Yarıyıl İçi Çalışmaları Sayısı Katkı Payı
Ara Sınav 1 50
Kısa Sınav 0 0
Ödev 1 30
Devam 0 0
Uygulama 0 0
Labaratuvar 1 10
Proje 0 0
Atölye 0 0
Seminer 0 0
Arazi Çalışması 1 10
Sözlü sınav 0 0
Portfolyo 0 0
Doküman İncelemesi 0 0
Performans değerlendirme 0 0
Sunum 0 0
Alan Çalışması 0 0
Vaka Çalışması 0 0
Video Kaydı 0 0
Öz değerlendirme 0 0
Akran Değerlendirme 0 0
Eşleştirme Testleri 0 0
Çoktan seçmeli test 0 0
Kısa Cevaplı test 0 0
Kontrol listeleri 0 0
Dereceleme Ölçekleri 0 0
Zihin Haritalama 0 0
Araştırma yazısı 0 0
Çevrimiçi anket 0 0
Çevrimiçi Kısa sınav 0 0
TOPLAM 0
Yıliçinin Başarıya Oranı 40
Finalin Başarıya Oranı 60
TOPLAM 100
AKTS kredilerinin belirlenmesinde öğrenci işyükü anketlerinden faydalanılmaktadır.
Etkinlik Sayısı Süresi Toplam
Ders Süresi (Sınav Haftaları Hariç) 0 0 0
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi 14 2 28
Ödevler 1 15 15
Sunum 0 0 0
Proje 0 0 0
Laboratuar Çalışması 1 10 10
Arazi ya da Alan Çalışması 0 0 0
Ara Sınavlar 1 5 5
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 10 10
İşyükü Saati (30) 30
Toplam İşyükü / Saat 68    
Dersin Akts Kredisi 2    
Ders Notu Su Ürünleri alanında genel kaynaklar
Diğer Kaynaklar
Materyal
Dökümanlar Çalıştığı konu ile ilgili veriler
Ödevler Su ürünleri alanında verilmiş çalışma konusu
Sınavlar 1. dönem Çalışma konusunun tespiti, veri toplama, arazi yada labaratuvar çalışması yapmak. Bu çalışmalara göre öğrenciye vize ve final notu verilir 2. Dönem hazırladığı bitirme tezi ve yapılan sözlü sınav sonucu öğrenciye vize ve final notu verilir
Materyal Diğer
Planlanmış Öğrenme Faaliyetleri ve Öğretim Yöntemleri