Her Öğrenci için, öğrenci iş yükü Dönemlik 30 AKTS , Yıllık 60 AKTS Kredisi olmalıdır.
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Ulusal Kredi AKTS Print
1. Sınıf Güz Dönemi (1. Yarıyıl)
GDA-3103
Laboratuvar Teknikleri
Zorunlu 3 4 Yazdır
GDA-3107
Genel Mikrobiyoloji
Zorunlu 3 4 Yazdır
GDA-3109
Süt Ürünleri Teknolojisi ve Kalite Analizleri
Zorunlu 3 4 Yazdır
GDA-3117
Gıda Mevzuatı ve Kalite Yönetim Sistemleri
Zorunlu 3 3 Yazdır
GDA-3119
Bilişim Teknolojileri ve Dijitalleşme
Zorunlu 1,5 2 Yazdır
GDA-3121
Gıda İşletmelerinde Hijyen ve Sanitasyon
Zorunlu 3 3 Yazdır
GDA-3123
Genel Kimya
Zorunlu 2 2 Yazdır
GDA-3125
Gıda Bilimi ve Teknolojisi
Zorunlu 3 3 Yazdır
ING-101
İngilizce I (Hazırlık Eğitimine Tabi Olmayan Öğrenciler İçin)
Zorunlu 2 2 Yazdır
MAT-3000
Genel Matematik
Zorunlu 2,5 3 Yazdır
Yarıyıl Akts Toplamı26,0030,00
1. Sınıf Bahar Dönemi (2. Yarıyıl)
GDA-3102
Tahıl Ürünleri Teknolojisi ve Kalite Analizleri
Zorunlu 3 4 Yazdır
GDA-3104
Meyve Sebze Teknolojisi ve Kalite Analizleri
Zorunlu 3 4 Yazdır
GDA-3106
Et Ürünleri Teknolojisi ve Kalite Analizleri
Zorunlu 3 4 Yazdır
GDA-3112
Su Analizleri
Zorunlu 3 4 Yazdır
ING-102
İngilizce II (Hazırlık Eğitimine Tabi Olmayan Öğrenciler İçin)
Zorunlu 2 2 Yazdır
GDA-3160
Enstrümental Analiz
Seçmeli 3 3 Yazdır
GDA-3162
İşletme Yönetimi ve Pazarlama
Seçmeli 3 3 Yazdır
GDA-3164
Gıda Muhafaza Yöntemleri
Seçmeli 3 3 Yazdır
GDA-3166
Balık ve Kanatlı Etlerinde Kalite
Seçmeli 3 3 Yazdır
GDA-3168
Gıdalarda Raf Ömrü
Seçmeli 3 3 Yazdır
GDA-3170
Helal Gıda ve Standartları
Seçmeli 3 3 Yazdır
GDA-3172
Yağ Analizleri
Seçmeli 3 3 Yazdır
GDA-3174
Hazır Yemek Teknolojisi
Seçmeli 3 3 Yazdır
GDA-3176
Sıfır Atık ve Gıda Atıklarının Değerlendirilmesi
Seçmeli 3 3 Yazdır
GDA-3178
Araştırma Yöntem ve Teknikleri
Seçmeli 3 3 Yazdır
GDA-3180
Etkili ve Güzel Konuşma
Seçmeli 3 3 Yazdır
GDA-3182
İstatistik ve Deneme Metotları
Seçmeli 3 3 Yazdır
GDA-3184
Meslek Hukuku
Seçmeli 3 3 Yazdır
Yarıyıl Akts Toplamı26,0030,00
2. Sınıf Güz Dönemi (3. Yarıyıl)
GDA-3213
Gıdalarda Duyusal Kalite Kontrol
Zorunlu 1,5 2 Yazdır
GDA-3215
Çevre Koruma
Zorunlu 3 3 Yazdır
GDA-3217
Gıda Mikrobiyolojisi
Zorunlu 2,5 3 Yazdır
GDA-3219
Fermente Ürünler Teknolojisi ve Kalite Analizleri
Zorunlu 2,5 3 Yazdır
MYO-3003
Bitirme Projesi
Zorunlu 1 2 Yazdır
UOS-3000
Üniversite Ortak Seçmeli I
Zorunlu 2 3 Yazdır
GDA-3263
Gıda Ambalajlama Teknolojisi
Seçmeli 3 3 Yazdır
GDA-3265
Gıda Katkı Maddeleri
Seçmeli 3 3 Yazdır
GDA-3267
Gıda Endüstri Makine ve Ekipmanları
Seçmeli 3 3 Yazdır
GDA-3269
Beslenme İlkeleri
Seçmeli 3 3 Yazdır
GDA-3271
Gıdalarda Temel İşlemler
Seçmeli 3 3 Yazdır
GDA-3273
Gıda Biyoteknolojisi
Seçmeli 3 3 Yazdır
GDA-3275
Fonksiyonel Gıdalar
Seçmeli 3 3 Yazdır
GDA-3277
Yeni Ürün Geliştirme
Seçmeli 3 3 Yazdır
GDA-3279
Proje Hazırlama Teknikleri
Seçmeli 3 3 Yazdır
GDA-3281
Özel Gıdalar Teknolojisi
Seçmeli 3 3 Yazdır
GDA-3283
İş Sağlığı ve Güvenliği
Seçmeli 3 3 Yazdır
GDA-3285
Gıda Endüstrisinde Arıtma Yöntemleri
Seçmeli 2 2 Yazdır
GDA-3287
Meslek Etiği
Seçmeli 2 2 Yazdır
GDA-3289
Gastronomi Bilimi
Seçmeli 2 2 Yazdır
Yarıyıl Akts Toplamı26,5030,00
2. Sınıf Bahar Dönemi (4. Yarıyıl)
ATA-3000
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
Zorunlu 4 4 Yazdır
ING-3000
İngilizce
Zorunlu 4 4 Yazdır
MYO-3010
İşletmede Mesleki Eğitim
Zorunlu 15 15 Yazdır
MYO-3011
Kurum Stajı
Zorunlu 0 5 Yazdır
TUR-3000
Türk Dili
Zorunlu 4 4 Yazdır
Yarıyıl Akts Toplamı29,0034,00
Toplam107,50124,00
      
Üniversite Ortak Seçmeli Dersleri
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Kredi AKTS Print
Eğirdir Meslek Yüksekokulu
BYA-801
Etkili ve Güzel Konuşma
Seçmeli 2 3 Yazdır
MYO-803
Girişimcilik
Seçmeli 2 3 Yazdır
MYO-803
Girişimcilik
Seçmeli 2 3 Yazdır
PSB-801
Ekoturizm
Seçmeli 2 3 Yazdır
UOS-8002
Kültürel Miras
Seçmeli 2 3 Yazdır
      
Bölüm Başkanı : Prof. Dr. Havva Nilgün BUDAK  
e-mail : -nilgunbudak@isparta.edu.tr  
Telefon : -02463116661  
Fax : -02463116394  
AKTS Koordinatörü : Doç. Dr. Azim ŞİMŞEK  
e-mail : azimsimsek@isparta.edu.tr  
Telefon : --02463116661  
Fax : --02463116394  
Adres : Eğirdir Meslek Yüksekokulu-Yazla Mah. Eski Hükümet Binası Eğirdir-Isparta-TÜRKİYE  
Genel Bilgi : Gıda Kalite Kontrol ve Analizi Programında, konusuyla ilgili kavram ve ilkeleri benimsemiş, yeni sistemleri ve teknolojik yöntemleri takip edebilen, mevcut gıda ürünlerinin üretimini ve kalite kontrolünü yapabilecek birikime ve yeteneklere sahip, gıda güvenliğinin ve kalitesinin temini için gıda ürünlerinin üretim, işleme ve dağıtım aşamalarında asgari teknik ve hijyenik şartları gözeterek, gıda denetim ve kontrol hizmetleri yapabilecek ara insan gücünün yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Aynı zamanda gıdanın üretiminden tüketimine kadar geçen süreçteki bütün aşamalarda numune alma, alınan numunelerin kalite kontrol analizlerini yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişiler yetiştirmektir.  
Edinilen Ünvan : Gıda Teknikeri  
Yeterlilik Düzeyi : -  
Kabul Koşulları : -  
Önceki Öğrenmenin Tanınması İçin Özel Düzenlemeler(Yatay Geçiş,Dikey Geçiş v.s.) : -  
Yeterlilik Zorunlulukları ve Yönetmeliğe Uygunluk : Ulusal yeterlilik sistemi üç Bolonya süreci seviyesini içerebilir (ya da orta seviye yeterlilikleri) (örneğin kısa süreç olan ilk süreç). Bu seviyeler üniversitelere belirlli yeterlilikleri yapılandırmayı ve yeterlilik vasıtasıyla ilerlemek üzere düzenlemeye izin verir. Türkiye’de yeterlilik zorunlulukları ve yönetmeliğe uygunluk YÖK tarafından belirlenir.  
Programın Hedefleri : Gıdanın üretiminden tüketimine kadar geçen süreçteki bütün aşamalarda numune alma, alınan numunelerin kalite kontrol analizlerini yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişiler yetiştirmektir.  
Örneklerle Mezunlar İş Profilleri : -  
Başka Çalışmalara Geçiş İmkanı : -  
Programın Amaçları : Akdeniz Bölgesinde ilk ve tek Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı olarak, evrensel değerler çerçevesinde program eğitim öğretim amaçları (ÖA) aşağıda belirtilmiştir. ÖA1. Gıda endüstrisinin ve bu endüstri dalı ile ilişkili çeşitli sektörlerde işletmede, üretimde, analiz laboratuvarlarında çalışabilecek; kalite kontrolünü yapabilecek, temel, güncel ve uygulamalı bilgi birikime ve mesleki beceriye sahip, ÖA 2. İş sağlığı ve güvenliği, çevre bilinci ve kalite süreçleri hakkında bilgi sahibi, ÖA 3. Gıdanın üretiminden tüketimine kadar geçen süreçteki bütün aşamalarda numune alma, alınan numunelerin kalite kontrol analizlerini yapmak için gerekli bilgi ve beceriye sahip, ÖA 4. Alanında yenilikçi sistemleri ve teknolojik gelişmeleri takip eden, sektörün değişen talep ve ihtiyaçlarını öngörebilen ve bu bağlamda sürekli gelişip yenilikçi teknolojilere kolay uyum sağlayabilen, ÖA 5. Gıda endüstrisinin ve bu endüstri dalı ile ilişkili çeşitli sektörlerde, kalite yönetimi ekiplerinde aktif görev alabilecek sorumlulukta; bireysel ve/veya takım çalışmasına uyumlu, iyi iletişim becerilerine sahip, inisiyatif alabilen, çözüm odaklı eleman olabilen, ÖA 6. Gıda güvenliğinin ve kalitesinin temini için gıda ürünlerinin üretim, işleme ve dağıtım aşamalarında; toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere sahip, ÖA 7. Alanıyla alakalı bilgiye ulaşma ve meslektaşları ile yazılı ve sözlü iletişime geçmek için, yeterli düzeyde mesleki yabancı dil bilgisine sahip, ÖA 8. Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı kapsamında alana özgü kavram ve ilkeleri benimsemiş, alanında gerekli mesleki yetkinliğe sahip, teknik ara eleman olarak insan gücünün yetiştirilmesi hedeflenmektedir.  
Sınav Ve Değerlendirme Kuralları : -  
Mezuniyet Koşulları : -  
Programın Türü(Tam zamanlı, Yarı zamanlı, Uzaktan Öğretim) : Tam zamanlı