Ders Adı Girişimcilik
Ders Kodu ECZ-801
Dersin Türü Zorunlu
Ders Biriminin Seviyesi Ön Lisans
Yıl 2
Dönem 3.Yarıyıl
AKTS 3
Dersi Veren(ler) Öğr. Gör. Adile AKTAR
Dersin Yardımcıları
Ders İşleme Biçimi Yüz Yüze
Önkoşul Dersleri
Dersin İçeriği Girişim ve Girişimcilik Kavramları, Girişimci Özellikleri, Başarılı Girişimcilerin Kişisel Özellikleri, Girişimcilikte Kendini Tanıma ve Güçlendirme, Girişimcilikte Özgüven Oluşturma ve Geliştirme, Hedef Belirleme ve Gelecek Tasarımı, Girişimci Düşüncenin Temelleri, Girişimcilik Türleri, Girişimcilik Süreci, Girişimcinin İşlevleri, Girişimcilik Kültürü, Girişimcilikte Yaratıcılık, Yaratıcılığın Aşamaları, Yenilik, Yenilik Kaynakları, Yenilikçilik İlkeleri, Girişimcilik ve İş Kurma Süreçleri, Girişimcinin İş Kurma Sürecindeki Temel Adımları, İş Planı Oluşturma, Proje tanımı, kapsamı, ortak unsurları, Yönetim ve yönetim süreçleri, Proje yönetimi, yönetimin bileşenleri, Proje Yöneticisi, Proje aşamaları, Proje yazımı, Sürdürülebilirlik kavramı ve Kalkınma
Dersin Verildiği Diller Türkçe
Dersin Amacı Dersin temel amacı, öğrencilerin girişimcilik, sürdürülebilir kalkınma hedefleri ve proje yönetimi konularında bilgilendirerek, gerek öğrencilik gerekse iş hayatında daha girişimci bir ruha sahip olup proje yönetim becerilerini güçlendirerek, disiplin içi ve çok disiplinli takımlarda başarılı bir iş hayatı, iş kurma süreci için yapılması gerekenleri öğretmek, proje hazırlama becerisi kazandırmaktır.
No Dersin Kazanımları  
1 İş fikri oluşturmayı öğretir
2 Başarılı bir girişimde bulunabilmek için motive eder
3 Türkiye’de girişimci olma şekillerini tanıyabilme
4 Küçük işletmelerin çeşitlerini ve ekonomiye katkılarını kavrayabilme
5 Küçük işletmelerin kuruluş sürecini kavrayabilme
DERSİN KAZANIMLARI / PROGRAM YETERLİKLERİ İLİŞKİ MATRİSİ
DKPY1PY2PY3PY4PY5PY6PY7PY8PY9PY10PY11PY12PY13PY14PY15
1
2
3
4
5
5-Çok Yüksek İlişkili 4- Yüksek İlişkili 3-Orta İlişkili 2- Zayıf İlişkili 1-Çok Zayıf İlişkili 0-İlişkisiz
Hafta Konular  
1 Girişimcilik, Gelişimi, Karşılaşılan Avantaj ve Dezavantajlar
2 Girişimciliğin Temelleri, Riskler ve Rekabet Edebilme, Girişimciliğin Türleri, Yeni Pazarlar
3 Girişimcilikte Yaratıcılık, Girişimcilikte Yeni Fikirler, Karşılaşılan Zorluklar, İş Fikrinin Oluşumu, Riskler, Motivasyon, Örgütsel Yaratıcılık, Destek ve Odaklaşma
4 Yaratıcılıkta Aşamalar, Yenilik, Türleri, Pazarlama
5 Girişimciliğin Mevcut Durumu, Karakteristik Avantaj ve Dezavantajlar, Sürdürülebilir Kalkınma
6 Girişimciliğin Özellikleri, Karşılaşılan Riskler, Projelendirme, İş Planı ve Kapsamı, Girişimciliğin Değerlendirilmesi
7 Proje Yönetimi
8 Proje Aşamaları
9 ara sınav/vize sınavları
10 Yöneticinin Özellikleri ve Sorumlulukları
11 Hazırlanan Projeler İçin Ön Değerlendirme
12 Planlama, Eyleme Geçme, Karar verme
13 iletişim ve Geri Bildirim, Organizasyon
14 Proje Sonlandırma, Proje Teslimi
No Bölüm Öğrenme Çıktısı Katkı Düzeyi
1 Eczane teknikerliği mesleğinin görev ve yetki sorumluluklarıyla mesleki etik ilkelerini bilir ve uygular. 1
2 Matematik, Kimya, Biyoloji, Anatomi ve Fizyoloji ile ilgili kuramsal bilgilere sahip olur. 1
3 Eczane Hizmetlerinde sahip olduğu temel bilgi ve becerilerini Sağlık Hizmetleri alanında etkin olarak uygular. 1
4 Alanı ile ilgili verilerin toplanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere sahip olur 4
5 Alanıyla ilgili uygulamalar için güncel bilgi elde edebileceği kitapları, bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır ve mesleki bilgilerini yazılı ve sözlü iletişim yoluyla aktarır. 5
6 Sağlık hizmetinin verilme sürecinde ortaya çıkan sorunlara karşı edinmiş olduğu temel ve uygulamalı bilimlerle ilgili bilgileri birleştirerek, analitik düşünce ve problem çözme becerisi ile farklı çözümler getirir. 2
7 Alanıyla ilgili temel mesleki yasal mevzuatı kavrar. 1
8 Sağlık hizmetinin eksiksiz verilebilmesi için birim içi ve birimler arası koordinasyonda aktif olarak görev alır. 1
9 Alanı ile ilgili olan çalışmaları takip eder ve bu alanla ilgili olan gruplarla ortak çalışmalar yapar. 5
10 Dış görünüm, kişilere karşı hitap, tavır, tutum ve davranışları ile topluma örnek olur. 5
11 Verilen görev ve sorumluluklarını yönlendirilmeye ihtiyaç duymadan yerine getirir. 5
12 Yazılı ve sözlü iletişim araçlarını aktif olarak kullanır 5
13 Biyolojik sistemlerin normal ve patolojik durumlardaki işleyişine yönelik kavramları tanır. 1
14 Kaliteli sağlık hizmeti verme felsefesini benimser. 1
15 Eczane Hizmetleri ile ilgili yeni teknolojileri takip eder ve değerlendirir. 5
16 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi konusunda bilgi sahibi olur. 1
17 Türk dilinin özelliklerini, işleyişini, kurallarını örnekler ile uygular. 1
Yarıyıl İçi Çalışmaları Sayısı Katkı Payı
Ara Sınav 1 25
Kısa Sınav 0 0
Ödev 1 25
Devam 0 0
Uygulama 0 0
Labaratuvar 0 0
Proje 0 0
Atölye 0 0
Seminer 0 0
Arazi Çalışması 0 0
Sözlü sınav 0 0
Portfolyo 0 0
Doküman İncelemesi 0 0
Performans değerlendirme 0 0
Sunum 0 0
Alan Çalışması 0 0
Vaka Çalışması 0 0
Video Kaydı 0 0
Öz değerlendirme 0 0
Akran Değerlendirme 0 0
Eşleştirme Testleri 0 0
Çoktan seçmeli test 0 0
Kısa Cevaplı test 0 0
Kontrol listeleri 0 0
Dereceleme Ölçekleri 0 0
Zihin Haritalama 0 0
Araştırma yazısı 0 0
Çevrimiçi anket 0 0
Çevrimiçi Kısa sınav 0 0
TOPLAM 0
Yıliçinin Başarıya Oranı 40
Finalin Başarıya Oranı 60
TOPLAM 100
AKTS kredilerinin belirlenmesinde öğrenci işyükü anketlerinden faydalanılmaktadır.
Etkinlik Sayısı Süresi Toplam
Ders Süresi (Sınav Haftaları Hariç) 14 3 42
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi 14 2 28
Ödevler 0 0 0
Sunum 0 0 0
Proje 0 0 0
Laboratuar Çalışması 0 0 0
Arazi ya da Alan Çalışması 0 0 0
Ara Sınavlar 1 15 15
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 15 15
İşyükü Saati (30) 0
Toplam İşyükü / Saat 100    
Dersin Akts Kredisi 3    
Ders Notu Konuyla ilgili tüm bilimsel yayınlar, çeşitli gazete ve dergilerden girişimci ve girişimcilik ile ilgili güncel haber ve yazılar.
Diğer Kaynaklar Konuyla ilgili tüm bilimsel yayınlar, çeşitli gazete ve dergilerden girişimci ve girişimcilik ile ilgili güncel haber ve yazılar.
Materyal
Dökümanlar Konuyla ilgili tüm bilimsel yayınlar, çeşitli gazete ve dergilerden girişimci ve girişimcilik ile ilgili güncel haber ve yazılar.
Ödevler
Sınavlar
Materyal Diğer
Planlanmış Öğrenme Faaliyetleri ve Öğretim Yöntemleri