Hafta
|
Konular
|
1
|
Teorik: Dersin Tanıtımı, Kapsamı, Önemi, Kural ve Gerekler
Uygulama: Uygulamaların tanıtımı, Laboratuvarda uyulacak kuralların bilgilendirmesi, iş sağlığı ve güvenliğinin kısa anlatımı
|
|
Ön Hazırlık: (1) Tunail,N., Mikrobiyoloji, Pelin Ofset, Ankara, 2009.
(2) Çakmakçı, M.L., Karahan, A.G., Çakır, İ., Mikrobiyoloji, Gıda Teknolojisi Derneği Yayınları, Ankara, 2008.
|
2
|
Teorik: Mikrobiyolojinin tanımı, Mikrobiyolojinin Tarihsel gelişimi, mikroorganizmaların taksonomisi.
|
|
Ön Hazırlık: (1) Tunail,N., Mikrobiyoloji, Pelin Ofset, Ankara, 2009.
(2) Çakmakçı, M.L., Karahan, A.G., Çakır, İ., Mikrobiyoloji, Gıda Teknolojisi Derneği Yayınları, Ankara, 2008.
|
3
|
Uygulama: Mikrobiyoloji laboratuvarı malzeme ve ekipmanlarının tanıtımı
|
|
Ön Hazırlık: (1) Tunail,N., Mikrobiyoloji, Pelin Ofset, Ankara, 2009.
(2) Çakmakçı, M.L., Karahan, A.G., Çakır, İ., Mikrobiyoloji, Gıda Teknolojisi Derneği Yayınları, Ankara, 2008.
|
4
|
Teorik: Hücrenin tanımı, prokaryotik ve ökaryotik hücre yapıları
|
|
Ön Hazırlık: (1) Tunail,N., Mikrobiyoloji, Pelin Ofset, Ankara, 2009.
(2) Çakmakçı, M.L., Karahan, A.G., Çakır, İ., Mikrobiyoloji, Gıda Teknolojisi Derneği Yayınları, Ankara, 2008.
|
5
|
Uygulama: Mikroskoplar, çeşitleri ve örnek incelemeleri
|
|
Ön Hazırlık: (1) Tunail,N., Mikrobiyoloji, Pelin Ofset, Ankara, 2009.
(2) Çakmakçı, M.L., Karahan, A.G., Çakır, İ., Mikrobiyoloji, Gıda Teknolojisi Derneği Yayınları, Ankara, 2008.
|
6
|
Teorik: Mikroorganizmaların adlandırılması ve sınıflandırılması, gıdalarda önemli mikroorganizmalar-Bakteriler
|
|
Ön Hazırlık: (1) Tunail,N., Mikrobiyoloji, Pelin Ofset, Ankara, 2009.
(2) Çakmakçı, M.L., Karahan, A.G., Çakır, İ., Mikrobiyoloji, Gıda Teknolojisi Derneği Yayınları, Ankara, 2008.
|
7
|
Uygulama: Gıdalarda mikrobiyolojik örnek alma ilkeleri ve uygulamaları
|
|
Ön Hazırlık: (1) Tunail,N., Mikrobiyoloji, Pelin Ofset, Ankara, 2009.
(2) Çakmakçı, M.L., Karahan, A.G., Çakır, İ., Mikrobiyoloji, Gıda Teknolojisi Derneği Yayınları, Ankara, 2008.
|
8
|
Teorik: Gıdalarda önemli mikroorganizmalar-Funguslar ve Virüsler
|
|
Ön Hazırlık: (1) Tunail,N., Mikrobiyoloji, Pelin Ofset, Ankara, 2009.
(2) Çakmakçı, M.L., Karahan, A.G., Çakır, İ., Mikrobiyoloji, Gıda Teknolojisi Derneği Yayınları, Ankara, 2008.
|
9
|
Uygulama: Besiyeri çeşitleri ve besiyeri hazırlama
|
|
Ön Hazırlık: (1) Tunail,N., Mikrobiyoloji, Pelin Ofset, Ankara, 2009.
(2) Çakmakçı, M.L., Karahan, A.G., Çakır, İ., Mikrobiyoloji, Gıda Teknolojisi Derneği Yayınları, Ankara, 2008.
|
10
|
Teorik:Mikroorganizmaların beslenme şekilleri ve mikrobiyel metabolizma
|
|
Ön Hazırlık: (1) Tunail,N., Mikrobiyoloji, Pelin Ofset, Ankara, 2009.
(2) Çakmakçı, M.L., Karahan, A.G., Çakır, İ., Mikrobiyoloji, Gıda Teknolojisi Derneği Yayınları, Ankara, 2008.
|
11
|
Uygulama: Dilüsyon kavramı, dilüsyon çözeltileri ve uygulamaları
|
|
Ön Hazırlık: (1) Tunail,N., Mikrobiyoloji, Pelin Ofset, Ankara, 2009.
(2) Çakmakçı, M.L., Karahan, A.G., Çakır, İ., Mikrobiyoloji, Gıda Teknolojisi Derneği Yayınları, Ankara, 2008.
|
12
|
Teorik: Mikrobiyal metabolizmada temel yollar
|
|
Ön Hazırlık: (1) Tunail,N., Mikrobiyoloji, Pelin Ofset, Ankara, 2009.
(2) Çakmakçı, M.L., Karahan, A.G., Çakır, İ., Mikrobiyoloji, Gıda Teknolojisi Derneği Yayınları, Ankara, 2008.
|
13
|
Uygulama: Mikrobiyolojik ekim yöntemleri ve uygulamaları
|
|
Ön Hazırlık: (1) Tunail,N., Mikrobiyoloji, Pelin Ofset, Ankara, 2009.
(2) Çakmakçı, M.L., Karahan, A.G., Çakır, İ., Mikrobiyoloji, Gıda Teknolojisi Derneği Yayınları, Ankara, 2008.
|
14
|
Teorik: Enerjinin Fermantasyon ile üretilmesi
|
|
Ön Hazırlık: (1) Tunail,N., Mikrobiyoloji, Pelin Ofset, Ankara, 2009.
(2) Çakmakçı, M.L., Karahan, A.G., Çakır, İ., Mikrobiyoloji, Gıda Teknolojisi Derneği Yayınları, Ankara, 2008.
|