Hafta
|
Konular
|
1
|
Teorik:Dersin Tanıtımı, Kapsamı, Önemi, Kural ve Gerekler,
Uygulama: Uygulamaların tanıtımı, iş sağlığı ve güvenliğinin kısa anlatımı, laboratuvar tanıtımı
|
|
Ön Hazırlık: Öztan, A. Et Teknolojisi, Hacettepe yayınları, 2002
Kayaardı, S., Akkaya M., Söbeli C. Et ve Et Ürünleri Analizleri, 2015.
|
2
|
Teorik: Mezbaha ve kesim bilgisi, etin fiziksel ve kimyasal özellikleri, besleyici değeri, Kas dokunun yapısı, kas tipleri ve fonksiyonları, et proteinleri
|
|
Ön Hazırlık: Öztan, A. Et Teknolojisi, Hacettepe yayınları, 2002
|
3
|
Uygulama: Ette renk ölçümü ve duyusal değerlendirme, pH Analizi
|
|
Ön Hazırlık: Kayaardı, S., Akkaya M., Söbeli C. Et ve Et Ürünleri Analizleri, 2015.
|
4
|
Teorik: Kesimden Sonra Ette Meydana Gelen Değişimler, kasın ete dönüşümü, DFD, PSE etler.
|
|
Ön Hazırlık: Öztan, A. Et Teknolojisi, Hacettepe yayınları, 2002
|
5
|
Uygulama: Fermente et ürünlerinde titre edilebilir asitlik analizi
|
|
Ön Hazırlık: Kayaardı, S., Akkaya M., Söbeli C. Et ve Et Ürünleri Analizleri, 2015.
|
6
|
Teorik: Et Mikrobiyolojisi ve zoonoz hastalıklar, Etin muhafazası ve işlenmesi
|
|
Ön Hazırlık: Öztan, A. Et Teknolojisi, Hacettepe yayınları, 2002
|
7
|
Uygulama: Tuz Analizi
|
|
Ön Hazırlık: Kayaardı, S., Akkaya M., Söbeli C. Et ve Et Ürünleri Analizleri, 2015.
|
8
|
Teorik:Et teknolojisinde kullanılan katkılar, materyaller, alet ve ekipmanlar.
|
|
Ön Hazırlık: Öztan, A. Et Teknolojisi, Hacettepe yayınları, 2002
|
9
|
Uygulama: Nem ve Kül Analizi
|
|
Ön Hazırlık: Kayaardı, S., Akkaya M., Söbeli C. Et ve Et Ürünleri Analizleri, 2015.
|
10
|
Teorik: Et ürünleri teknolojisinin temel prensipleri
|
|
Ön Hazırlık: Öztan, A. Et Teknolojisi, Hacettepe yayınları, 2002
|
11
|
Uygulama: Tekstür profil analizi
|
|
Ön Hazırlık: Kayaardı, S., Akkaya M., Söbeli C. Et ve Et Ürünleri Analizleri, 2015.
|
12
|
Teorik: Et ürünleri teknolojisi-fermente sucuk, emülsifiye et ürünleri, et ürünlerinde kusurlar
|
|
Ön Hazırlık: Öztan, A. Et Teknolojisi, Hacettepe yayınları, 2002
|
13
|
Uygulama: Öğrencilere problemli bir et
ürününün verilerek, uygulanması
gereken analizleri ve problemin
nedenini belirleme becerilerinin
değerlendirilmesi
|
|
Ön Hazırlık: Kayaardı, S., Akkaya M., Söbeli C. Et ve Et Ürünleri Analizleri, 2015.
|
14
|
Teorik: Et ürünleri teknolojisi-Pastırma, kavurma, Et Sanayisinde Temizlik ve Dezenfeksiyon
|
|
Ön Hazırlık: Öztan, A. Et Teknolojisi, Hacettepe yayınları, 2002
|