Hafta
|
Konular
|
1
|
Ülkemizde su ürünleri eğitim-öğretimi, su ürünleri araştırmaları, su ürünleri organizasyonları ve kamu örgütlenmesi
|
|
Ön Hazırlık: ATAY, D.,1995. Su Ürünleri, 124 s, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları, Yayın no:1427, Ders kitabı:414, Ankara
|
2
|
Su ürünlerinin önemi, su ürünleri canlı grupları, deniz ürünleri, kemikli balıklar, kıkırdaklı balıklar,(köpek balıkları ve vatozlar), krustaseler (kabuklular), yumuşakçalar, iç su ürünleri, su ürünleri üretimi
|
|
Ön Hazırlık: ATAY, D.,1995. Su Ürünleri, 124 s, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları, Yayın no:1427, Ders kitabı:414, Ankara
|
3
|
Su ürünleri üretimi, su ürünleri avcılığı, deniz ürünleri avcılığı, iç su ürünleri avcılığı, üretiminin diğer ülke üretimleriyle karşılaştırılması, su ürünlerinin kullanılış şekilleri ve kişi başına düşen yıllık ürün miktarı
|
|
Ön Hazırlık: ATAY, D.,1995. Su Ürünleri, 124 s, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları, Yayın no:1427, Ders kitabı:414, Ankara
|
4
|
Su ürünleri yetiştiriciliği, balık yetiştiriciliğin diğer hayvansal üretimlerle mukayesesi, yemden yararlanma, araziden yararlanma, ekonomik indekslere göre randıman, balık yetiştiriciliğinin bitkisel üretimlerle mukayesesi, balık yetiştiriciliğinin sınıflandırılması, doğal faktörlere göre sınıflandırma, enerji kullanıma göre sınıflandırma, amenajmana göre sınıflandırma
|
|
Ön Hazırlık: ATAY, D.,1995. Su Ürünleri, 124 s, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları, Yayın no:1427, Ders kitabı:414, Ankara
|
5
|
Yetiştiricilik sistemleri, havuzlarda yetiştiricilik, havuz tipleri, teras tipi havuzlar, baraj tipi havuzlar, paralel havuzlar, yuvarlak havuzlar, kanal tipi havuzlar, dikdörtgen ve oval havuzlar, set havuzlar, ağ bariyerli havuzlar, tuzla tipi havuzlar, dalyanlar, valiler, sazan yetiştiriciliği, sulama göletinde sazan yetiştiriciliği, akarsu havuzlarında sazan yetiştiriciliği, küçük havuzlarda sazan yetiştiriciliği, sazanlarda entansif ve ekstansif yetiştiriciliğin mukayesesi, sazanlarla polikültür yetiştiriciliği, havuzlarda kanal yayını yetiştiriciliği, havuzlarda tilapia yetiştiriciliği, havuzlarda kefal yetiştiriciliği, havuzlarda yılan balığı yetiştiriciliği, havuzlarda alabalık yetiştiriciliği
|
|
Ön Hazırlık: ATAY, D.,1995. Su Ürünleri, 124 s, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları, Yayın no:1427, Ders kitabı:414, Ankara
|
6
|
Kafeslerde yetiştiricilik, kafes tipleri, sabit kafesler, kısmen sabit kafesler, asılı yüzer kafesler, deniz dibi kafesler, yüzer kafesler, bambu kafesler, ahşap kafesler, tek ağlı kafesler, ikiz ağlı kafesler, koruyucu ağlı kafesler, çerçeveli kafesler, çokgen kafesler, bakalit dubalı kafesler, iç sularda kafes yetiştiriciliği, deniz balıkları kafes yetiştiriciliği, sulama kanal ve alanlarında balık yetiştiriciliği
|
|
Ön Hazırlık: ATAY, D.,1995. Su Ürünleri, 124 s, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları, Yayın no:1427, Ders kitabı:414, Ankara
|
7
|
Değişik yetiştiricilik sistemlerinin ekonomik mukayesesi, kafes-kanal-havuz ve ağ bariyerli sistemlerin mukayesesi, tesis giderleri, işletme giderleri, yavru giderleri, yem giderleri, işçilik giderleri, diğer giderler, maliyet, tekli ve ikili üretim sistemlerinin mukayesesi, havuzlarda tek üretimin ekonomik analizi, kanallarda tek üretimin ekonomik analizi, kafeslerde tek üretimin ekonomik analizi
|
|
Ön Hazırlık: ATAY, D.,1995. Su Ürünleri, 124 s, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları, Yayın no:1427, Ders kitabı:414, Ankara
|
8
|
Su ürünleri avcılığı, balıkçılık, iç su balıkçılığı, deniz balıkçılığı, kıyı balıkçılığı, kıyı ötesi balıkçılığı, açık deniz balıkçılığı, ip balıkçılığı, ticari balıkçılık, spor balıkçılığı, avcılık metotları ve araçları, araçsız avcılık, elle avcılık, ayak yardımı ve avlama, dolarak avcılık, hayvanlar yardımıyla avcılık, bayıltma yoluyla avcılık, mekanik bayıltıcılarla avcılık
|
|
Ön Hazırlık: ATAY, D.,1995. Su Ürünleri, 124 s, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları, Yayın no:1427, Ders kitabı:414, Ankara
|
9
|
Patlayıcı maddelerle avcılık, elektrik ile avcılık, zehirli bitkilerle avcılık, sivri uçlu araçlarla avcılık, zıpkın, mızrak, su tüfeği, kancalı sırık, tüfekle avcılık, kıskaçlı araçlarla avcılık, tırmıkla avcılık, kıskaçla avcılık, maşa ile avcılık, olta ile avcılık, iğnesiz oltalar, iğneli oltalar, kaşık oltaları, çapari, paraketalar, sürütme oltaları, el oltası, makaralı olta, yemsiz olta, yemli olta,mürekkep balığı oltası
|
|
Ön Hazırlık: ATAY, D.,1995. Su Ürünleri, 124 s, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları, Yayın no:1427, Ders kitabı:414, Ankara
|
10
|
Işıkla avcılık, sesle etkileyerek avcılık, tuzakla avcılık, kapan ve sepet tipi tuzaklar, sığınma kapanı, mekanik kapanlar, sepet, ahtapot çömleği, havai tuzaklar, sabit ağızlı torba ağ, tuzaklar, kerevit pinterleri, dalyan tipi tuzaklar, sabit dalyan, geçici (yüzer ağ) dalyan, lagün dalyanı, tuzlu göl dalyanı, tatlı su dalyanı, sürütme ile avcılık, kepçe ve dreçlerle avcılık, taraklı kepçeler, kepçeli tırmıklar, dreç (deniz tarağı-kaska), krişli trol, kankava, çekme ağları (voli ağları) ile avcılık, ığrıp, dip trolü, orta su trolü, kombine trolü
|
|
Ön Hazırlık: ATAY, D.,1995. Su Ürünleri, 124 s, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları, Yayın no:1427, Ders kitabı:414, Ankara
|
11
|
Çevirme ile avcılık, çevirme-gırgır ağları, lampara tipi ağ, uzatma ağları ile avcılık, galsama ağları (sade ağ), dip galsama ağları, yüzen galsama ağları, serbest yüzen ağlar, tarama galsama ağları, çevirme galsama ağları, dolama ağları ile avcılık, tek kat dolanan ağlar, fanyalı ağlar, kaldırma ağları ile avcılık, kapama ağları ile avcılık, el serpme ağı, merkezi ipsiz serpme ağları, merkezi ipli serpme ağları,
|
|
Ön Hazırlık: ATAY, D.,1995. Su Ürünleri, 124 s, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları, Yayın no:1427, Ders kitabı:414, Ankara
|
12
|
Balıkçı gemileri, balıkçı gemisi, motorsuz balıkçı gemileri, motorlu balıkçı gemileri, balık taşıyıcı gemileri, fabrika gemiler, kontrol gemileri, araştırma ve eğitim gemileri, balık arama gemileri, ağ gemileri, trol gemisi, gırgır gemileri, kıyı balıkçılığı gemileri, olta gemileri, yassı gemi, skif, taka, alamana, sandal, çırnık, kayık, motor, piyade, balık ağları, balık bulucu cihazları, balık barınağı-barınma ve çekek yerleri, balıkçı barınağı (balıkçı limanı) , barınma yerleri, çekek yeri
|
|
Ön Hazırlık: ATAY, D.,1995. Su Ürünleri, 124 s, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları, Yayın no:1427, Ders kitabı:414, Ankara
|
13
|
Su ürünlerinin değerlendirmesi ve pazarlanması, tüketim şekilleri, su ürünleri işletme sanayi, su ürünleri işletme sanayi teknolojisi, soğutma ve dondurma, konserve, kurutma, tütsüleme (dumanlama), tuzlama, balık ezmesi, balık sosisi, balık keki, fermente edilmiş balık ürünleri, fermente balık ezmesi, fermente balık sosu, balık turşusu
|
|
Ön Hazırlık: ATAY, D.,1995. Su Ürünleri, 124 s, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları, Yayın no:1427, Ders kitabı:414, Ankara
|
14
|
Balık ekstraksiyon ürünleri, guanin, hamsi esansı, balık tutkalı, balık unu ve yağı, beyaz balık unu, balık yağı, bitkisel su ürünleri, yenilebilen yosunlar, yosunların sanayideki kullanım alanları, deniz yosunlarının yem olarak değeri, deniz yosunlarının gübre olarak kullanılması
|
|
Ön Hazırlık: ATAY, D.,1995. Su Ürünleri, 124 s, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları, Yayın no:1427, Ders kitabı:414, Ankara
|