Bölüm Başkanı
|
:
|
Prof. Dr. Havva Nilgün BUDAK
|
|
e-mail
|
:
|
-nilgunbudak@isparta.edu.tr
|
|
Telefon
|
:
|
-02463116661
|
|
Fax
|
:
|
-02463116394
|
|
AKTS Koordinatörü
|
:
|
Doç. Dr. Azim ŞİMŞEK
|
|
e-mail
|
:
|
azimsimsek@isparta.edu.tr
|
|
Telefon
|
:
|
--02463116661
|
|
Fax
|
:
|
--02463116394
|
|
Adres
|
:
|
Eğirdir Meslek Yüksekokulu-Yazla Mah. Eski Hükümet Binası Eğirdir-Isparta-TÜRKİYE
|
|
Genel Bilgi
|
:
|
Gıda Kalite Kontrol ve Analizi Programında, konusuyla ilgili kavram ve ilkeleri benimsemiş, yeni sistemleri ve teknolojik yöntemleri takip edebilen, mevcut gıda ürünlerinin üretimini ve kalite kontrolünü yapabilecek birikime ve yeteneklere sahip, gıda güvenliğinin ve kalitesinin temini için gıda ürünlerinin üretim, işleme ve dağıtım aşamalarında asgari teknik ve hijyenik şartları gözeterek, gıda denetim ve kontrol hizmetleri yapabilecek ara insan gücünün yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Aynı zamanda gıdanın üretiminden tüketimine kadar geçen süreçteki bütün aşamalarda numune alma, alınan numunelerin kalite kontrol analizlerini yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişiler yetiştirmektir.
|
|
Edinilen Ünvan
|
:
|
Gıda Teknikeri
|
|
Yeterlilik Düzeyi
|
:
|
-
|
|
Kabul Koşulları
|
:
|
-
|
|
Önceki Öğrenmenin Tanınması İçin Özel Düzenlemeler(Yatay Geçiş,Dikey Geçiş v.s.)
|
:
|
-
|
|
Yeterlilik Zorunlulukları ve Yönetmeliğe Uygunluk
|
:
|
Ulusal yeterlilik sistemi üç Bolonya süreci seviyesini içerebilir (ya da orta seviye yeterlilikleri) (örneğin kısa süreç olan ilk süreç). Bu seviyeler üniversitelere belirlli yeterlilikleri yapılandırmayı ve yeterlilik vasıtasıyla ilerlemek üzere düzenlemeye izin verir. Türkiye’de yeterlilik zorunlulukları ve yönetmeliğe uygunluk YÖK tarafından belirlenir.
|
|
Programın Hedefleri
|
:
|
Gıdanın üretiminden tüketimine kadar geçen süreçteki bütün aşamalarda numune alma, alınan numunelerin kalite kontrol analizlerini yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişiler yetiştirmektir.
|
|
Örneklerle Mezunlar İş Profilleri
|
:
|
-
|
|
Başka Çalışmalara Geçiş İmkanı
|
:
|
-
|
|
Programın Amaçları
|
:
|
Akdeniz Bölgesinde ilk ve tek Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı olarak, evrensel değerler çerçevesinde program eğitim öğretim amaçları (ÖA) aşağıda belirtilmiştir.
ÖA1. Gıda endüstrisinin ve bu endüstri dalı ile ilişkili çeşitli sektörlerde işletmede, üretimde, analiz laboratuvarlarında çalışabilecek; kalite kontrolünü yapabilecek, temel, güncel ve uygulamalı bilgi birikime ve mesleki beceriye sahip,
ÖA 2. İş sağlığı ve güvenliği, çevre bilinci ve kalite süreçleri hakkında bilgi sahibi,
ÖA 3. Gıdanın üretiminden tüketimine kadar geçen süreçteki bütün aşamalarda numune alma, alınan numunelerin kalite kontrol analizlerini yapmak için gerekli bilgi ve beceriye sahip,
ÖA 4. Alanında yenilikçi sistemleri ve teknolojik gelişmeleri takip eden, sektörün değişen talep ve ihtiyaçlarını öngörebilen ve bu bağlamda sürekli gelişip yenilikçi teknolojilere kolay uyum sağlayabilen,
ÖA 5. Gıda endüstrisinin ve bu endüstri dalı ile ilişkili çeşitli sektörlerde, kalite yönetimi ekiplerinde aktif görev alabilecek sorumlulukta; bireysel ve/veya takım çalışmasına uyumlu, iyi iletişim becerilerine sahip, inisiyatif alabilen, çözüm odaklı eleman olabilen,
ÖA 6. Gıda güvenliğinin ve kalitesinin temini için gıda ürünlerinin üretim, işleme ve dağıtım aşamalarında; toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere sahip,
ÖA 7. Alanıyla alakalı bilgiye ulaşma ve meslektaşları ile yazılı ve sözlü iletişime geçmek için, yeterli düzeyde mesleki yabancı dil bilgisine sahip,
ÖA 8. Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı kapsamında alana özgü kavram ve ilkeleri benimsemiş, alanında gerekli mesleki yetkinliğe sahip, teknik ara eleman olarak insan gücünün yetiştirilmesi hedeflenmektedir.
|
|
Sınav Ve Değerlendirme Kuralları
|
:
|
-
|
|
Mezuniyet Koşulları
|
:
|
-
|
|
Programın Türü(Tam zamanlı, Yarı zamanlı, Uzaktan Öğretim)
|
:
|
Tam zamanlı
|
|
|