Her Öğrenci için, öğrenci iş yükü Dönemlik 30 AKTS , Yıllık 60 AKTS Kredisi olmalıdır.
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Ulusal Kredi AKTS Print
1. Sınıf Güz Dönemi (1. Yarıyıl)
GDA-3103
Laboratuvar Teknikleri
Zorunlu 3 4 Yazdır
GDA-3107
Genel Mikrobiyoloji
Zorunlu 3 4 Yazdır
GDA-3109
Süt Ürünleri Teknolojisi ve Kalite Analizleri
Zorunlu 3 4 Yazdır
MAT-3000
Genel Matematik
Zorunlu 2,5 3 Yazdır
Yarıyıl Akts Toplamı11,5015,00
1. Sınıf Bahar Dönemi (2. Yarıyıl)
GDA-3102
Tahıl Ürünleri Teknolojisi ve Kalite Analizleri
Zorunlu 3 4 Yazdır
GDA-3104
Meyve Sebze Teknolojisi ve Kalite Analizleri
Zorunlu 3 4 Yazdır
GDA-3106
Et Ürünleri Teknolojisi ve Kalite Analizleri
Zorunlu 3 4 Yazdır
GDA-3112
Su Analizleri
Zorunlu 3 4 Yazdır
Yarıyıl Akts Toplamı21,0025,00
2. Sınıf Güz Dönemi (3. Yarıyıl)
UOS-3000
Üniversite Ortak Seçmeli I
Zorunlu 2 3 Yazdır
Yarıyıl Akts Toplamı16,0017,00
2. Sınıf Bahar Dönemi (4. Yarıyıl)
ATA-3000
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
Zorunlu 4 4 Yazdır
ING-3000
İngilizce
Zorunlu 4 4 Yazdır
MYO-3010
İşletmede Mesleki Eğitim
Zorunlu 15 15 Yazdır
MYO-3011
Kurum Stajı
Zorunlu 0 5 Yazdır
TUR-3000
Türk Dili
Zorunlu 4 4 Yazdır
Yarıyıl Akts Toplamı29,0034,00
Toplam77,5091,00
      
Üniversite Ortak Seçmeli Dersleri
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Kredi AKTS Print
Eğirdir Meslek Yüksekokulu
BYA-801
Etkili ve Güzel Konuşma
Seçmeli 2 3 Yazdır
GDA-801
Yöresel ve Fonksiyonel Gıdalar
Seçmeli 2 3 Yazdır
IKY-808
Kariyer Planlama
Seçmeli 2 3 Yazdır
IKY-811
Bağımlılıkla Mücadele
Seçmeli 2 3 Yazdır
MYO-803
Girişimcilik
Seçmeli 2 3 Yazdır
MYO-803
Girişimcilik
Seçmeli 2 3 Yazdır
MYO-803
Girişimcilik
Seçmeli 2 3 Yazdır
PSB-801
Ekoturizm
Seçmeli 2 3 Yazdır
      
Bölüm Başkanı : Prof. Dr. Havva Nilgün BUDAK  
e-mail : -nilgunbudak@isparta.edu.tr  
Telefon : -02463116661  
Fax : -02463116394  
AKTS Koordinatörü : Doç. Dr. Azim ŞİMŞEK  
e-mail : azimsimsek@isparta.edu.tr  
Telefon : --02463116661  
Fax : --02463116394  
Adres : Eğirdir Meslek Yüksekokulu-Yazla Mah. Eski Hükümet Binası Eğirdir-Isparta-TÜRKİYE  
Genel Bilgi : Gıda Kalite Kontrol ve Analizi Programında, konusuyla ilgili kavram ve ilkeleri benimsemiş, yeni sistemleri ve teknolojik yöntemleri takip edebilen, mevcut gıda ürünlerinin üretimini ve kalite kontrolünü yapabilecek birikime ve yeteneklere sahip, gıda güvenliğinin ve kalitesinin temini için gıda ürünlerinin üretim, işleme ve dağıtım aşamalarında asgari teknik ve hijyenik şartları gözeterek, gıda denetim ve kontrol hizmetleri yapabilecek ara insan gücünün yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Aynı zamanda gıdanın üretiminden tüketimine kadar geçen süreçteki bütün aşamalarda numune alma, alınan numunelerin kalite kontrol analizlerini yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişiler yetiştirmektir.  
Edinilen Ünvan : Gıda Teknikeri  
Yeterlilik Düzeyi : -  
Kabul Koşulları : -  
Önceki Öğrenmenin Tanınması İçin Özel Düzenlemeler(Yatay Geçiş,Dikey Geçiş v.s.) : -  
Yeterlilik Zorunlulukları ve Yönetmeliğe Uygunluk : Ulusal yeterlilik sistemi üç Bolonya süreci seviyesini içerebilir (ya da orta seviye yeterlilikleri) (örneğin kısa süreç olan ilk süreç). Bu seviyeler üniversitelere belirlli yeterlilikleri yapılandırmayı ve yeterlilik vasıtasıyla ilerlemek üzere düzenlemeye izin verir. Türkiye’de yeterlilik zorunlulukları ve yönetmeliğe uygunluk YÖK tarafından belirlenir.  
Programın Hedefleri : Gıdanın üretiminden tüketimine kadar geçen süreçteki bütün aşamalarda numune alma, alınan numunelerin kalite kontrol analizlerini yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişiler yetiştirmektir.  
Örneklerle Mezunlar İş Profilleri : -  
Başka Çalışmalara Geçiş İmkanı : -  
Programın Amaçları : -  
Sınav Ve Değerlendirme Kuralları : -  
Mezuniyet Koşulları : -  
Programın Türü(Tam zamanlı, Yarı zamanlı, Uzaktan Öğretim) : -