Her Öğrenci için, öğrenci iş yükü Dönemlik 30 AKTS , Yıllık 60 AKTS Kredisi olmalıdır.
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Ulusal Kredi AKTS Print
1. Sınıf Güz Dönemi (1. Yarıyıl)
BYA-3103
Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı
Zorunlu 3 3 Yazdır
BYA-3105
Yönetici Asistanlığı
Zorunlu 3 3 Yazdır
BYA-3109
Genel Ekonomi
Zorunlu 3 4 Yazdır
BYA-3111
Genel İşletme
Zorunlu 3 4 Yazdır
BYA-3115
Genel Hukuk Bilgisi
Zorunlu 2 3 Yazdır
Yarıyıl Akts Toplamı14,0017,00
1. Sınıf Bahar Dönemi (2. Yarıyıl)
BYA-3150
Kriz ve Stres Yönetimi
Seçmeli 3 3 Yazdır
BYA-3164
Örnek Olay Analizi
Seçmeli 3 3 Yazdır
Yarıyıl Akts Toplamı9,009,00
2. Sınıf Güz Dönemi (3. Yarıyıl)
BYA-3201
Sektör Uygulamaları
Zorunlu 3 3 Yazdır
BYA-3207
Protokol Yönetimi
Zorunlu 2 2 Yazdır
UOS-3000
Üniversite Ortak Seçmeli I
Zorunlu 2 3 Yazdır
BYA-3255
Zaman Yönetimi
Seçmeli 3 3 Yazdır
BYA-3257
Psikolojiye Giriş
Seçmeli 3 3 Yazdır
BYA-3259
Sosyal Sorumluluk Projesi
Seçmeli 3 3 Yazdır
BYA-3263
Halkla İlişkiler
Seçmeli 3 3 Yazdır
Yarıyıl Akts Toplamı22,0023,00
2. Sınıf Bahar Dönemi (4. Yarıyıl)
ATA-3000
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
Zorunlu 4 4 Yazdır
ING-3000
İngilizce
Zorunlu 4 4 Yazdır
MYO-3011
Kurum Stajı
Zorunlu 0 5 Yazdır
MYO-3020
İşletmede Mesleki Eğitim
Zorunlu 20 20 Yazdır
TUR-3000
Türk Dili
Zorunlu 4 4 Yazdır
Yarıyıl Akts Toplamı34,0039,00
Toplam79,0088,00
      
Üniversite Ortak Seçmeli Dersleri
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Kredi AKTS Print
Atabey Meslek Yüksekokulu
AFD-812
Acil Durum ve Afet Yönetimi
Seçmeli 2 3 Yazdır
ORN-805
Doğa Turizmi ve Doğa'da Hayatta Kalma Teknikleri
Seçmeli 2 3 Yazdır
UOS-3279
Web Tasarımı Temelleri
Seçmeli 2 3 Yazdır
      
Bölüm Başkanı :  
e-mail : gulnihankiyici@isparta.edu.tr  
Telefon : +902462713036-130  
Fax : +902462713035  
AKTS Koordinatörü :  
e-mail : gulnihankiyici@isparta.edu.tr  
Telefon : +902462713036  
Fax : +902462713035  
Adres : Atabey Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü Gezirler Mahallesi Armağanşah 7. Cadde 2/1 32670 Atabey/ISPARTA  
Genel Bilgi : Büro Yönetimi ve Sekreterlik Programı; kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör işletmelerinde yöneticilerin ofis çalışmalarına katkı sağlamak ve büro faaliyetlerinde bulunmak üzere görev alabilecek nitelikli insan gücü yetiştirmeyi amaçlayan bir yüksek öğretim programıdır. Örgütlerin zaman içinde büyümesi sonucu iş yükü giderek artan yöneticiler kendilerine her konuda destek olacak nitelikli ofis çalışanlarına ve yönetici asistanlarına ihtiyaç duymaktadır. Bölümün temel hedefi büro faaliyetlerini etkin bir şekilde yürüterek yöneticiye destek olacak ve böylece örgüt başarısına katkıda bulunacak büro yöneticileri ve yönetici asistanları yetiştirmektir. Büro yönetimi ve yönetici asistanlığı programı mezunları görev aldıkları örgütlerde yöneticinin kendisine verdiği rutin büro faaliyetlerini yapmakla yetinmez, gerektiğinde inisiyatif kullanarak örgütü ilgilendiren konularda karar alarak örgütsel başarıya katkıda bulunur. Görev ve sorumluluklarını yerine getirirken mesleki etik kurallarına bağlı kalır ve iş güvenliği ile ilgili tedbirleri alır.  
Edinilen Ünvan : Büro Yönetimi Meslek Elemanı  
Yeterlilik Düzeyi : Bölüm yeterlilik zorunlulukları ve yönetmeliğe uygunluk YÖK tarafından belirlenir.  
Kabul Koşulları : T.C. Yüksek Öğretim Kurulu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan merkezi sınavlarda Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nin fakültelerinde ve yüksekokullarında öğrenci olma hakkı kazanan aday, Rektörlükçe ilan edilen süre içinde yine Rektörlükçe belirlenen belgelerle kesin kaydını yaptırır. Süresi içinde kesin kaydını yaptırmayan aday hakkını kaybeder. Üniversiteye kesin kaydını yaptıran öğrencilere kimlik kartı verilir.  
Önceki Öğrenmenin Tanınması İçin Özel Düzenlemeler(Yatay Geçiş,Dikey Geçiş v.s.) : Daha önce eğitim gördükleri programdan yatay geçiş yapan öğrenciler ders içeriklerinin denk olması halinde başarılı oldukları derslerden muaf tutulurlar.  
Yeterlilik Zorunlulukları ve Yönetmeliğe Uygunluk : Ulusal yeterlilik sistemi üç Bolonya süreci seviyesini içerebilir (ya da orta seviye yeterlilikleri) (örneğin kısa süreç olan ilk süreç). Bu seviyeler üniversitelere belirlli yeterlilikleri yapılandırmayı ve yeterlilik vasıtasıyla ilerlemek üzere düzenlemeye izin verir. Türkiye’de yeterlilik zorunlulukları ve yönetmeliğe uygunluk YÖK tarafından belirlenir.  
Programın Hedefleri : 1. Resmi yazıları hazırlama becerisine sahip 2. Orta düzeyde mesleki İngilizce bilen 3. Bürolarda toplantı organizasyonunu yapabilen 4. Yöneticilerin iş gezilerini düzenleyebilen 5. MS Office programlarını iyi derecede kullanabilen 6. Bilgiyi toplayıp analiz etme ve sunabilme becerisine sahip olan 7. Dosyalama ve arşivleme tekniklerini iyi derecede bilen 8. Yetki devri çerçevesinde bağımsız karar alabilen ve uygulayabilen 9. Bürolarda kullanılabilecek ön muhasebe bilgisine sahip olan 10. İşletmenin iç ve dış hedef kitlesiyle iyi iletişim kurabilen 11. Ofis ekipmanlarını kullanabilen 12. Büro dizaynı ve ergonomi ile ilgili bilgi ve beceriye sahip olan meslek elemanlarının yetiştirilmesi hedeflenmektedir.  
Örneklerle Mezunlar İş Profilleri : Başarıyla mezun olan adaylar kamu personeli seçme sınavına girmeleri ve yeterli puan almaları halinde kamu kurumlarına "sekreter, büro elemanı, veri hazırlama ve kontrol işletmeni" kadrolarına atanabilmektedir. Ayrıca, özel sektör kuruluşlarının ve sivil toplum örgütlerinin çeşitli birimlerinde (özel kalem, pazarlama, muhasebe, halkla ilişkiler vb..) görevlendirilebilmektedir.  
Başka Çalışmalara Geçiş İmkanı : Dikey Geçiş Sınavı'nda (DGS) başarılı olan öğrenciler ilişkili bölümlerde lisans eğitimine devam edebilmektedir. Ek olarak, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi'nde bazı bölümlere de başvuru yapabilmektedir.  
Programın Amaçları : Büro hizmetleri ve Sekreterlik programının amacı, kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör işletmelerinde yöneticilerin ofis çalışmalarına katkı vermek ve büro faaliyetlerinde bulunmak üzere görev alabilecek nitelikli insan gücü yetiştirmektir  
Sınav Ve Değerlendirme Kuralları : Öğrenciler yarıyıl içi sınav ve çalışmalarından başka, bir de yarıyıl/yıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Bir dersin her yarıyılda yılda en az bir ara sınavı yapılır. Yarıyıl/yıl sonu sınavları yüksekokul müdürlüğünce belirlen ve ilan edilen tarih, yer ve saatte yapılır.  
Mezuniyet Koşulları : Bir öğrencinin mezun olabilmesi için yasal süre içinde alması gereken tüm derslerden başarılı olması, Genel Not Ortalaması'nın (GNO) en az 2.00 olması ve 30 günlük zorunlu stajını başarıyla tamamlamış olması gerekmektedir.  
Programın Türü(Tam zamanlı, Yarı zamanlı, Uzaktan Öğretim) : Tam zamanlı