No
|
Bölüm Öğrenme Çıktısı
|
Katkı Düzeyi
|
1
|
Eczane teknikerliği mesleğinin görev ve yetki sorumluluklarıyla mesleki etik ilkelerini bilir ve uygular.
|
1
|
2
|
Matematik, Kimya, Biyoloji, Anatomi ve Fizyoloji ile ilgili kuramsal bilgilere sahip olur.
|
1
|
3
|
Eczane Hizmetlerinde sahip olduğu temel bilgi ve becerilerini Sağlık Hizmetleri alanında etkin olarak uygular.
|
1
|
4
|
Alanı ile ilgili verilerin toplanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere sahip olur
|
4
|
5
|
Alanıyla ilgili uygulamalar için güncel bilgi elde edebileceği kitapları, bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır ve mesleki bilgilerini yazılı ve sözlü iletişim yoluyla aktarır.
|
5
|
6
|
Sağlık hizmetinin verilme sürecinde ortaya çıkan sorunlara karşı edinmiş olduğu temel ve uygulamalı bilimlerle ilgili bilgileri birleştirerek, analitik düşünce ve problem çözme becerisi ile farklı çözümler getirir.
|
2
|
7
|
Alanıyla ilgili temel mesleki yasal mevzuatı kavrar.
|
1
|
8
|
Sağlık hizmetinin eksiksiz verilebilmesi için birim içi ve birimler arası koordinasyonda aktif olarak görev alır.
|
1
|
9
|
Alanı ile ilgili olan çalışmaları takip eder ve bu alanla ilgili olan gruplarla ortak çalışmalar yapar.
|
5
|
10
|
Dış görünüm, kişilere karşı hitap, tavır, tutum ve davranışları ile topluma örnek olur.
|
5
|
11
|
Verilen görev ve sorumluluklarını yönlendirilmeye ihtiyaç duymadan yerine getirir.
|
5
|
12
|
Yazılı ve sözlü iletişim araçlarını aktif olarak kullanır
|
5
|
13
|
Biyolojik sistemlerin normal ve patolojik durumlardaki işleyişine yönelik kavramları tanır.
|
1
|
14
|
Kaliteli sağlık hizmeti verme felsefesini benimser.
|
1
|
15
|
Eczane Hizmetleri ile ilgili yeni teknolojileri takip eder ve değerlendirir.
|
5
|
16
|
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi konusunda bilgi sahibi olur.
|
1
|
17
|
Türk dilinin özelliklerini, işleyişini, kurallarını örnekler ile uygular.
|
1
|