Her Öğrenci için, öğrenci iş yükü Dönemlik 30 AKTS , Yıllık 60 AKTS Kredisi olmalıdır.
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Ulusal Kredi AKTS Print
1. Sınıf Güz Dönemi (1. Yarıyıl)
EHB-3101
Temel Fizyoloji
Zorunlu 3 3 Yazdır
EHB-3103
Anatomi
Zorunlu 2 3 Yazdır
EHB-3107
Beslenme İlkeleri
Zorunlu 3 3 Yazdır
EHB-3113
Yaşlılarda Sosyal Hizmetler
Zorunlu 3 3 Yazdır
Yarıyıl Akts Toplamı11,0012,00
1. Sınıf Bahar Dönemi (2. Yarıyıl)
EHB-3110
İlkyardım
Zorunlu 3 3 Yazdır
Yarıyıl Akts Toplamı15,0015,00
2. Sınıf Güz Dönemi (3. Yarıyıl)
EHB-3203
Psikiyatri
Zorunlu 3 3 Yazdır
EHB-3205
Sağlık Sosyolojisi
Zorunlu 3 3 Yazdır
UOS-3000
Üniversite Ortak Seçmeli I
Zorunlu 2 3 Yazdır
Yarıyıl Akts Toplamı17,0021,00
2. Sınıf Bahar Dönemi (4. Yarıyıl)
ATA-3000
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
Zorunlu 4 4 Yazdır
ING-3000
İngilizce
Zorunlu 4 4 Yazdır
MYO-3010
İşletmede Mesleki Eğitim
Zorunlu 15 15 Yazdır
MYO-3011
Kurum Stajı
Zorunlu 0 5 Yazdır
TUR-3000
Türk Dili
Zorunlu 4 4 Yazdır
Yarıyıl Akts Toplamı29,0034,00
Toplam72,0082,00
      
Üniversite Ortak Seçmeli Dersleri
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Kredi AKTS Print
Uluborlu Selahattin Karasoy Meslek Yüksekokulu
IAT-801
Bilgi ve Ağ Güvenliği
Seçmeli 2 3 Yazdır
MYO-801
İşaret Dili
Seçmeli 2 3 Yazdır
MYO-801
İşaret Dili
Seçmeli 2 3 Yazdır
MYO-803
Girişimcilik
Seçmeli 2 3 Yazdır
MYO-803
Girişimcilik
Seçmeli 2 3 Yazdır
MYO-803
Girişimcilik
Seçmeli 2 3 Yazdır
MYO-803
Girişimcilik
Seçmeli 2 3 Yazdır
MYO-803
Girişimcilik
Seçmeli 2 3 Yazdır
MYO-803
Girişimcilik
Seçmeli 2 3 Yazdır
MYO-803
Girişimcilik
Seçmeli 2 3 Yazdır
MYO-803
Girişimcilik
Seçmeli 2 3 Yazdır
      
Bölüm Başkanı : Dr. Öğretim Üyesi ASLI METİN  
e-mail : uluborlumyo@isparta.edu.tr  
Telefon : 0246 531 26 21  
Fax : 0246 531 27 47  
AKTS Koordinatörü : Öğr. Gör. VELİ ÖZKURT  
e-mail : aslimetin@isparta.edu.tr  
Telefon : 0246 531 26 21  
Fax : 0246 531 27 47  
Adres : Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Selahattin Karasoy Meslek Yüksekokulu 32650 Uluborlu/ISPARTA  
Genel Bilgi : Dünyada olduğu gibi Türkiye'de bakıma ihtiyaç duyan birey sayısı artmaktadır. Bakım hizmetleri, farklı yaş gruplarının farklı ihtiyaçlarına yönelik olarak çeşitli hizmet modellerini içerse de son yıllarda en öne çıkan model evde bakım hizmetleridir. Sağlık bakım hizmetlerinin hem maliyetli olması hem de artan bakım ihtiyacını karşılayacak işgücü krizi son yıllarda evde hasta bakım teknikerlerine olan ihtiyacı arttırmıştır.  
Edinilen Ünvan : Evde Hasta Bakım Teknikeri  
Yeterlilik Düzeyi : Programda mevcut olan (toplam 120 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlayan en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrencilere Evde Hasta Bakımı alanında ön lisans diploması verilir.  
Kabul Koşulları : Öğrencilerin fakültelere, yüksekokullara ve meslek yüksekokullarına kayıtları, Yükseköğretim Kurulu ve Üniversitelerarası Kurul tarafından belirlenecek esaslara uygun olarak yapılır. Öğrenciler sınav sonuçlarından aldıkları puanlara göre, girecekleri bölüm tercihlerini sıralayarak, tercih formlarını öğrenci seçme v eyerleştirme merkezine (ÖSYM) gönderirler. ÖSYM tarafından bir programa yerleştirilen öğrenciler Üniversiteye kayıt işlemlerini yaptırır. Fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarına kayıt için; a) Lise veya dengi meslek okulu mezunu olmak; yabancı ülke liselerinden alınan diplomaların ise, denkliğinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmış olmak, b) Aşağıda belirtilen sınavların birine girmiş ve bunlardan; 1) Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonucunda o öğretim yılında Üniversitenin ilgili birimine merkezi yerleştirme sistemi ile yerleştirilmiş bulunmak, 2) Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS) sonucunda o öğretim yılında Üniversitenin ilgili birimine merkezi yerleştirme sistemi ile yerleştirilmiş olmak, 3)Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonucunda yeterli puanı almış ve ilgili birim tarafından yapılan özel yetenek sınavını başarmış olmak şartları aranır. Kayıt için gerekli belgeler; •Lise veya dengi okul diploması •ÖSYM’ce yapılan yerleştirme sonuç belgesi  
Önceki Öğrenmenin Tanınması İçin Özel Düzenlemeler(Yatay Geçiş,Dikey Geçiş v.s.) : Yatay/Dikey geçiş ve Kurumiçi/kurumlararası geçişler üniversitemizin 13.12.2018 tarihli ve 30624 sayılı Resmi Gazete ile ilan edilen Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Önlisan ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği hükümlerine göre gerçekleştirilir.  
Yeterlilik Zorunlulukları ve Yönetmeliğe Uygunluk : Ulusal yeterlilik sistemi üç Bolonya süreci seviyesini içerebilir (ya da orta seviye yeterlilikleri) (örneğin kısa süreç olan ilk süreç). Bu seviyeler üniversitelere belirlli yeterlilikleri yapılandırmayı ve yeterlilik vasıtasıyla ilerlemek üzere düzenlemeye izin verir. Türkiye’de yeterlilik zorunlulukları ve yönetmeliğe uygunluk YÖK tarafından belirlenir.  
Programın Hedefleri : Programda evde hasta bakımı alanında hizmet veren kurumların temel ilkelerine, süreçlerine ve yönetimine vakıf, yaşlılarla etkin ve verimli iletişim kuran, yaşlıların hayat kalitesini yükseltebilen, yaşlıların bakım hizmeti konusunda gerekli bilgi, beceri ve değerleri özümsemiş insan kaynağını yetiştirmek hedeflenmektedir.  
Örneklerle Mezunlar İş Profilleri : Programdan mezun olanların istihdam alanları şöyle sıralanabilir: •Evde hasta bakım hizmetlerinin yürütüldüğü kamu ve özel kuruluşlar• Belediyelerin evde sağlık/evde bakım birimleri •Engelli ve yaşlı bakım hizmeti verilen kamusal ve özel huzurevleri/bakım merkezleri/rehabilitasyon merkezleri •Geriatri Hastanelerinde ya da Hastanelerin Geriatri Servis ve Polikliniklerinde •Sivil Toplum Kuruluşları ve Özel kurumlarda yürütülen engelli, yaşlı vb. bakımı hizmetlerinde •Gündüz bakım merkezlerinde • Sağlık Müdürlüklerine bağlı birimlerdeki yaşlıya yönelik evde bakım uygulamaları hizmetlerinde  
Başka Çalışmalara Geçiş İmkanı : Ön lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar, ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılan Dikey Geçiş Sınavında başarılı olan meslek yüksekokul mezunları aşağıda belirtilen lisans programlarında eğitimlerine devam edebilirler: •Beslenme ve diyetetik •Fizyoterapi ve rehabilitasyon •Hemşirelik  
Programın Amaçları : Evde Hasta Bakımı Önlisans Programının amacı, her geçen gün artış gösteren bakım ihtiyacına yönelik olarak nitelikli ve profesyonel bakım hizmeti sunabilecek meslek elemanının yetiştirilmesidir.  
Sınav Ve Değerlendirme Kuralları : Her öğrencinin dönem başında derslere kayıt yaptırması ve dönem sonu sınavına girebilmesi için ise derslerin en az %70`ine, uygulamaların en az %80`ine devam etmiş olması gereklidir. Öğrenciler her ders için en az 1 ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınav (ara sınav notu olarak ödev, laboratuvar sınavı, quiz vb gibi ölçme araçlarından elde edilen puanlar da değerlendirmeye alınabilir) katkısı %40, yarıyıl sonu sınavının katkısı ise % 60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB) ve (CC) harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar. (DC) ve (DD) notları şartlı başarılı notlardır. Öğrencinin DC veya DD notu aldığı bir dersten başarılı olması için genel not ortalamasının en az 2.0 olması gerekir.  
Mezuniyet Koşulları : Programı başarıyla tamamlamak için programda mevcut olan derslerin tümünü (120 AKTS karşılığı) geçmek, 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmek gerekmektedir.  
Programın Türü(Tam zamanlı, Yarı zamanlı, Uzaktan Öğretim) : Tam Zamanlı