Ders Adı Biyokimya
Ders Kodu SUM-7307
Dersin Türü Zorunlu
Ders Biriminin Seviyesi Lisans
Yıl 3
Dönem 5.Yarıyıl
AKTS 3
Dersi Veren(ler) Prof.Dr. Orhan Demir
Dersin Yardımcıları
Ders İşleme Biçimi Yüz Yüze
Önkoşul Dersleri
Dersin İçeriği Canlı biyokimyası ve besin kaynaklarının kimyasal yapıları asasındaki temel olayları sebep sonuç ilişkilerinin irdelenmesi
Dersin Verildiği Diller Türkçe
Dersin Amacı Biyokimya temel ilkelerini anlamak ve geliştirmek
No Dersin Kazanımları  
1 Sucul ortam ve Su Ürünleri Mühendisliği alanlarıyla ilgili kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahip olma,
2 Matematik, fen ve mühendislik bilgilerini Su Ürünleri Mühendisliği problemlerine uygulayabilme,
3 Doğal ortamdaki avcılık, yetiştiricilik, işleme ve muhafaza süreçlerinde gerekli olan mühendislik yeteneklerine (inceleme, gözlem, ölçme, hesaplama, projeleme, yorumlama, problem çözme, sunum vb.) sahip olmak,
4 Yetiştiriciliği yapılan su ürünleri türlerinde yavru üretimi, bakım, besleme, sağlığını koruma hastalık teşhis ve tedavi yöntemlerini bilmek ve sahada uygulamak,
5 Canlı biyokimyası ve besin kaynaklarının kimyasal yapıları asasındaki temel olayları sebep sonuç ilişkilerinin irdelenmesi
DERSİN KAZANIMLARI / PROGRAM YETERLİKLERİ İLİŞKİ MATRİSİ
DKPY1PY2PY3PY4PY5PY6PY7PY8PY9PY10PY11PY12PY13PY14PY15
1
2
3
4
5
5-Çok Yüksek İlişkili 4- Yüksek İlişkili 3-Orta İlişkili 2- Zayıf İlişkili 1-Çok Zayıf İlişkili 0-İlişkisiz
Hafta Konular  
1 Biyokimya’ya giriş,
  Ön Hazırlık: 1. Nutrition and feeding of fish, Year 1989, Tom Lovell, Van Nostrand Reinhold, New York 2. Animal Nutrition, year 1998, P. McDonald, R.A. Edwards, J.F.D. Greenhalgh, C.A. Morgan, Longman, Printed in Malaysia 3Yem bilgisi, yem teknolojisi ve balık besleme, 2002, Murat Bilgüven, Akademisyen yayınevi-Rize 4.Balık besleme, 2004, İhsan Akyurt, Mustafa Kemal Üniv. Su ürün. Fak. Ders kitapları no 3 5. Balık besleme ve yem teknolojisi-1, Belgin Hoşsu, Ali Yıldırım Korkut, Aysun Fırat, 2001, Ege Üniv. Basımevi İzmir 6.Balık besleme ve yem teknolojisi-II, Ali Yıldırım Korkut, Belgin Hoşsu, 1998, Ege Üniv. Su Ürün. Fak. Yayınları no 54, Ders kitabı dizini no 23 7. Biyokimya, 1989, Engin M. Gözükara ofset Repromat ltd. şti. Ankara 8. Besleme biyokimyası, Meral Aksoy, 2000, Hatiboğlu basım ve yayın san. Tic. Ltd. şti.
2 Karbonhidratların sınıflandırması
  Ön Hazırlık: 1. Nutrition and feeding of fish, Year 1989, Tom Lovell, Van Nostrand Reinhold, New York 2. Animal Nutrition, year 1998, P. McDonald, R.A. Edwards, J.F.D. Greenhalgh, C.A. Morgan, Longman, Printed in Malaysia 3Yem bilgisi, yem teknolojisi ve balık besleme, 2002, Murat Bilgüven, Akademisyen yayınevi-Rize 4.Balık besleme, 2004, İhsan Akyurt, Mustafa Kemal Üniv. Su ürün. Fak. Ders kitapları no 3 5. Balık besleme ve yem teknolojisi-1, Belgin Hoşsu, Ali Yıldırım Korkut, Aysun Fırat, 2001, Ege Üniv. Basımevi İzmir 6.Balık besleme ve yem teknolojisi-II, Ali Yıldırım Korkut, Belgin Hoşsu, 1998, Ege Üniv. Su Ürün. Fak. Yayınları no 54, Ders kitabı dizini no 23 7. Biyokimya, 1989, Engin M. Gözükara ofset Repromat ltd. şti. Ankara 8. Besleme biyokimyası, Meral Aksoy, 2000, Hatiboğlu basım ve yayın san. Tic. Ltd. şti.
3 Monosakkaritler, Oligosakkaritler
  Ön Hazırlık: 1. Nutrition and feeding of fish, Year 1989, Tom Lovell, Van Nostrand Reinhold, New York 2. Animal Nutrition, year 1998, P. McDonald, R.A. Edwards, J.F.D. Greenhalgh, C.A. Morgan, Longman, Printed in Malaysia 3Yem bilgisi, yem teknolojisi ve balık besleme, 2002, Murat Bilgüven, Akademisyen yayınevi-Rize 4.Balık besleme, 2004, İhsan Akyurt, Mustafa Kemal Üniv. Su ürün. Fak. Ders kitapları no 3 5. Balık besleme ve yem teknolojisi-1, Belgin Hoşsu, Ali Yıldırım Korkut, Aysun Fırat, 2001, Ege Üniv. Basımevi İzmir 6.Balık besleme ve yem teknolojisi-II, Ali Yıldırım Korkut, Belgin Hoşsu, 1998, Ege Üniv. Su Ürün. Fak. Yayınları no 54, Ders kitabı dizini no 23 7. Biyokimya, 1989, Engin M. Gözükara ofset Repromat ltd. şti. Ankara 8. Besleme biyokimyası, Meral Aksoy, 2000, Hatiboğlu basım ve yayın san. Tic. Ltd. şti.
4 Polisakkaritler,
  Ön Hazırlık: 1. Nutrition and feeding of fish, Year 1989, Tom Lovell, Van Nostrand Reinhold, New York 2. Animal Nutrition, year 1998, P. McDonald, R.A. Edwards, J.F.D. Greenhalgh, C.A. Morgan, Longman, Printed in Malaysia 3Yem bilgisi, yem teknolojisi ve balık besleme, 2002, Murat Bilgüven, Akademisyen yayınevi-Rize 4.Balık besleme, 2004, İhsan Akyurt, Mustafa Kemal Üniv. Su ürün. Fak. Ders kitapları no 3 5. Balık besleme ve yem teknolojisi-1, Belgin Hoşsu, Ali Yıldırım Korkut, Aysun Fırat, 2001, Ege Üniv. Basımevi İzmir 6.Balık besleme ve yem teknolojisi-II, Ali Yıldırım Korkut, Belgin Hoşsu, 1998, Ege Üniv. Su Ürün. Fak. Yayınları no 54, Ders kitabı dizini no 23 7. Biyokimya, 1989, Engin M. Gözükara ofset Repromat ltd. şti. Ankara 8. Besleme biyokimyası, Meral Aksoy, 2000, Hatiboğlu basım ve yayın san. Tic. Ltd. şti.
5 Lipidler ve kimyasal özellikleri,
  Ön Hazırlık: 1. Nutrition and feeding of fish, Year 1989, Tom Lovell, Van Nostrand Reinhold, New York 2. Animal Nutrition, year 1998, P. McDonald, R.A. Edwards, J.F.D. Greenhalgh, C.A. Morgan, Longman, Printed in Malaysia 3Yem bilgisi, yem teknolojisi ve balık besleme, 2002, Murat Bilgüven, Akademisyen yayınevi-Rize 4.Balık besleme, 2004, İhsan Akyurt, Mustafa Kemal Üniv. Su ürün. Fak. Ders kitapları no 3 5. Balık besleme ve yem teknolojisi-1, Belgin Hoşsu, Ali Yıldırım Korkut, Aysun Fırat, 2001, Ege Üniv. Basımevi İzmir 6.Balık besleme ve yem teknolojisi-II, Ali Yıldırım Korkut, Belgin Hoşsu, 1998, Ege Üniv. Su Ürün. Fak. Yayınları no 54, Ders kitabı dizini no 23 7. Biyokimya, 1989, Engin M. Gözükara ofset Repromat ltd. şti. Ankara 8. Besleme biyokimyası, Meral Aksoy, 2000, Hatiboğlu basım ve yayın san. Tic. Ltd. şti.
6 Lipidlerin sınıflandırması
  Ön Hazırlık: 1. Nutrition and feeding of fish, Year 1989, Tom Lovell, Van Nostrand Reinhold, New York 2. Animal Nutrition, year 1998, P. McDonald, R.A. Edwards, J.F.D. Greenhalgh, C.A. Morgan, Longman, Printed in Malaysia 3Yem bilgisi, yem teknolojisi ve balık besleme, 2002, Murat Bilgüven, Akademisyen yayınevi-Rize 4.Balık besleme, 2004, İhsan Akyurt, Mustafa Kemal Üniv. Su ürün. Fak. Ders kitapları no 3 5. Balık besleme ve yem teknolojisi-1, Belgin Hoşsu, Ali Yıldırım Korkut, Aysun Fırat, 2001, Ege Üniv. Basımevi İzmir 6.Balık besleme ve yem teknolojisi-II, Ali Yıldırım Korkut, Belgin Hoşsu, 1998, Ege Üniv. Su Ürün. Fak. Yayınları no 54, Ders kitabı dizini no 23 7. Biyokimya, 1989, Engin M. Gözükara ofset Repromat ltd. şti. Ankara 8. Besleme biyokimyası, Meral Aksoy, 2000, Hatiboğlu basım ve yayın san. Tic. Ltd. şti.
7 Proteinler ve kimyasal özellikleri
  Ön Hazırlık: 1. Nutrition and feeding of fish, Year 1989, Tom Lovell, Van Nostrand Reinhold, New York 2. Animal Nutrition, year 1998, P. McDonald, R.A. Edwards, J.F.D. Greenhalgh, C.A. Morgan, Longman, Printed in Malaysia 3Yem bilgisi, yem teknolojisi ve balık besleme, 2002, Murat Bilgüven, Akademisyen yayınevi-Rize 4.Balık besleme, 2004, İhsan Akyurt, Mustafa Kemal Üniv. Su ürün. Fak. Ders kitapları no 3 5. Balık besleme ve yem teknolojisi-1, Belgin Hoşsu, Ali Yıldırım Korkut, Aysun Fırat, 2001, Ege Üniv. Basımevi İzmir 6.Balık besleme ve yem teknolojisi-II, Ali Yıldırım Korkut, Belgin Hoşsu, 1998, Ege Üniv. Su Ürün. Fak. Yayınları no 54, Ders kitabı dizini no 23 7. Biyokimya, 1989, Engin M. Gözükara ofset Repromat ltd. şti. Ankara 8. Besleme biyokimyası, Meral Aksoy, 2000, Hatiboğlu basım ve yayın san. Tic. Ltd. şti.
8 Proteinlerin sınıflandırılması,
  Ön Hazırlık: 1. Nutrition and feeding of fish, Year 1989, Tom Lovell, Van Nostrand Reinhold, New York 2. Animal Nutrition, year 1998, P. McDonald, R.A. Edwards, J.F.D. Greenhalgh, C.A. Morgan, Longman, Printed in Malaysia 3Yem bilgisi, yem teknolojisi ve balık besleme, 2002, Murat Bilgüven, Akademisyen yayınevi-Rize 4.Balık besleme, 2004, İhsan Akyurt, Mustafa Kemal Üniv. Su ürün. Fak. Ders kitapları no 3 5. Balık besleme ve yem teknolojisi-1, Belgin Hoşsu, Ali Yıldırım Korkut, Aysun Fırat, 2001, Ege Üniv. Basımevi İzmir 6.Balık besleme ve yem teknolojisi-II, Ali Yıldırım Korkut, Belgin Hoşsu, 1998, Ege Üniv. Su Ürün. Fak. Yayınları no 54, Ders kitabı dizini no 23 7. Biyokimya, 1989, Engin M. Gözükara ofset Repromat ltd. şti. Ankara 8. Besleme biyokimyası, Meral Aksoy, 2000, Hatiboğlu basım ve yayın san. Tic. Ltd. şti.
9 Enerji Metabolizması,
  Ön Hazırlık: 1. Nutrition and feeding of fish, Year 1989, Tom Lovell, Van Nostrand Reinhold, New York 2. Animal Nutrition, year 1998, P. McDonald, R.A. Edwards, J.F.D. Greenhalgh, C.A. Morgan, Longman, Printed in Malaysia 3Yem bilgisi, yem teknolojisi ve balık besleme, 2002, Murat Bilgüven, Akademisyen yayınevi-Rize 4.Balık besleme, 2004, İhsan Akyurt, Mustafa Kemal Üniv. Su ürün. Fak. Ders kitapları no 3 5. Balık besleme ve yem teknolojisi-1, Belgin Hoşsu, Ali Yıldırım Korkut, Aysun Fırat, 2001, Ege Üniv. Basımevi İzmir 6.Balık besleme ve yem teknolojisi-II, Ali Yıldırım Korkut, Belgin Hoşsu, 1998, Ege Üniv. Su Ürün. Fak. Yayınları no 54, Ders kitabı dizini no 23 7. Biyokimya, 1989, Engin M. Gözükara ofset Repromat ltd. şti. Ankara 8. Besleme biyokimyası, Meral Aksoy, 2000, Hatiboğlu basım ve yayın san. Tic. Ltd. şti.
10 Sindirim, Metabolizma,
  Ön Hazırlık: 1. Nutrition and feeding of fish, Year 1989, Tom Lovell, Van Nostrand Reinhold, New York 2. Animal Nutrition, year 1998, P. McDonald, R.A. Edwards, J.F.D. Greenhalgh, C.A. Morgan, Longman, Printed in Malaysia 3Yem bilgisi, yem teknolojisi ve balık besleme, 2002, Murat Bilgüven, Akademisyen yayınevi-Rize 4.Balık besleme, 2004, İhsan Akyurt, Mustafa Kemal Üniv. Su ürün. Fak. Ders kitapları no 3 5. Balık besleme ve yem teknolojisi-1, Belgin Hoşsu, Ali Yıldırım Korkut, Aysun Fırat, 2001, Ege Üniv. Basımevi İzmir 6.Balık besleme ve yem teknolojisi-II, Ali Yıldırım Korkut, Belgin Hoşsu, 1998, Ege Üniv. Su Ürün. Fak. Yayınları no 54, Ders kitabı dizini no 23 7. Biyokimya, 1989, Engin M. Gözükara ofset Repromat ltd. şti. Ankara 8. Besleme biyokimyası, Meral Aksoy, 2000, Hatiboğlu basım ve yayın san. Tic. Ltd. şti.
11 Mineraller ve canlılar açısından önemi
  Ön Hazırlık: 1. Nutrition and feeding of fish, Year 1989, Tom Lovell, Van Nostrand Reinhold, New York 2. Animal Nutrition, year 1998, P. McDonald, R.A. Edwards, J.F.D. Greenhalgh, C.A. Morgan, Longman, Printed in Malaysia 3Yem bilgisi, yem teknolojisi ve balık besleme, 2002, Murat Bilgüven, Akademisyen yayınevi-Rize 4.Balık besleme, 2004, İhsan Akyurt, Mustafa Kemal Üniv. Su ürün. Fak. Ders kitapları no 3 5. Balık besleme ve yem teknolojisi-1, Belgin Hoşsu, Ali Yıldırım Korkut, Aysun Fırat, 2001, Ege Üniv. Basımevi İzmir 6.Balık besleme ve yem teknolojisi-II, Ali Yıldırım Korkut, Belgin Hoşsu, 1998, Ege Üniv. Su Ürün. Fak. Yayınları no 54, Ders kitabı dizini no 23 7. Biyokimya, 1989, Engin M. Gözükara ofset Repromat ltd. şti. Ankara 8. Besleme biyokimyası, Meral Aksoy, 2000, Hatiboğlu basım ve yayın san. Tic. Ltd. şti.
12 Enzimler ve canlılar açısından önemi
  Ön Hazırlık: 1. Nutrition and feeding of fish, Year 1989, Tom Lovell, Van Nostrand Reinhold, New York 2. Animal Nutrition, year 1998, P. McDonald, R.A. Edwards, J.F.D. Greenhalgh, C.A. Morgan, Longman, Printed in Malaysia 3Yem bilgisi, yem teknolojisi ve balık besleme, 2002, Murat Bilgüven, Akademisyen yayınevi-Rize 4.Balık besleme, 2004, İhsan Akyurt, Mustafa Kemal Üniv. Su ürün. Fak. Ders kitapları no 3 5. Balık besleme ve yem teknolojisi-1, Belgin Hoşsu, Ali Yıldırım Korkut, Aysun Fırat, 2001, Ege Üniv. Basımevi İzmir 6.Balık besleme ve yem teknolojisi-II, Ali Yıldırım Korkut, Belgin Hoşsu, 1998, Ege Üniv. Su Ürün. Fak. Yayınları no 54, Ders kitabı dizini no 23 7. Biyokimya, 1989, Engin M. Gözükara ofset Repromat ltd. şti. Ankara 8. Besleme biyokimyası, Meral Aksoy, 2000, Hatiboğlu basım ve yayın san. Tic. Ltd. şti.
13 Vitaminler Mineraller ve canlılar açısından önemi
  Ön Hazırlık: 1. Nutrition and feeding of fish, Year 1989, Tom Lovell, Van Nostrand Reinhold, New York 2. Animal Nutrition, year 1998, P. McDonald, R.A. Edwards, J.F.D. Greenhalgh, C.A. Morgan, Longman, Printed in Malaysia 3Yem bilgisi, yem teknolojisi ve balık besleme, 2002, Murat Bilgüven, Akademisyen yayınevi-Rize 4.Balık besleme, 2004, İhsan Akyurt, Mustafa Kemal Üniv. Su ürün. Fak. Ders kitapları no 3 5. Balık besleme ve yem teknolojisi-1, Belgin Hoşsu, Ali Yıldırım Korkut, Aysun Fırat, 2001, Ege Üniv. Basımevi İzmir 6.Balık besleme ve yem teknolojisi-II, Ali Yıldırım Korkut, Belgin Hoşsu, 1998, Ege Üniv. Su Ürün. Fak. Yayınları no 54, Ders kitabı dizini no 23 7. Biyokimya, 1989, Engin M. Gözükara ofset Repromat ltd. şti. Ankara 8. Besleme biyokimyası, Meral Aksoy, 2000, Hatiboğlu basım ve yayın san. Tic. Ltd. şti.
14 Protein,Yağ ve Karbonhidrat sentezi,
  Ön Hazırlık: 1. Nutrition and feeding of fish, Year 1989, Tom Lovell, Van Nostrand Reinhold, New York 2. Animal Nutrition, year 1998, P. McDonald, R.A. Edwards, J.F.D. Greenhalgh, C.A. Morgan, Longman, Printed in Malaysia 3Yem bilgisi, yem teknolojisi ve balık besleme, 2002, Murat Bilgüven, Akademisyen yayınevi-Rize 4.Balık besleme, 2004, İhsan Akyurt, Mustafa Kemal Üniv. Su ürün. Fak. Ders kitapları no 3 5. Balık besleme ve yem teknolojisi-1, Belgin Hoşsu, Ali Yıldırım Korkut, Aysun Fırat, 2001, Ege Üniv. Basımevi İzmir 6.Balık besleme ve yem teknolojisi-II, Ali Yıldırım Korkut, Belgin Hoşsu, 1998, Ege Üniv. Su Ürün. Fak. Yayınları no 54, Ders kitabı dizini no 23 7. Biyokimya, 1989, Engin M. Gözükara ofset Repromat ltd. şti. Ankara 8. Besleme biyokimyası, Meral Aksoy, 2000, Hatiboğlu basım ve yayın san. Tic. Ltd. şti.
No Bölüm Öğrenme Çıktısı Katkı Düzeyi
1 Sucul ortam ve Su Ürünleri Mühendisliği alanlarıyla ilgili kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahip olma, 5
2 Matematik, fen ve mühendislik bilgilerini Su Ürünleri Mühendisliği problemlerine uygulayabilme, 5
3 Doğal ortamdaki avcılık, yetiştiricilik, işleme ve muhafaza süreçlerinde gerekli olan mühendislik yeteneklerine (inceleme, gözlem, ölçme, hesaplama, projeleme, yorumlama, problem çözme, sunum vb.) sahip olmak, 5
4 Bilgiye ulaşma, iletişim, veri toplama bilgisayar kullanarak kayıt, sınıflandırma istatistik analiz, grafikleme, tablolama raporlandırma yeteneklerine sahip olmak, 5
5 Edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanarak alanıyla ilgili olay ve olgulara bilimsel yöntem ve teknikleri uygulayabilme, 5
6 Herhangi bir yabancı dilde yayınlanmış genel ve mesleki dokümanları inceleyip anlayabilmek, bu metinler üzerinde değerlendirmeler yapabilmek, yazı rapor düzenleyebilmek, 4
7 Sorgulayıcı ve araştırıcı olma, bilgiye ulaşma, analitik düşünme ve tasarım yapabilme, 5
8 Yetiştiriciliği yapılan su ürünleri türlerinde yavru üretimi, bakım, besleme, sağlığını koruma hastalık teşhis ve tedavi yöntemlerini bilmek ve sahada uygulamak, 5
9 Temel işleme, muhafaza ve kalite kontrolü kurallarını bilmek ve bunların sahaya uygulamasını yapabilmek, 5
10 Su kaynaklarında kalite ve kirlenme, koruma kontrol, kaynakların sürdürülebilir yönetimi konularında çalışmalar yapabilmek, 5
11 Su Ürünleri alanında araştırma, inceleme, üretim, yetiştiricilik, işleme, hastalık tedavisinde kullanılan teknik cihazları, ölçüm aletlerini kullanabilmek, 3
12 Su ürünleri ile ilgili kurumsal organizasyonları, yürürlükteki mevzuatı ve bu mevzuatın pratik uygulamalarını bilmek, 4
13 Su kaynakları, su canlıları, yetiştiricilik, işleme, avlama konularında proje hazırlayıp bu projeleri uygulayabilmek, bu projelerde görev almak, 3
14 Su ürünleri konularında işletme yönetimi ve organizasyonunu, araştırma, yetiştiricilik, avcılık, işleme, muhafaza pazarlama bağlamında danışmanlık, sorumlu mühendislik ve yöneticilik yapabilmek, 4
15 Yazılı ve sözlü iletişim yeterliliğine sahip olma, yorumlayıcı düşünebilme, elde edilen bilgi ve sonuçları analiz edebilme, bilgi gözlem ve düşüncelerini başkalarına iletebilme, problemlere alternatif çözümler üretmek. 3
Yarıyıl İçi Çalışmaları Sayısı Katkı Payı
Ara Sınav 1 100
Kısa Sınav 0 0
Ödev 1 0
Devam 0 0
Uygulama 0 0
Labaratuvar 0 0
Proje 0 0
Atölye 0 0
Seminer 0 0
Arazi Çalışması 0 0
Sözlü sınav 0 0
Portfolyo 0 0
Doküman İncelemesi 0 0
Performans değerlendirme 0 0
Sunum 0 0
Alan Çalışması 0 0
Vaka Çalışması 0 0
Video Kaydı 0 0
Öz değerlendirme 0 0
Akran Değerlendirme 0 0
Eşleştirme Testleri 0 0
Çoktan seçmeli test 0 0
Kısa Cevaplı test 0 0
Kontrol listeleri 0 0
Dereceleme Ölçekleri 0 0
Zihin Haritalama 0 0
Araştırma yazısı 0 0
Çevrimiçi anket 0 0
Çevrimiçi Kısa sınav 0 0
TOPLAM 0
Yıliçinin Başarıya Oranı 40
Finalin Başarıya Oranı 60
TOPLAM 100
AKTS kredilerinin belirlenmesinde öğrenci işyükü anketlerinden faydalanılmaktadır.
Etkinlik Sayısı Süresi Toplam
Ders Süresi (Sınav Haftaları Hariç) 14 3 42
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi 14 2 28
Ödevler 1 5 5
Sunum 0 0 0
Proje 0 0 0
Laboratuar Çalışması 0 0 0
Arazi ya da Alan Çalışması 0 0 0
Ara Sınavlar 1 15 15
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 15 15
İşyükü Saati (30) 30
Toplam İşyükü / Saat 105    
Dersin Akts Kredisi 4    
Ders Notu
Diğer Kaynaklar 1.Biyokimya, 1989, Engin M. Gözükara ofset Repromat ltd. şti. Ankara 2.Besleme biyokimyası, Meral Aksoy, 2000, Hatiboğlu basım ve yayın san. Tic. Ltd. şti. 3. Balık besleme ve yem teknolojisi-1, Belgin Hoşsu, Ali Yıldırım Korkut, Aysun Fırat, 2001, Ege Üniv. Basımevi İzmir 4.Balık besleme ve yem teknolojisi-II, Ali Yıldırım Korkut, Belgin Hoşsu, 1998, Ege Üniv. Su Ürün. Fak. Yayınları no 54, Ders kitabı dizini no 23 5. Balık besleme, 2004, İhsan Akyurt, Mustafa Kemal Üniv. Su ürün. Fak. Ders kitapları no 3 6.Yem bilgisi, yem teknolojisi ve balık besleme, 2002, Murat Bilgüven, Akademisyen yayınevi-Rize
Materyal
Dökümanlar
Ödevler
Sınavlar Bir ara sınavı ve final başarısına katkısı%40 Bir final sınavı ve final başarısına katkısı %60
Materyal Diğer
Planlanmış Öğrenme Faaliyetleri ve Öğretim Yöntemleri