Her Öğrenci için, öğrenci iş yükü Dönemlik 30 AKTS , Yıllık 60 AKTS Kredisi olmalıdır.
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Ulusal Kredi AKTS Print
1. Sınıf Güz Dönemi (1. Yarıyıl)
MAT-3001
Matematik I
Zorunlu 2,5 3 Yazdır
Yarıyıl Akts Toplamı2,503,00
1. Sınıf Bahar Dönemi (2. Yarıyıl)
MAT-3002
Matematik II
Zorunlu 2,5 3 Yazdır
Yarıyıl Akts Toplamı14,5015,00
2. Sınıf Güz Dönemi (3. Yarıyıl)
UOS-3000
Üniversite Ortak Seçmeli I
Zorunlu 2 3 Yazdır
Yarıyıl Akts Toplamı14,0015,00
2. Sınıf Bahar Dönemi (4. Yarıyıl)
ATA-3000
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
Zorunlu 4 4 Yazdır
ING-3000
İngilizce
Zorunlu 4 4 Yazdır
MYO-3010
İşletmede Mesleki Eğitim
Zorunlu 5 15 Yazdır
MYO-3011
Kurum Stajı
Zorunlu 0 5 Yazdır
TUR-3000
Türk Dili
Zorunlu 4 4 Yazdır
Yarıyıl Akts Toplamı19,0034,00
Toplam50,0067,00
      
Üniversite Ortak Seçmeli Dersleri
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Kredi AKTS Print
Keçiborlu Meslek Yüksekokulu
BAS-801
Entellektüel Sermaye
Seçmeli 2 3 Yazdır
BPR-801
Grafik ve Animasyon
Seçmeli 2 3 Yazdır
BPR-802
Web Tasarımının Temelleri
Seçmeli 2 3 Yazdır
ELO-801
Hobi Elektronik Devreler
Seçmeli 2 3 Yazdır
ELO-801
Hobi Elektronik Devreler
Seçmeli 2 3 Yazdır
GAZ-802
İş Güvenliği
Seçmeli 2 3 Yazdır
ISY-801
Girişimcilik
Seçmeli 2 3 Yazdır
MEK-802
Makine Öğrenme
Seçmeli 2 3 Yazdır
MEK-802
Makine Öğrenme
Seçmeli 2 3 Yazdır
MKN-802
Makine Üretim Teknikleri
Seçmeli 2 3 Yazdır
MYO-803
Girişimcilik
Seçmeli 2 3 Yazdır
OTO-801
Genel Taşıt Bilgisi
Seçmeli 2 3 Yazdır
      
Bölüm Başkanı : Öğr. Gör. MUSTAFA KEMAL TÜZÜN  
e-mail : mustafatuzun@isparta.edu.tr  
Telefon : 2465413620  
Fax : 2465413610  
AKTS Koordinatörü : Öğr. Gör. MUSTAFA KEMAL TÜZÜN  
e-mail : mustafatuzun@isparta.edu.tr  
Telefon : 2465413620  
Fax : 2465413610  
Adres : ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ KEÇİBORLU MESLEK YÜKSEKOKULU 32700 / KEÇİBORLU / ISPARTA  
Genel Bilgi : Otomotiv Teknolojisi sektörü, ülkemiz ekonomisinin lokomotif sektörü ve temel istihdam alanlarından biri olarak konumlanmakta olup en yeni, en ileri teknolojilerin uygulama alanı olarak dikkat çekmektedir. Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Keçiborlu Meslek Yüksekokulu Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü Otomotiv Teknolojisi Programı 1998-1999 Eğitim Öğretim Yılından bu yana öğrenci almaktadır. Otomotiv Teknolojisi Programı, otomotiv sektörüne nitelikli insan gücü yetiştirmek amacıyla ilk üç dönem ders ve dördüncü dönem işyeri uygulamasını içeren "İşyeri Eğitimi" uygulanmaktadır. Otomotiv Teknolojisi Programında öğrencilere sektörün gerektirdiği nitelikler göz önünde bulundurularak teorik ve uygulamaya yönelik dersler verilir.  
Edinilen Ünvan : Otomotiv Teknikeri  
Yeterlilik Düzeyi : .  
Kabul Koşulları : Lise Diploması sahibi olmak  
Önceki Öğrenmenin Tanınması İçin Özel Düzenlemeler(Yatay Geçiş,Dikey Geçiş v.s.) : .  
Yeterlilik Zorunlulukları ve Yönetmeliğe Uygunluk : Ulusal yeterlilik sistemi üç Bolonya süreci seviyesini içerebilir (ya da orta seviye yeterlilikleri) (örneğin kısa süreç olan ilk süreç). Bu seviyeler üniversitelere belirlli yeterlilikleri yapılandırmayı ve yeterlilik vasıtasıyla ilerlemek üzere düzenlemeye izin verir. Türkiye’de yeterlilik zorunlulukları ve yönetmeliğe uygunluk YÖK tarafından belirlenir.  
Programın Hedefleri : Otomotiv sektörünü oluşturan unsurları, ilgi alanlarını, sistemlerin temel çalışma ilkelerini ve fonksiyonlarını bilir. Enerji ve enerjinin etkin kullanımı, alternatif motorlar ve yakıtlar, otomotiv sektöründe uygulanan yeni teknolojileri konularını kavrayabilme ve konularla ilgili proje üretebilme becerisini kazanır. Benzin, dizel ve elektrikli motorların çalışma prensiplerini bilir, motor parçalarını ve motor sistemlerini tanır. Yeni teknoloji motor ve sistem elemanlarının malzemelerini tanır, arızalarını bulabilir, diyagnostik test cihazlarını kullanabilir. . Alanı ile ilgili uygulamalarda öngörülmeyen durumlarla karşılaştığında çözüm üretebilme, takımlarda sorumluluk alabilme veya bireysel çalışma yapabilme becerisini kazanır. Motor parçaları ve sistemleri üzerinde yapılacak ayar işlemlerini kavrayabilme yeteneği ile donatılır. İş güvenliği, işçi sağlığı, çevre koruma bilgisi ve kalite bilincine sahip olur Yaşam boyu öğrenme gerekliliği bilinci, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme bilinci kazanır.  
Örneklerle Mezunlar İş Profilleri : .  
Başka Çalışmalara Geçiş İmkanı : Otomotiv Teknolojisi programı başarı ile tamamlayan öğrenciler DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile 4 yıllık bir fakültede lisans programlarını tamamlayabilmektedirler. Endüstri Mühendisliği Enerji Sistemleri Mühendisliği Enerji Yönetimi Gemi İnşaatı Ve Gemi Makineleri Mühendisliği Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Gemi Ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Havacılık Elektrik Ve Elektroniği Havacılık Ve Uzay Mühendisliği Makine Mühendisliği Otomotiv Mühendisliği Uçak Bakım Ve Onarım Uçak Gövde Ve Motor Bakımı Uçak Mühendisliği  
Programın Amaçları : Otomotiv Teknolojisi programı, otomotiv sektörünün gerek duyduğu (Satış, üretim, planlama, satış sonrası hizmet vb.) nitelikli ve çağa ayak uydurabilen aynı zamanda otomotiv sektörünün isteklerini karşılayacak nitelikli, kaliteli, gelişime ve geliştirmeye açık olarak öğrencilerin yetişmelerini sağlamak amacıyla kurulmuş iki yıllık bir programdır.  
Sınav Ve Değerlendirme Kuralları : Bu bölüm, ilgili dersin ders tanıtım ve uygulama formunda açıklanmıştır. Daha dataylı bilgi için ilgili derse bakınız.  
Mezuniyet Koşulları : Yasal süre içinde mezuniyet için gerekli tüm dersleri almak ve bu derslerden başarılı olmak koşulu ile devam etmekte olduğu programı en az 2.00 Genel Not Ortalaması (GNO) ile tamamlamak  
Programın Türü(Tam zamanlı, Yarı zamanlı, Uzaktan Öğretim) : 1. Derse dayalı yöntem 2. Probleme dayalı yöntem 3. Modül esaslı yöntem 4. Tartışmaya dayalı yöntem 5. Atölye Uygulamaları 6. Proje çalışmaları 7. Laboratuar çalışmaları 8. Eğitim uygulamaları