Ders Adı Tahıl Ürünleri Teknolojisi ve Kalite Analizleri
Ders Kodu GDA-3102
Dersin Türü Zorunlu
Ders Biriminin Seviyesi Ön Lisans
Yıl 1
Dönem 2.Yarıyıl
AKTS 4
Dersi Veren(ler) Dr. Öğr. Üyesi Şelale YALÇINÖZ
Dersin Yardımcıları
Ders İşleme Biçimi Yüz Yüze
Önkoşul Dersleri
Dersin İçeriği Tahıl tanesinin yapısı, tahılların depolanması, buğday öğütme teknolojisi, buğday ve un kalite kriterleri, diğer tahılların (pirinç, mısır, arpa, vb) öğütülmesi ve işlenmesi, tahılların kimyasal bileşimi, nişasta ve özellikleri, tahıl proteinleri, gluten, hamur reolojisi, ekmek, bulgur, makarna, bisküvi, kraker ve kek üretim teknolojileri, tahıl ürünlerinde kalite kontrol ve yeni teknolojiler
Dersin Verildiği Diller Türkçe
Dersin Amacı Tahıllar ve tahıl ürünleri konularında temel bilgiler vererek bu konuda karşılaşılabilecek sorunları çözebilmek için gerekli alt yapıyı oluşturmak
Ders Yapısı
Temel/Alana Özgü Mesleki Dersler 80
Uzmanlık/Program Dersi 20
Destek Dersi 0
Beceri,İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi 0
Aktarılabilir Beceri Dersi 0
Matematik ve Temel Bilimler 0
Temel Eğitim 0
Ders İşleme Şekli
Sınıf Dersi 0
Sınıf Dersi açıklama 0
Problem Saati 0
Problem Saati Açıklama 0
Laboratuvar 0
Laboratuvar Açıklama 0
Diğer 0
Diğer Açıklama 0
No Dersin Kazanımları  
1 Tahılların yapısını, özelliklerini ile beslenme ve ekonomik açıdan önemini kavrar
2 Tahılların işlenmesi ( depolanması ve öğütülmesi vb. ) konularını kavrar
3 Tahıl ürünlerinin (ekmek,makarna, bisküvi,vb.) üretim teknolojilerini kavrar
4 Tahıl ürünleri temel analizlerini deneysel olarak uygular, sonuçları yorumlar ve raporlar
5 Tahıl ve ürünleri konusunda karşılaşılabilecek sorunları çözebilmek için yapılması gerekenleri kavrar
DERSİN KAZANIMLARI / PROGRAM YETERLİKLERİ İLİŞKİ MATRİSİ
DKPÇ1PÇ2PÇ3PÇ4PÇ5PÇ6PÇ7PÇ8PÇ9PÇ10PÇ11PÇ12PÇ13
1
2
3
4
5
5-Çok Yüksek İlişkili 4- Yüksek İlişkili 3-Orta İlişkili 2- Zayıf İlişkili 1-İlişkisiz
Hafta Konular  
1 Ders bilgi paketi: Dersin içeriği, eğitim amaçları, öğrenim çıktıları, akademik kazanımları, dersin 14 haftalık işleyiş planı, derste kullanılacak kaynaklar ve materyaller hakkında öğrencinin bilgilendirilmesi, öğrencilerin ölçme-değerlendirme yöntemleri hakkında bilgilendirme, devam-devamsızlık konularında öğrencilerin bilgilendirilmesi, öğrencilerin temel yüksek öğretim kanunu hakkında bilgilendirilmesi ayrıca (varsa uygulaması : deney föyleri ve deneylerin uygulaması hakkında öğrencilerin bilgilendirilmesi, teknik gezi planlanmış ise işleyiş ve süreç hakkında öğrencinin bilgilendirilmesi ) Tahıllar: tanımlamalar ve tahıl danesinin yapısı
  Ön Hazırlık: Kaynak 1, 2,3, 4, 5, 6 Kaynak A1,A2,A3
2 Tahılların öğütülmesi (Buğday öğütme teknolojisi; Mısır, pirinç, yulaf,…vb. diğer tahılların öğütülmesi ve işlenmesi)
  Ön Hazırlık: Kaynak 1, 2, 5, 6 Kaynak A1,A2,A3
3 Tahılların depolanması ve paketlenmesi Tahılların kimyasal bileşimi (Nişasta, Protein, Enzimler vd.)
  Ön Hazırlık: Kaynak 3,4 Kaynak A1,A2,A3
4 Ekmek ve makarna üretim teknolojileri
  Ön Hazırlık: Kaynak 8, 9, 10, 11, 17,18,19 Kaynak A1,A2,A3, A4
5 Yumuşak buğday ürünleri (bisküvi, kek ve kraker) üretim teknolojisi Bulgur
  Ön Hazırlık: Kaynak 13,14,15,16 Kaynak 20,21 Kaynak A1,A2,A3
6 Hamur reolojisi ve reolojik özelliklerin belirlenmesinde kullanılan yeni yöntemler (DoughLab, MixoLab, RVA, Rheofermentometre)
  Ön Hazırlık: Kaynak 8, 9, 10, 11 Kaynak A1,A2,A3, A4
7 Tahıl kalite kontrolünde uygulanan yeni yöntemler: NIR, SRC, BVM lazer ve akıllı cihazlar (ViskoQick, GlutoPeak) ile tahıl analizleri Ara sınav öncesi derslerin tekrarı ve eksikliklerin giderilmesi
  Ön Hazırlık: Kaynak A1,A2,A3
8 Sınav sorularının çözümlenmesi ve anlaşılmayan konuların irdelenmesi, gerek duyulması halinde eksik konuların pekiştirilmesi amaçlı ödev uygulamasının başlatılması. :Laboratuvara giriş, güvenlik ve ilk yardım
  Ön Hazırlık: Bölüm laboratuvar manueli (Kaynak A7), kaynak A8, kaynak A9
9 Laboratuvar uygulaması: Buğdayda öğütme ve elek analizi
  Ön Hazırlık: Kaynak A5, kaynak A6
10 Laboratuvar uygulaması: Nem tayini, kül tayini
  Ön Hazırlık: Kaynak A5, kaynak A6 Kaynak: 22,23,24
11 Laboratuvar uygulaması:Gluten analizleri ((Undaki ham gluten tayini (Elde yıkama yöntemi)), buğday ununda soya unu varlığının tespiti
  Ön Hazırlık: Kaynak A5, kaynak A6 Kaynak: 22,23,24
12 Laboratuvar uygulaması:Buğday ununun asitliği (Su ekstrakt yöntemi)
  Ön Hazırlık: kaynak A5, kaynak A6 Kaynak: 22,23,24
13 Laboratuvar uygulaması:ekmek ve makarna analizleri, ekmek pişirme, ekmeğin duyusal analizi
  Ön Hazırlık: Kaynak: 22,23,24 kaynak A5, kaynak A6
14 Serbest laboratuvar uygulaması Final öncesi genel tekrar ve eksikleri giderilmesi (Eğer mevcut ise ödev uygulamasının değerlendirmesinin ilanı) Ödev sunumları
No Program Çıktısı Katkı Düzeyi
1 Mesleği ile ilgili temel, güncel ve uygulamalı bilgilere sahip olur. 5
2 İş sağlığı ve güvenliği, çevre bilinci ve kalite süreçleri hakkında bilgi sahibi olur. 5
3 Mesleği için güncel gelişmeleri ve uygulamaları takip eder, etkin şekilde kullanır. 5
4 Mesleği ile ilgili bilişim teknolojilerini (yazılım, program, animasyon vb.) etkin kullanır. 4
5 Mesleki problemleri ve konuları bağımsız olarak analitik ve eleştirel bir yaklaşımla değerlendirme ve çözüm önerisini sunabilme becerisine sahiptir. 5
6 Bilgi ve beceriler düzeyinde düşüncelerini yazılı ve sözlü iletişim yolu ile etkin biçimde sunabilir, anlaşılır biçimde ifade eder. 5
7 Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için ekip üyesi olarak sorumluluk alır. 5
8 Kariyer yönetimi ve yaşam boyu öğrenme konularında farkındalığa sahiptir. 5
9 Alanı ile ilgili verilerin toplanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere sahiptir. 4
10 Bir yabancı dili kullanarak alanındaki bilgileri takip eder ve meslektaşları ile iletişim kurar. 2
11 Gıda sektöründe kullanılan hammaddeler, katkı maddeleri, ambalaj materyalleri, hijyen ve sanitasyon konularını açıklar. 5
12 Alanı ile ilgili laboratuvarda kimyasal, fiziksel, enstrümantal ve kalite kontrol analizleri için gerekli alet ekipmanları kullanır. 5
13 Gıdaların kalitesini duyusal analiz yöntemlerini kullanarak değerlendirir. 3
Yarıyıl İçi Çalışmaları Sayısı Katkı Payı
Ara Sınav 1 60
Kısa Sınav 0 0
Ödev 0 0
Devam 0 0
Uygulama 1 20
Labaratuvar 1 20
Proje 0 0
Atölye 0 0
Seminer 0 0
Arazi Çalışması 0 0
Sözlü sınav 0 0
Portfolyo 0 0
Doküman İncelemesi 0 0
Performans değerlendirme 0 0
Sunum 0 0
Alan Çalışması 0 0
Vaka Çalışması 0 0
Video Kaydı 0 0
Öz değerlendirme 0 0
Akran Değerlendirme 0 0
Eşleştirme Testleri 0 0
Çoktan seçmeli test 0 0
Kısa Cevaplı test 0 0
Kontrol listeleri 0 0
Dereceleme Ölçekleri 0 0
Zihin Haritalama 0 0
Araştırma yazısı 0 0
Çevrimiçi anket 0 0
Çevrimiçi Kısa sınav 0 0
TOPLAM 100
Yıliçinin Başarıya Oranı 40
Finalin Başarıya Oranı 60
TOPLAM 100
AKTS kredilerinin belirlenmesinde öğrenci işyükü anketlerinden faydalanılmaktadır.
Etkinlik Sayısı Süresi Toplam
Ders Süresi (Sınav Haftaları Hariç) 14 4 56
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi 14 3 42
Ödevler 0 0 0
Sunum/Seminer 0 0 0
Proje 0 0 0
Laboratuar Çalışması 8 3 24
Arazi ya da Alan Çalışması 0 0 0
Kısa Sınav 0 0 0
Araştırma 0 0 0
Rapor Yazma/Rapor sunumu 0 0 0
Vaka İncelemesi 0 0 0
Staj 0 0 0
Uygulama/Materyal Hazırlama 0 0 0
Tez Çalışması 0 0 0
Ara Sınavlar 1 1 1
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 1 1
İşyükü Saati (30) 0
Toplam İşyükü / Saat 124    
Dersin Akts Kredisi 4    
Ders Notu Öğretim üyesinin ders takibinde kullanacağı kaynaklar Kaynak A1 Öztürk, S., 2013. Tahıl ve Tahıl Ürünleri Teknolojisi, Her Yönüyle Gıda, sf.135-174. Editörler: Fügen Durlu Özkaya, Serap Coşansu, Kamuran Ayhan, Sidas Medya Ltd.Şti. ISBN:978-605-5267-06-3. İzmir. Kaynak A2 Elgün A, Ertugay Z. 2000. Tahıl işleme Teknolojisi. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Yayın No: 718, 2000, Erzurum Kaynak A3 Hoseney, R.C. 1994. Principles of cereal science and technology, 2nd ed., AACC, Inc. St.Paul, MN, USA. Kaynak A4 Talay, M. 1997. Ekmek bilimi ve teknolojisi. Ekin yayıncılık ve pazarlama, İstanbul Kaynak A5 Koksel, H., Sivri, D., Özboy, O., Başman, A. 2000. Hububat laboratuvarı el kitabı. Hacettepe Üniversitesi Yayınları, Ankara. Kaynak A6 Bozkurt, H., & Göğüş, F. (1997). Food quality control laboratory manual. Gaziantep University. Kaynak A7 Bölüm laboratuvar güvenlik manueli Kaynak A8 Laboratuvar kazaları ve ilk yardım, Gıda teknolojisi MEGEP modülü https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Laboratuvar%20Kazaları%20Ve%20İlk%20Yardım.pdf Kaynak A9 Laboratuvar organizasyonu, Gıda teknolojisi MEGEP modülü httpmtod.mebnet.net/sites/default/files/Laboratuvar%20Organizasyonu.pdf Öğrencinin ders takibinde kullanacağı kaynaklar Kaynak 1 Buğday öğütme, Gıda teknolojisi MEGEP modülü https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Buğday%20Öğütme.pdf Kaynak 2 Buğday tavlama, Gıda teknolojisi MEGEP modülü https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Buğdayı%20Tavlama.pdf Kaynak 3 Tahıllarda depolama, Gıda teknolojisi MEGEP modülü https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Tahılları%20Depolama.pdf Kaynak 4 Hububat ve ürünlerı·nı· paketleme, Gıda teknolojisi MEGEP modülü https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Hububat%20Ve%20Ürünlerini%20Paketleme.pdf Kaynak 5 Kuru bakliyatları ve tahıl tanelerini ayıklama, Gıda teknolojisi MEGEP modülü https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Kuru%20Bakliyatları%20Ve%20Tahıl%20Tanelerini%20Ayıklama.pdf Kaynak 6 Kuru bakliyatlar ve tahıl tanelerinde kalibrasyon, Gıda teknolojisi MEGEP modülü https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Kuru%20Bakliyatlar%20Ve%20Tahıl%20Tanelerinde%20Kalibrasyon.pdf Kaynak 8 Ekmek hamuru hazırlama, Gıda teknolojisi MEGEP modülü https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Ekmek%20Hamuru%20Hazırlama.pdf Kaynak 9 Ekmek fermentasyonu, Gıda teknolojisi MEGEP modülü https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Ekmek%20Fermentasyonu.pdf Kaynak 10 Ekmek çeşitlerinin üretimi https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Ekmek%20Çeşitleri%20Üretimi%201.pdf Kaynak 11 Ekmek pişirme https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Ekmeği%20Pişirme.pdf Kaynak 12 Nisasta üretimi, Gıda teknolojisi MEGEP modülü https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Nişasta%20Üretimi.pdf Kaynak 13 Bisküvi pişirme, Gıda teknolojisi MEGEP modülü https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Bisküvi%20Pişirme.pdf Kaynak 14 Bisküvi hamuru hazırlama, Gıda teknolojisi MEGEP modülü https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Bisküvi%20Hamuru%20Hazırlama.pdf Kaynak 15 Bisküvi çeşitleri üretme, Gıda teknolojisi MEGEP modülü https://www.megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Bisküvi%20Çeşitleri%20Üretme.pdf Kaynak 16 Bisküvi hamuru şekillendirme, Gıda teknolojisi MEGEP modülü https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Bisküvi%20Hamurunu%20Şekillendirme.pdf Kaynak 17 Makarna hamuru hazırlama, Gıda teknolojisi MEGEP modülü https://www.megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Makarna%20Hamuru%20Hazırlama.pdf Kaynak 18 Makarna hamuru şekillendirme, Gıda teknolojisi MEGEP modülü https://www.megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Makarna%20Hamurunu%20Şekillendirme.pdf Kaynak 19 Makarna kurutma, Gıda teknolojisi MEGEP modülü https://www.megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Makarna%20Kurutma.pdf Kaynak 20 Bulgur üretimi 1, Gıda teknolojisi MEGEP modülü https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Bulgur%20Üretimi%201.pdf Kaynak 21 Bulgur üretimi 2, Gıda teknolojisi MEGEP modülü https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Bulgur%20Üretimi%202.pdf Kaynak 22 Un ve unlu mamullerdeki analizler 1, Gıda teknolojisi MEGEP modülü https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Un%20Ve%20Unlu%20Mamullerdeki%20Analizler%201.pdf Kaynak 23 Un ve unlu mamullerdeki analizler 2. Gıda teknolojisi MEGEP modülü https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Un%20Ve%20Unlu%20Mamullerdeki%20Analizler%202.pdf Kaynak 24 Un ve unlu mamullerdeki analizler 3, Gıda teknolojisi MEGEP modülü https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Un%20Ve%20Unlu%20Mamullerdeki%20Analizler%203.pdf
Diğer Kaynaklar Öğretim üyesinin ders takibinde kullanacağı kaynaklar Kaynak A1 Öztürk, S., 2013. Tahıl ve Tahıl Ürünleri Teknolojisi, Her Yönüyle Gıda, sf.135-174. Editörler: Fügen Durlu Özkaya, Serap Coşansu, Kamuran Ayhan, Sidas Medya Ltd.Şti. ISBN:978-605-5267-06-3. İzmir. Kaynak A2 Elgün A, Ertugay Z. 2000. Tahıl işleme Teknolojisi. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Yayın No: 718, 2000, Erzurum Kaynak A3 Hoseney, R.C. 1994. Principles of cereal science and technology, 2nd ed., AACC, Inc. St.Paul, MN, USA. Kaynak A4 Talay, M. 1997. Ekmek bilimi ve teknolojisi. Ekin yayıncılık ve pazarlama, İstanbul Kaynak A5 Koksel, H., Sivri, D., Özboy, O., Başman, A. 2000. Hububat laboratuvarı el kitabı. Hacettepe Üniversitesi Yayınları, Ankara. Kaynak A6 Bozkurt, H., & Göğüş, F. (1997). Food quality control laboratory manual. Gaziantep University. Kaynak A7 Bölüm laboratuvar güvenlik manueli Kaynak A8 Laboratuvar kazaları ve ilk yardım, Gıda teknolojisi MEGEP modülü https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Laboratuvar%20Kazaları%20Ve%20İlk%20Yardım.pdf Kaynak A9 Laboratuvar organizasyonu, Gıda teknolojisi MEGEP modülü httpmtod.mebnet.net/sites/default/files/Laboratuvar%20Organizasyonu.pdf Öğrencinin ders takibinde kullanacağı kaynaklar Kaynak 1 Buğday öğütme, Gıda teknolojisi MEGEP modülü https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Buğday%20Öğütme.pdf Kaynak 2 Buğday tavlama, Gıda teknolojisi MEGEP modülü https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Buğdayı%20Tavlama.pdf Kaynak 3 Tahıllarda depolama, Gıda teknolojisi MEGEP modülü https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Tahılları%20Depolama.pdf Kaynak 4 Hububat ve ürünlerı·nı· paketleme, Gıda teknolojisi MEGEP modülü https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Hububat%20Ve%20Ürünlerini%20Paketleme.pdf Kaynak 5 Kuru bakliyatları ve tahıl tanelerini ayıklama, Gıda teknolojisi MEGEP modülü https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Kuru%20Bakliyatları%20Ve%20Tahıl%20Tanelerini%20Ayıklama.pdf Kaynak 6 Kuru bakliyatlar ve tahıl tanelerinde kalibrasyon, Gıda teknolojisi MEGEP modülü https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Kuru%20Bakliyatlar%20Ve%20Tahıl%20Tanelerinde%20Kalibrasyon.pdf Kaynak 8 Ekmek hamuru hazırlama, Gıda teknolojisi MEGEP modülü https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Ekmek%20Hamuru%20Hazırlama.pdf Kaynak 9 Ekmek fermentasyonu, Gıda teknolojisi MEGEP modülü https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Ekmek%20Fermentasyonu.pdf Kaynak 10 Ekmek çeşitlerinin üretimi https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Ekmek%20Çeşitleri%20Üretimi%201.pdf Kaynak 11 Ekmek pişirme https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Ekmeği%20Pişirme.pdf Kaynak 12 Nisasta üretimi, Gıda teknolojisi MEGEP modülü https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Nişasta%20Üretimi.pdf Kaynak 13 Bisküvi pişirme, Gıda teknolojisi MEGEP modülü https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Bisküvi%20Pişirme.pdf Kaynak 14 Bisküvi hamuru hazırlama, Gıda teknolojisi MEGEP modülü https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Bisküvi%20Hamuru%20Hazırlama.pdf Kaynak 15 Bisküvi çeşitleri üretme, Gıda teknolojisi MEGEP modülü https://www.megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Bisküvi%20Çeşitleri%20Üretme.pdf Kaynak 16 Bisküvi hamuru şekillendirme, Gıda teknolojisi MEGEP modülü https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Bisküvi%20Hamurunu%20Şekillendirme.pdf Kaynak 17 Makarna hamuru hazırlama, Gıda teknolojisi MEGEP modülü https://www.megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Makarna%20Hamuru%20Hazırlama.pdf Kaynak 18 Makarna hamuru şekillendirme, Gıda teknolojisi MEGEP modülü https://www.megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Makarna%20Hamurunu%20Şekillendirme.pdf Kaynak 19 Makarna kurutma, Gıda teknolojisi MEGEP modülü https://www.megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Makarna%20Kurutma.pdf Kaynak 20 Bulgur üretimi 1, Gıda teknolojisi MEGEP modülü https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Bulgur%20Üretimi%201.pdf Kaynak 21 Bulgur üretimi 2, Gıda teknolojisi MEGEP modülü https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Bulgur%20Üretimi%202.pdf Kaynak 22 Un ve unlu mamullerdeki analizler 1, Gıda teknolojisi MEGEP modülü https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Un%20Ve%20Unlu%20Mamullerdeki%20Analizler%201.pdf Kaynak 23 Un ve unlu mamullerdeki analizler 2. Gıda teknolojisi MEGEP modülü https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Un%20Ve%20Unlu%20Mamullerdeki%20Analizler%202.pdf Kaynak 24 Un ve unlu mamullerdeki analizler 3, Gıda teknolojisi MEGEP modülü https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Un%20Ve%20Unlu%20Mamullerdeki%20Analizler%203.pdf
Materyal
Dökümanlar Öğretim üyesinin ders takibinde kullanacağı kaynaklar Kaynak A1 Öztürk, S., 2013. Tahıl ve Tahıl Ürünleri Teknolojisi, Her Yönüyle Gıda, sf.135-174. Editörler: Fügen Durlu Özkaya, Serap Coşansu, Kamuran Ayhan, Sidas Medya Ltd.Şti. ISBN:978-605-5267-06-3. İzmir. Kaynak A2 Elgün A, Ertugay Z. 2000. Tahıl işleme Teknolojisi. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Yayın No: 718, 2000, Erzurum Kaynak A3 Hoseney, R.C. 1994. Principles of cereal science and technology, 2nd ed., AACC, Inc. St.Paul, MN, USA. Kaynak A4 Talay, M. 1997. Ekmek bilimi ve teknolojisi. Ekin yayıncılık ve pazarlama, İstanbul Kaynak A5 Koksel, H., Sivri, D., Özboy, O., Başman, A. 2000. Hububat laboratuvarı el kitabı. Hacettepe Üniversitesi Yayınları, Ankara. Kaynak A6 Bozkurt, H., & Göğüş, F. (1997). Food quality control laboratory manual. Gaziantep University. Kaynak A7 Bölüm laboratuvar güvenlik manueli Kaynak A8 Laboratuvar kazaları ve ilk yardım, Gıda teknolojisi MEGEP modülü https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Laboratuvar%20Kazaları%20Ve%20İlk%20Yardım.pdf Kaynak A9 Laboratuvar organizasyonu, Gıda teknolojisi MEGEP modülü httpmtod.mebnet.net/sites/default/files/Laboratuvar%20Organizasyonu.pdf Öğrencinin ders takibinde kullanacağı kaynaklar Kaynak 1 Buğday öğütme, Gıda teknolojisi MEGEP modülü https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Buğday%20Öğütme.pdf Kaynak 2 Buğday tavlama, Gıda teknolojisi MEGEP modülü https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Buğdayı%20Tavlama.pdf Kaynak 3 Tahıllarda depolama, Gıda teknolojisi MEGEP modülü https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Tahılları%20Depolama.pdf Kaynak 4 Hububat ve ürünlerı·nı· paketleme, Gıda teknolojisi MEGEP modülü https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Hububat%20Ve%20Ürünlerini%20Paketleme.pdf Kaynak 5 Kuru bakliyatları ve tahıl tanelerini ayıklama, Gıda teknolojisi MEGEP modülü https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Kuru%20Bakliyatları%20Ve%20Tahıl%20Tanelerini%20Ayıklama.pdf Kaynak 6 Kuru bakliyatlar ve tahıl tanelerinde kalibrasyon, Gıda teknolojisi MEGEP modülü https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Kuru%20Bakliyatlar%20Ve%20Tahıl%20Tanelerinde%20Kalibrasyon.pdf Kaynak 8 Ekmek hamuru hazırlama, Gıda teknolojisi MEGEP modülü https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Ekmek%20Hamuru%20Hazırlama.pdf Kaynak 9 Ekmek fermentasyonu, Gıda teknolojisi MEGEP modülü https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Ekmek%20Fermentasyonu.pdf Kaynak 10 Ekmek çeşitlerinin üretimi https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Ekmek%20Çeşitleri%20Üretimi%201.pdf Kaynak 11 Ekmek pişirme https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Ekmeği%20Pişirme.pdf Kaynak 12 Nisasta üretimi, Gıda teknolojisi MEGEP modülü https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Nişasta%20Üretimi.pdf Kaynak 13 Bisküvi pişirme, Gıda teknolojisi MEGEP modülü https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Bisküvi%20Pişirme.pdf Kaynak 14 Bisküvi hamuru hazırlama, Gıda teknolojisi MEGEP modülü https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Bisküvi%20Hamuru%20Hazırlama.pdf Kaynak 15 Bisküvi çeşitleri üretme, Gıda teknolojisi MEGEP modülü https://www.megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Bisküvi%20Çeşitleri%20Üretme.pdf Kaynak 16 Bisküvi hamuru şekillendirme, Gıda teknolojisi MEGEP modülü https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Bisküvi%20Hamurunu%20Şekillendirme.pdf Kaynak 17 Makarna hamuru hazırlama, Gıda teknolojisi MEGEP modülü https://www.megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Makarna%20Hamuru%20Hazırlama.pdf Kaynak 18 Makarna hamuru şekillendirme, Gıda teknolojisi MEGEP modülü https://www.megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Makarna%20Hamurunu%20Şekillendirme.pdf Kaynak 19 Makarna kurutma, Gıda teknolojisi MEGEP modülü https://www.megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Makarna%20Kurutma.pdf Kaynak 20 Bulgur üretimi 1, Gıda teknolojisi MEGEP modülü https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Bulgur%20Üretimi%201.pdf Kaynak 21 Bulgur üretimi 2, Gıda teknolojisi MEGEP modülü https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Bulgur%20Üretimi%202.pdf Kaynak 22 Un ve unlu mamullerdeki analizler 1, Gıda teknolojisi MEGEP modülü https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Un%20Ve%20Unlu%20Mamullerdeki%20Analizler%201.pdf Kaynak 23 Un ve unlu mamullerdeki analizler 2. Gıda teknolojisi MEGEP modülü https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Un%20Ve%20Unlu%20Mamullerdeki%20Analizler%202.pdf Kaynak 24 Un ve unlu mamullerdeki analizler 3, Gıda teknolojisi MEGEP modülü https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Un%20Ve%20Unlu%20Mamullerdeki%20Analizler%203.pdf
Ödevler -
Sınavlar Ara sınav ve final sınavı
Materyal Diğer -
Planlanmış Öğrenme Faaliyetleri ve Öğretim Yöntemleri











Course Weekly Schedules
Hafta 1 .Hafta
Konu
Haftalık Kapsam ve Hedefler Ders bilgi paketi: Dersin içeriği, eğitim amaçları, öğrenim çıktıları, akademik kazanımları, dersin 14 haftalık işleyiş planı, derste kullanılacak kaynaklar ve materyaller hakkında öğrencinin bilgilendirilmesi, öğrencilerin ölçme-değerlendirme yöntemleri hakkında bilgilendirme, devam-devamsızlık konularında öğrencilerin bilgilendirilmesi, öğrencilerin temel yüksek öğretim kanunu hakkında bilgilendirilmesi ayrıca (varsa uygulaması : deney föyleri ve deneylerin uygulaması hakkında öğrencilerin bilgilendirilmesi, teknik gezi planlanmış ise işleyiş ve süreç hakkında öğrencinin bilgilendirilmesi )
Tahıl konusunda tanımlamalar, tahılın yapısı ve özelliklerine giriş
Haftalık Öğrenme Etkinlikleri/Kaynakları/Videolar Öğrencinin ders takibinde kullanacağı kaynaklar
Kaynak 1
Buğday öğütme, Gıda teknolojisi MEGEP modülü
https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Buğday%20Öğütme.pdf
Kaynak 2
Buğday tavlama, Gıda teknolojisi MEGEP modülü
https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Buğdayı%20Tavlama.pdf
Kaynak 3
Tahıllarda depolama, Gıda teknolojisi MEGEP modülü
https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Tahılları%20Depolama.pdf
Kaynak 4
Hububat ve ürünlerı·nı· paketleme, Gıda teknolojisi MEGEP modülü
https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Hububat%20Ve%20Ürünlerini%20Paketleme.pdf
Kaynak 5
Kuru bakliyatları ve tahıl tanelerini ayıklama, Gıda teknolojisi MEGEP modülü
https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Kuru%20Bakliyatları%20Ve%20Tahıl%20Tanelerini%20Ayıklama.pdf
Kaynak 6
Kuru bakliyatlar ve tahıl tanelerinde kalibrasyon, Gıda teknolojisi MEGEP modülü
https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Kuru%20Bakliyatlar%20Ve%20Tahıl%20Tanelerinde%20Kalibrasyon.pdf
Ekstra Kaynaklar
Kaynak A1
Öztürk, S., 2013. Tahıl ve Tahıl Ürünleri Teknolojisi, Her Yönüyle Gıda, sf.135-174. Editörler: Fügen Durlu Özkaya, Serap Coşansu, Kamuran Ayhan, Sidas Medya Ltd.Şti. ISBN:978-605-5267-06-3. İzmir.
Kaynak A2
Elgün A, Ertugay Z. 2000. Tahıl işleme Teknolojisi. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Yayın No: 718, 2000, Erzurum
Kaynak A3
Hoseney, R.C. 1994. Principles of cereal science and technology, 2nd ed., AACC, Inc. St.Paul, MN, USA.
Bir sonraki haftaya hazırlık : Aşağıdaki kaynakları okuyarak geliniz.
Kaynak 1, Kaynak 2, Kaynak 5, Kaynak 6

Haftalık Öğrenme Etkinlikleri Açıklama Öğrencinin ders takibinde kullanacağı kaynakları inceleyerek geliniz.
Öğretim üyesi ders anlatımını takip ediniz.
Bir sonraki haftaya hazırlık : Aşağıdaki kaynakları okuyarak geliniz.
Kaynak 1, Kaynak 2, Kaynak 5, Kaynak 6
Haftalık Ölçme-Değerlendirme Etkinlikleri Ödev, Sunum,
Haftalık Ölçme-Değerlendirme Notlandırması/Ödev Teslim Süreleri
Hafta 2 .Hafta
Konu
Haftalık Kapsam ve Hedefler Bu hafta Öğütme teknolojisi öğretilmesi amaçlanmaktadır. Bu kapsamda öncelikle buğday öğütme teknolojisi işlenecektir. Ardından, Mısır, pirinç, yulaf,…vb. diğer tahılların öğütülmesi ve işlenmesi ele alınacaktır.
Haftalık Öğrenme Etkinlikleri/Kaynakları/Videolar Bu hafta kapsamında ders kaynakları
Kaynak A1
Öztürk, S., 2013. Tahıl ve Tahıl Ürünleri Teknolojisi, Her Yönüyle Gıda, sf.135-174. Editörler: Fügen Durlu Özkaya, Serap Coşansu, Kamuran Ayhan, Sidas Medya Ltd.Şti. ISBN:978-605-5267-06-3. İzmir.
Kaynak A2
Elgün A, Ertugay Z. 2000. Tahıl işleme Teknolojisi. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Yayın No: 718, 2000, Erzurum
Kaynak A3
Hoseney, R.C. 1994. Principles of cereal science and technology, 2nd ed., AACC, Inc. St.Paul, MN, USA.
Kaynak 1
Buğday öğütme, Gıda teknolojisi MEGEP modülü
https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Buğday%20Öğütme.pdf
Kaynak 2
Buğday tavlama, Gıda teknolojisi MEGEP modülü
https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Buğdayı%20Tavlama.pdf
Kaynak 5
Kuru bakliyatları ve tahıl tanelerini ayıklama, Gıda teknolojisi MEGEP modülü
https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Kuru%20Bakliyatları%20Ve%20Tahıl%20Tanelerini%20Ayıklama.pdf
Kaynak 6
Kuru bakliyatlar ve tahıl tanelerinde kalibrasyon, Gıda teknolojisi MEGEP modülü
https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Kuru%20Bakliyatlar%20Ve%20Tahıl%20Tanelerinde%20Kalibrasyon.pdf
Önümüzdeki haftaya okunacak kaynaklar:
Kaynak 3
Tahıllarda depolama, Gıda teknolojisi MEGEP modülü
https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Tahılları%20Depolama.pdf
Kaynak 4
Hububat ve ürünlerı·nı· paketleme, Gıda teknolojisi MEGEP modülü
https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Hububat%20Ve%20Ürünlerini%20Paketleme.pdf
Haftalık Öğrenme Etkinlikleri Açıklama Öğretim üyesi ders anlatımlarını takip ediniz. Geçen hafta işlenen konuların soru cevap olarak tekrarlanması ve derse ön hazırlık olarak verilen çalışma ödevini kapsayan sözlü sınav uygulamasının yapılması.
Önümüzdeki haftaya hazırlık olarak okunacak kaynakların ödevinin verilmesi.
Haftalık Ölçme-Değerlendirme Etkinlikleri Ödev, Sözlü sınav, Doküman İncelemesi,
Haftalık Ölçme-Değerlendirme Notlandırması/Ödev Teslim Süreleri
Hafta 3 .Hafta
Konu
Haftalık Kapsam ve Hedefler Önceki haftalarda tahılların işlenme teknolojisi anlatıldı. Bu haftalık ders içeriğinde tahılların depolanması ve paketlenmesi konularını irdelenecektir. Sonrasında, tahılların kimyasal bileşimi, içeriğinde bulunan maddelere değinilecektir (Nişasta, Protein, Enzimler vd.)
Haftalık Öğrenme Etkinlikleri/Kaynakları/Videolar Bu haftaki dersi kapsayan kaynaklar
Kaynak 3
Tahıllarda depolama, Gıda teknolojisi MEGEP modülü
https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Tahılları%20Depolama.pdf
Kaynak 4
Hububat ve ürünlerı·nı· paketleme, Gıda teknolojisi MEGEP modülü
https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Hububat%20Ve%20Ürünlerini%20Paketleme.pdf
Önümüzdeki hafta derse ön hazırlık olarak okunacak kaynaklar
Kaynak 8
Ekmek hamuru hazırlama, Gıda teknolojisi MEGEP modülü
https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Ekmek%20Hamuru%20Hazırlama.pdf
Kaynak 9
Ekmek fermentasyonu, Gıda teknolojisi MEGEP modülü
https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Ekmek%20Fermentasyonu.pdf
Kaynak 10
Ekmek çeşitlerinin üretimi
https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Ekmek%20Çeşitleri%20Üretimi%201.pdf
Kaynak 11
Ekmek pişirme
https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Ekmeği%20Pişirme.pdf
Kaynak 17
Makarna hamuru hazırlama, Gıda teknolojisi MEGEP modülü
https://www.megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Makarna%20Hamuru%20Hazırlama.pdf
Kaynak 18
Makarna hamuru şekillendirme, Gıda teknolojisi MEGEP modülü
https://www.megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Makarna%20Hamurunu%20Şekillendirme.pdf
Kaynak 19
Makarna kurutma, Gıda teknolojisi MEGEP modülü
https://www.megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Makarna%20Kurutma.pdf
Haftalık Öğrenme Etkinlikleri Açıklama Öğretim üyesi ders anlatımlarını takip ediniz. Geçen hafta işlenen konuların soru cevap olarak tekrarlanması ve derse ön hazırlık olarak verilen çalışma ödevini kapsayan sözlü sınav uygulamasının yapılması.
Önümüzdeki haftaya hazırlık olarak okunacak kaynakların ödevinin verilmesi.
Haftalık Ölçme-Değerlendirme Etkinlikleri Ödev, Sözlü sınav, Doküman İncelemesi,
Haftalık Ölçme-Değerlendirme Notlandırması/Ödev Teslim Süreleri
Hafta 4 .Hafta
Konu
Haftalık Kapsam ve Hedefler Ekmek üretim teknolojisi kapsamında, ekmek hamuru hazırlama, ekmek fermentasyonu, ekmek çeşitlerinin üretimi ve ekmek pişirme konuları incelenecektir.
Makarna üretim teknolojisi kapsamında, makarna hamuru hazırlama, Makarna hamuru şekillendirme ve makarna kurutma konuları işlenecektir.
Haftalık Öğrenme Etkinlikleri/Kaynakları/Videolar Bu haftayı kapsayan kaynaklar
Kaynak A1
Öztürk, S., 2013. Tahıl ve Tahıl Ürünleri Teknolojisi, Her Yönüyle Gıda, sf.135-174. Editörler: Fügen Durlu Özkaya, Serap Coşansu, Kamuran Ayhan, Sidas Medya Ltd.Şti. ISBN:978-605-5267-06-3. İzmir.
Kaynak A2
Elgün A, Ertugay Z. 2000. Tahıl işleme Teknolojisi. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Yayın No: 718, 2000, Erzurum
Kaynak A3
Hoseney, R.C. 1994. Principles of cereal science and technology, 2nd ed., AACC, Inc. St.Paul, MN, USA.
Kaynak A4
Talay, M. 1997. Ekmek bilimi ve teknolojisi. Ekin yayıncılık ve pazarlama, İstanbul
Kaynak 8
Ekmek hamuru hazırlama, Gıda teknolojisi MEGEP modülü
https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Ekmek%20Hamuru%20Hazırlama.pdf
Kaynak 9
Ekmek fermentasyonu, Gıda teknolojisi MEGEP modülü
https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Ekmek%20Fermentasyonu.pdf
Kaynak 10
Ekmek çeşitlerinin üretimi
https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Ekmek%20Çeşitleri%20Üretimi%201.pdf
Kaynak 11
Ekmek pişirme
https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Ekmeği%20Pişirme.pdf
Kaynak 17
Makarna hamuru hazırlama, Gıda teknolojisi MEGEP modülü
https://www.megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Makarna%20Hamuru%20Hazırlama.pdf
Kaynak 18
Makarna hamuru şekillendirme, Gıda teknolojisi MEGEP modülü
https://www.megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Makarna%20Hamurunu%20Şekillendirme.pdf
Kaynak 19
Makarna kurutma, Gıda teknolojisi MEGEP modülü
https://www.megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Makarna%20Kurutma.pdf
Gelecek haftaya ön hazırlık olarak okunacak kaynaklar
Kaynak 13
Bisküvi pişirme, Gıda teknolojisi MEGEP modülü
https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Bisküvi%20Pişirme.pdf
Kaynak 14
Bisküvi hamuru hazırlama, Gıda teknolojisi MEGEP modülü
https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Bisküvi%20Hamuru%20Hazırlama.pdf
Kaynak 15
Bisküvi çeşitleri üretme, Gıda teknolojisi MEGEP modülü
https://www.megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Bisküvi%20Çeşitleri%20Üretme.pdf
Kaynak 16
Bisküvi hamuru şekillendirme, Gıda teknolojisi MEGEP modülü
https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Bisküvi%20Hamurunu%20Şekillendirme.pdf
Kaynak 20
Bulgur üretimi 1, Gıda teknolojisi MEGEP modülü
https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Bulgur%20Üretimi%201.pdf
Kaynak 21
Bulgur üretimi 2, Gıda teknolojisi MEGEP modülü
https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Bulgur%20Üretimi%202.pdf
Haftalık Öğrenme Etkinlikleri Açıklama Öğretim üyesi ders anlatımlarını takip ediniz. Geçen hafta işlenen konuların soru cevap olarak tekrarlanması ve derse ön hazırlık olarak verilen çalışma ödevini kapsayan sözlü sınav uygulamasının yapılması.
Önümüzdeki haftaya hazırlık olarak okunacak kaynakların ödevinin verilmesi.
Haftalık Ölçme-Değerlendirme Etkinlikleri Ödev, Sözlü sınav, Doküman İncelemesi,
Haftalık Ölçme-Değerlendirme Notlandırması/Ödev Teslim Süreleri
Hafta 5 .Hafta
Konu
Haftalık Kapsam ve Hedefler Yumuşak buğday ürünleri (bisküvi, kek ve kraker) üretim teknolojisi kapsamında bisküvi hamuru hazırlama, bisküvi pişirme, bisküvi çeşitleri üretme ve bisküvi hamuru şekillendirme konuları işlenecektir. Bulgur konusu kapsamında, bulgur üretim teknolojisi işlenecektir.
Haftalık Öğrenme Etkinlikleri/Kaynakları/Videolar Bu haftayı kapsayan kaynaklar
Kaynak A1
Öztürk, S., 2013. Tahıl ve Tahıl Ürünleri Teknolojisi, Her Yönüyle Gıda, sf.135-174. Editörler: Fügen Durlu Özkaya, Serap Coşansu, Kamuran Ayhan, Sidas Medya Ltd.Şti. ISBN:978-605-5267-06-3. İzmir.
Kaynak A2
Elgün A, Ertugay Z. 2000. Tahıl işleme Teknolojisi. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Yayın No: 718, 2000, Erzurum
Kaynak A3
Hoseney, R.C. 1994. Principles of cereal science and technology, 2nd ed., AACC, Inc. St.Paul, MN, USA.
Kaynak A4
Talay, M. 1997. Ekmek bilimi ve teknolojisi. Ekin yayıncılık ve pazarlama, İstanbul
Kaynak 13
Bisküvi pişirme, Gıda teknolojisi MEGEP modülü
https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Bisküvi%20Pişirme.pdf
Kaynak 14
Bisküvi hamuru hazırlama, Gıda teknolojisi MEGEP modülü
https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Bisküvi%20Hamuru%20Hazırlama.pdf
Kaynak 15
Bisküvi çeşitleri üretme, Gıda teknolojisi MEGEP modülü
https://www.megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Bisküvi%20Çeşitleri%20Üretme.pdf
Kaynak 16
Bisküvi hamuru şekillendirme, Gıda teknolojisi MEGEP modülü
https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Bisküvi%20Hamurunu%20Şekillendirme.pdf
Kaynak 20
Bulgur üretimi 1, Gıda teknolojisi MEGEP modülü
https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Bulgur%20Üretimi%201.pdf
Kaynak 21
Bulgur üretimi 2, Gıda teknolojisi MEGEP modülü
https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Bulgur%20Üretimi%202.pdf

Önümüzdeki haftaya ön hazırlık olarak okunacak kaynaklar
Kaynak 8
Ekmek hamuru hazırlama, Gıda teknolojisi MEGEP modülü
https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Ekmek%20Hamuru%20Hazırlama.pdf
Kaynak 9
Ekmek fermentasyonu, Gıda teknolojisi MEGEP modülü
https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Ekmek%20Fermentasyonu.pdf
Kaynak 10
Ekmek çeşitlerinin üretimi
https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Ekmek%20Çeşitleri%20Üretimi%201.pdf
Kaynak 11
Ekmek pişirme
https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Ekmeği%20Pişirme.pdf
Haftalık Öğrenme Etkinlikleri Açıklama Öğretim üyesi ders anlatımlarını takip ediniz. Geçen hafta işlenen konuların soru cevap olarak tekrarlanması ve derse ön hazırlık olarak verilen çalışma ödevini kapsayan sözlü sınav uygulamasının yapılması.
Önümüzdeki haftaya hazırlık olarak okunacak kaynakların ödevinin verilmesi.
Haftalık Ölçme-Değerlendirme Etkinlikleri Ödev, Sözlü sınav, Doküman İncelemesi,
Haftalık Ölçme-Değerlendirme Notlandırması/Ödev Teslim Süreleri
Hafta 6 .Hafta
Konu
Haftalık Kapsam ve Hedefler Bu hafta dersimiz kapsamında reoloji nedir, hamur reolojisi nedir ve nasıl ölçülür ve hamurun reolojik özelliklerin belirlenmesinde kullanılan yeni yöntemler (DoughLab, MixoLab, RVA, Rheofermentometre vb.) nelerdir sorularına cevaplandırılacaktır.
Haftalık Öğrenme Etkinlikleri/Kaynakları/Videolar Bu haftayı kapsayan kaynaklar
Kaynak A1
Öztürk, S., 2013. Tahıl ve Tahıl Ürünleri Teknolojisi, Her Yönüyle Gıda, sf.135-174. Editörler: Fügen Durlu Özkaya, Serap Coşansu, Kamuran Ayhan, Sidas Medya Ltd.Şti. ISBN:978-605-5267-06-3. İzmir.
Kaynak A2
Elgün A, Ertugay Z. 2000. Tahıl işleme Teknolojisi. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Yayın No: 718, 2000, Erzurum
Kaynak A3
Hoseney, R.C. 1994. Principles of cereal science and technology, 2nd ed., AACC, Inc. St.Paul, MN, USA.
Kaynak A4
Talay, M. 1997. Ekmek bilimi ve teknolojisi. Ekin yayıncılık ve pazarlama, İstanbul
Kaynak 8
Ekmek hamuru hazırlama, Gıda teknolojisi MEGEP modülü
https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Ekmek%20Hamuru%20Hazırlama.pdf
Kaynak 9
Ekmek fermentasyonu, Gıda teknolojisi MEGEP modülü
https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Ekmek%20Fermentasyonu.pdf
Kaynak 10
Ekmek çeşitlerinin üretimi
https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Ekmek%20Çeşitleri%20Üretimi%201.pdf
Kaynak 11
Ekmek pişirme
https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Ekmeği%20Pişirme.pdf
Önümüzdeki haftaya ön hazırlık olarak okunacak kaynaklar
Kaynak A1
Öztürk, S., 2013. Tahıl ve Tahıl Ürünleri Teknolojisi, Her Yönüyle Gıda, sf.135-174. Editörler: Fügen Durlu Özkaya, Serap Coşansu, Kamuran Ayhan, Sidas Medya Ltd.Şti. ISBN:978-605-5267-06-3. İzmir.
Kaynak A2
Elgün A, Ertugay Z. 2000. Tahıl işleme Teknolojisi. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Yayın No: 718, 2000, Erzurum
Haftalık Öğrenme Etkinlikleri Açıklama Öğretim üyesi ders anlatımlarını takip ediniz. Geçen hafta işlenen konuların soru cevap olarak tekrarlanması ve derse ön hazırlık olarak verilen çalışma ödevini kapsayan sözlü sınav uygulamasının yapılması.
Önümüzdeki haftaya hazırlık olarak hamurun teolojik özelliklerinin belirlenmesinde kullanılan güncel yöntemler hakkında araştırma yapılması
Haftalık Ölçme-Değerlendirme Etkinlikleri Ödev, Sözlü sınav, Doküman İncelemesi,
Haftalık Ölçme-Değerlendirme Notlandırması/Ödev Teslim Süreleri
Hafta 7 .Hafta
Konu
Haftalık Kapsam ve Hedefler Bu hafta ders kapsamında tahıl kalite kontrolünde uygulanan yeni yöntemler (NIR, SRC, BVM lazer ve akıllı cihazlar (ViskoQick, GlutoPeak))ile tahıl analizlerini nasıl yapıldığı incelenecektir. Ayrıca, ara sınav öncesi geçmiş derslerin tekrarı yapılıp, sınav öncesi eksiklikler giderilecektir
Haftalık Öğrenme Etkinlikleri/Kaynakları/Videolar Bu haftaki dersi kapsayan kaynaklar
Kaynak A1
Öztürk, S., 2013. Tahıl ve Tahıl Ürünleri Teknolojisi, Her Yönüyle Gıda, sf.135-174. Editörler: Fügen Durlu Özkaya, Serap Coşansu, Kamuran Ayhan, Sidas Medya Ltd.Şti. ISBN:978-605-5267-06-3. İzmir.
Kaynak A2
Elgün A, Ertugay Z. 2000. Tahıl işleme Teknolojisi. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Yayın No: 718, 2000, Erzurum
Kaynak A3
Hoseney, R.C. 1994. Principles of cereal science and technology, 2nd ed., AACC, Inc. St.Paul, MN, USA.
Ayrıca arama motoru ile yapılan araştırma verileri
Haftalık Öğrenme Etkinlikleri Açıklama Öğretim üyesi ders anlatımlarını takip ediniz. Geçen hafta işlenen konuların soru cevap olarak tekrarlanması ve derse ön hazırlık olarak verilen araştırma ödevini kapsayan sözlü sınav (soru-cevap) uygulamasının yapılması.
Önümüzdeki haftaya hazırlık olarak geçmiş konuların tekrarının yapılıp eksikliklerin giderilmesi.
Haftalık Ölçme-Değerlendirme Etkinlikleri Ödev, Sözlü sınav, Doküman İncelemesi,
Haftalık Ölçme-Değerlendirme Notlandırması/Ödev Teslim Süreleri
Hafta 8 .Hafta
Konu
Haftalık Kapsam ve Hedefler Sınav sorularının çözümlenmesi ve anlaşılmayan konuların irdelenmesi, gerek duyulması halinde eksik konuların pekiştirilmesi amaçlı ödev uygulamasının başlatılması. Laboratuvar uygulamasına ön hazırlık olarak: Laboratuvar hakkında ve laboratuvarda güvenlik ve ilk yardım konularında detaylı bilgilendirme yapılacaktır.
Haftalık Öğrenme Etkinlikleri/Kaynakları/Videolar Bu haftaki konuları kapsayan kaynaklar
Kaynak A7
Bölüm laboratuvar güvenlik manueli
Kaynak A8
Laboratuvar kazaları ve ilk yardım, Gıda teknolojisi MEGEP modülü
https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Laboratuvar%20Kazaları%20Ve%20İlk%20Yardım.pdf
Kaynak A9
Laboratuvar organizasyonu, Gıda teknolojisi MEGEP modülü
httpmtod.mebnet.net/sites/default/files/Laboratuvar%20Organizasyonu.pdf

Önümüzdeki haftaya hazırlık olarak buğdayda öğütme ve elek analizi deney prosedürlerinin hazırlanması ve aşagıdaki kaynaklarda ilgili bölümlerin çalışılması
Kaynak A5
Koksel, H., Sivri, D., Özboy, O., Başman, A. 2000. Hububat laboratuvarı el kitabı. Hacettepe Üniversitesi Yayınları, Ankara.
Kaynak A6
Bozkurt, H., & Göğüş, F. (1997). Food quality control laboratory manual. Gaziantep University.
Haftalık Öğrenme Etkinlikleri Açıklama Öğretim üyesi ders anlatımlarını takip ediniz.
Önümüzdeki haftaya hazırlık olarak; bu hafta edinilen öğretilerin tekrarlanıp kavranması, önümüzdeki hafta yapılacak olan buğdayda öğütme ve elek analizi deney prosedürlerinin hazırlanması, konu ile ilgili araştırma yapılarak derse hazır gelinmesi
Haftalık Ölçme-Değerlendirme Etkinlikleri Ödev, Laboratuvar,
Haftalık Ölçme-Değerlendirme Notlandırması/Ödev Teslim Süreleri
Hafta 9 .Hafta
Konu
Haftalık Kapsam ve Hedefler Uygulamalı eğitim olarak buğdayda öğütmenin ve elek analizinin yapılması, konu hakkında teorik ve uygulamalı eğitimin verilmesi.
Haftalık Öğrenme Etkinlikleri/Kaynakları/Videolar Laboratuvar boyunca laboratuvar bilinci, güvenlik ve ilk yardım konularında farkındalık oluşturmak adına uygulama derslerinde sürekli okunup irdelenecek kaynaklar
Kaynak A7
Bölüm laboratuvar güvenlik manueli
Kaynak A8
Laboratuvar kazaları ve ilk yardım, Gıda teknolojisi MEGEP modülü
https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Laboratuvar%20Kazaları%20Ve%20İlk%20Yardım.pdf
Kaynak A9
Laboratuvar organizasyonu, Gıda teknolojisi MEGEP modülü
httpmtod.mebnet.net/sites/default/files/Laboratuvar%20Organizasyonu.pdf
Önümüzdeki haftaya hazırlık olarak ders deney föyünde ilgili bölümün çalışılması ve aşağıdaki kaynaklarda ilgili bölümlerin okunup uygulamaya hazır gelinmesi
Kaynak A5
Koksel, H., Sivri, D., Özboy, O., Başman, A. 2000. Hububat laboratuvarı el kitabı. Hacettepe Üniversitesi Yayınları, Ankara.
Kaynak A6
Bozkurt, H., & Göğüş, F. (1997). Food quality control laboratory manual. Gaziantep University.
Haftalık Öğrenme Etkinlikleri Açıklama Bu haftaki uygulama kapsamında ödev verilen buğdayda öğütme ve elek analizi deney prosedürlerinin incelenmesi, birlikte prosedür yazılması ve laboratuvar uygulaması yapılması. Deneysel datanın alınıp, deney raporunun nasıl yazılacağı hakkında bilgilendirmeni yapılması.
Laboratuvar güvenlik ve ilk yardım konularında soru cevap tekniğiyle sözlü sınav yapılarak öğrencinin bilinçlenmesinin sağlanması.
Gelecek haftaya hazırlık olarak da ders deney föyünde ilgili bölümün çalışılıp hazır gelinmesinin istenmesi.
Haftalık Ölçme-Değerlendirme Etkinlikleri Ödev, Uygulama, Laboratuvar, Sözlü sınav,
Haftalık Ölçme-Değerlendirme Notlandırması/Ödev Teslim Süreleri
Hafta 10 .Hafta
Konu
Haftalık Kapsam ve Hedefler Uygulamalı eğitim olarak unda nem ve kül tayininin yapılması, konu hakkında teorik ve uygulamalı eğitimin verilmesi.
Haftalık Öğrenme Etkinlikleri/Kaynakları/Videolar Laboratuvar boyunca laboratuvar bilinci, güvenlik ve ilk yardım konularında farkındalık oluşturmak adına uygulama derslerinde sürekli okunup irdelenecek kaynaklar
Kaynak A7
Bölüm laboratuvar güvenlik manueli
Kaynak A8
Laboratuvar kazaları ve ilk yardım, Gıda teknolojisi MEGEP modülü
https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Laboratuvar%20Kazaları%20Ve%20İlk%20Yardım.pdf
Kaynak A9
Laboratuvar organizasyonu, Gıda teknolojisi MEGEP modülü
httpmtod.mebnet.net/sites/default/files/Laboratuvar%20Organizasyonu.pdf
Bu haftaki uygulama ve gelecek haftaya ön hazırlık olarak, ders deney föyünde ve aşağıdaki kaynaklarda ilgili bölümlerin çalışılması
Kaynak A5
Koksel, H., Sivri, D., Özboy, O., Başman, A. 2000. Hububat laboratuvarı el kitabı. Hacettepe Üniversitesi Yayınları, Ankara.
Kaynak A6
Bozkurt, H., & Göğüş, F. (1997). Food quality control laboratory manual. Gaziantep University.
Kaynak 22
Un ve unlu mamullerdeki analizler 1, Gıda teknolojisi MEGEP modülü
https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Un%20Ve%20Unlu%20Mamullerdeki%20Analizler%201.pdf
Kaynak 23
Un ve unlu mamullerdeki analizler 2. Gıda teknolojisi MEGEP modülü
https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Un%20Ve%20Unlu%20Mamullerdeki%20Analizler%202.pdf
Kaynak 24
Un ve unlu mamullerdeki analizler 3, Gıda teknolojisi MEGEP modülü
https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Un%20Ve%20Unlu%20Mamullerdeki%20Analizler%203.pdf
Haftalık Öğrenme Etkinlikleri Açıklama Bu haftaki uygulama kapsamında deney föyünde prosedürlerin incelenmesi ve laboratuvar uygulaması yapılması. Deneysel datanın alınıp, deney raporunun nasıl yazılacağı hakkında bilgilendirmeni yapılması.
Laboratuvar güvenlik ve ilk yardım konularında soru cevap tekniğiyle sözlü sınav yapılarak öğrencinin bilinçlenmesinin sağlanması.
Gelecek haftaya hazırlık olarak da ders deney föyünde ilgili bölümün çalışılıp hazır gelinmesinin istenmesi.
Haftalık Ölçme-Değerlendirme Etkinlikleri Ödev, Uygulama, Laboratuvar, Sözlü sınav,
Haftalık Ölçme-Değerlendirme Notlandırması/Ödev Teslim Süreleri
Hafta 11 .Hafta
Konu
Haftalık Kapsam ve Hedefler Uygulamalı eğitim olarak unda gluten analizleri ((Undaki ham gluten tayini (Elde yıkama yöntemi)) ve buğday ununda soya unu varlığının tespiti yapılması, konu hakkında teorik ve uygulamalı eğitimin verilmesi.
Haftalık Öğrenme Etkinlikleri/Kaynakları/Videolar Laboratuvar boyunca laboratuvar bilinci, güvenlik ve ilk yardım konularında farkındalık oluşturmak adına uygulama derslerinde sürekli okunup irdelenecek kaynaklar
Kaynak A7
Bölüm laboratuvar güvenlik manueli
Kaynak A8
Laboratuvar kazaları ve ilk yardım, Gıda teknolojisi MEGEP modülü
https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Laboratuvar%20Kazaları%20Ve%20İlk%20Yardım.pdf
Kaynak A9
Laboratuvar organizasyonu, Gıda teknolojisi MEGEP modülü
httpmtod.mebnet.net/sites/default/files/Laboratuvar%20Organizasyonu.pdf
Bu haftaki uygulama ve gelecek haftaya ön hazırlık olarak, ders deney föyünde ve aşağıdaki kaynaklarda ilgili bölümlerin çalışılması
Kaynak A5
Koksel, H., Sivri, D., Özboy, O., Başman, A. 2000. Hububat laboratuvarı el kitabı. Hacettepe Üniversitesi Yayınları, Ankara.
Kaynak A6
Bozkurt, H., & Göğüş, F. (1997). Food quality control laboratory manual. Gaziantep University.
Kaynak 22
Un ve unlu mamullerdeki analizler 1, Gıda teknolojisi MEGEP modülü
https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Un%20Ve%20Unlu%20Mamullerdeki%20Analizler%201.pdf
Kaynak 23
Un ve unlu mamullerdeki analizler 2. Gıda teknolojisi MEGEP modülü
https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Un%20Ve%20Unlu%20Mamullerdeki%20Analizler%202.pdf
Kaynak 24
Un ve unlu mamullerdeki analizler 3, Gıda teknolojisi MEGEP modülü
https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Un%20Ve%20Unlu%20Mamullerdeki%20Analizler%203.pdf
Haftalık Öğrenme Etkinlikleri Açıklama Bu haftaki uygulama kapsamında deney föyünde prosedürlerin incelenmesi ve laboratuvar uygulaması yapılması. Deneysel datanın alınıp, deney raporunun nasıl yazılacağı hakkında bilgilendirmeni yapılması.
Laboratuvar güvenlik ve ilk yardım konularında soru cevap tekniğiyle sözlü sınav yapılarak öğrencinin bilinçlenmesinin sağlanması.
Gelecek haftaya hazırlık olarak da ders deney föyünde ilgili bölümün çalışılıp hazır gelinmesinin istenmesi.
Haftalık Ölçme-Değerlendirme Etkinlikleri Ödev, Uygulama, Laboratuvar, Sözlü sınav,
Haftalık Ölçme-Değerlendirme Notlandırması/Ödev Teslim Süreleri
Hafta 12 .Hafta
Konu
Haftalık Kapsam ve Hedefler Uygulamalı eğitim olarak buğday ununda asitlik tayinini su ekstrakt yöntemi ile yapılması, konu hakkında teorik ve uygulamalı eğitimin verilmesi.
Haftalık Öğrenme Etkinlikleri/Kaynakları/Videolar Laboratuvar boyunca laboratuvar bilinci, güvenlik ve ilk yardım konularında farkındalık oluşturmak adına uygulama derslerinde sürekli okunup irdelenecek kaynaklar
Kaynak A7
Bölüm laboratuvar güvenlik manueli
Kaynak A8
Laboratuvar kazaları ve ilk yardım, Gıda teknolojisi MEGEP modülü
https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Laboratuvar%20Kazaları%20Ve%20İlk%20Yardım.pdf
Kaynak A9
Laboratuvar organizasyonu, Gıda teknolojisi MEGEP modülü
httpmtod.mebnet.net/sites/default/files/Laboratuvar%20Organizasyonu.pdf
Bu haftaki uygulama ve gelecek haftaya ön hazırlık olarak, ders deney föyünde ve aşağıdaki kaynaklarda ilgili bölümlerin çalışılması
Kaynak A5
Koksel, H., Sivri, D., Özboy, O., Başman, A. 2000. Hububat laboratuvarı el kitabı. Hacettepe Üniversitesi Yayınları, Ankara.
Kaynak A6
Bozkurt, H., & Göğüş, F. (1997). Food quality control laboratory manual. Gaziantep University.
Kaynak 22
Un ve unlu mamullerdeki analizler 1, Gıda teknolojisi MEGEP modülü
https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Un%20Ve%20Unlu%20Mamullerdeki%20Analizler%201.pdf
Kaynak 23
Un ve unlu mamullerdeki analizler 2. Gıda teknolojisi MEGEP modülü
https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Un%20Ve%20Unlu%20Mamullerdeki%20Analizler%202.pdf
Kaynak 24
Un ve unlu mamullerdeki analizler 3, Gıda teknolojisi MEGEP modülü
https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Un%20Ve%20Unlu%20Mamullerdeki%20Analizler%203.pdf
Haftalık Öğrenme Etkinlikleri Açıklama Bu haftaki uygulama kapsamında deney föyünde prosedürlerin incelenmesi ve laboratuvar uygulaması yapılması. Deneysel datanın alınıp, deney raporunun nasıl yazılacağı hakkında bilgilendirmeni yapılması.
Laboratuvar güvenlik ve ilk yardım konularında soru cevap tekniğiyle sözlü sınav yapılarak öğrencinin bilinçlenmesinin sağlanması.
Gelecek haftaya hazırlık olarak öğrencilerin pişirdikleri ya da aldıkları bir ekmek örneği için duyusal analiz tasarlamaları ve laboratuvarda uygulamasını planlamaları istenecektir.
Haftalık Ölçme-Değerlendirme Etkinlikleri Ödev, Uygulama, Laboratuvar, Sözlü sınav,
Haftalık Ölçme-Değerlendirme Notlandırması/Ödev Teslim Süreleri
Hafta 13 .Hafta
Konu
Haftalık Kapsam ve Hedefler Ekmek ve makarna analizleri hakkında teorik bilgi verilip, öğrencilerin pişirdikleri ya da aldıkları bir ekmek örneği için duyusal analiz tasarlamaları ve laboratuvarda uygulamasını yapmaları istenecektir.
Sektörde uygulamada kullanılan cihazların keşfi için Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'ne teknik gezi yapılacaktır.
Haftalık Öğrenme Etkinlikleri/Kaynakları/Videolar Laboratuvar boyunca laboratuvar bilinci, güvenlik ve ilk yardım konularında farkındalık oluşturmak adına uygulama derslerinde sürekli okunup irdelenecek kaynaklar
Kaynak A7
Bölüm laboratuvar güvenlik manueli
Kaynak A8
Laboratuvar kazaları ve ilk yardım, Gıda teknolojisi MEGEP modülü
https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Laboratuvar%20Kazaları%20Ve%20İlk%20Yardım.pdf
Kaynak A9
Laboratuvar organizasyonu, Gıda teknolojisi MEGEP modülü
httpmtod.mebnet.net/sites/default/files/Laboratuvar%20Organizasyonu.pdf
Kaynak A5
Koksel, H., Sivri, D., Özboy, O., Başman, A. 2000. Hububat laboratuvarı el kitabı. Hacettepe Üniversitesi Yayınları, Ankara.
Kaynak A6
Bozkurt, H., & Göğüş, F. (1997). Food quality control laboratory manual. Gaziantep University.
Ekstra kaynaklar
Kaynak 22
Un ve unlu mamullerdeki analizler 1, Gıda teknolojisi MEGEP modülü
https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Un%20Ve%20Unlu%20Mamullerdeki%20Analizler%201.pdf
Kaynak 23
Un ve unlu mamullerdeki analizler 2. Gıda teknolojisi MEGEP modülü
https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Un%20Ve%20Unlu%20Mamullerdeki%20Analizler%202.pdf
Kaynak 24
Un ve unlu mamullerdeki analizler 3, Gıda teknolojisi MEGEP modülü
https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Un%20Ve%20Unlu%20Mamullerdeki%20Analizler%203.pdf
Haftalık Öğrenme Etkinlikleri Açıklama Öğrencilerin bireysel olarak tasarladıkları duyusal analiz deneyini uygulamaları, deneysel datanın alınıp, deney raporunun nasıl yazılacağı hakkında bilgilendirmeni yapılması.
Laboratuvar güvenlik ve ilk yardım konularında soru cevap tekniğiyle sözlü sınav yapılarak öğrencinin bilinçlenmesinin sağlanması
Haftalık Ölçme-Değerlendirme Etkinlikleri Uygulama, Laboratuvar, Sözlü sınav, Alan Çalışması,
Haftalık Ölçme-Değerlendirme Notlandırması/Ödev Teslim Süreleri
Hafta 14 .Hafta
Konu
Haftalık Kapsam ve Hedefler Serbest laboratuvar uygulaması:Konu ile alakalı secilen bir deneyin uygulanması
Final sınavı öncesi derslerin genel tekrarının yapılması ve konulardaki eksikleri giderilmesi (Eğer mevcut ise ödev uygulamasının değerlendirmesinin yapılıp ilan edilmesi).
Haftalık Öğrenme Etkinlikleri/Kaynakları/Videolar Bugüne kadarki ders notlarının ve kaynaklarının incelenmesi
Haftalık Öğrenme Etkinlikleri Açıklama Serbest deney uygulaması
Genel tekrar ve soru cevap ile konuların tekrarının yapılması
Deney raporlarının teslimi hakkında bililendirmenin yapılması.
Haftalık Ölçme-Değerlendirme Etkinlikleri Uygulama, Laboratuvar, Sözlü sınav,
Haftalık Ölçme-Değerlendirme Notlandırması/Ödev Teslim Süreleri