No
|
Program Çıktısı
|
Katkı Düzeyi
|
1
|
Aşçılık mesleği ile ilgili temel kavramları açıklar ve mutfakta kullanılan temel araç ve gereçleri tanımlar.
|
2
|
2
|
Mutfakta; hiyerarşik yapıyı, hijyen uygulamalarını ve atık azaltımını örneklendirir
|
2
|
3
|
Yiyecek-içecek işletmelerinin yönetimi ve organizasyon yapısı hakkında bilgi sahibi olur.
|
2
|
4
|
İş sağlığı ve güvenliği, çevre bilinci ve kalite süreçleri hakkında bilgi sahibi olur.
|
2
|
5
|
Mesleği için güncel gelişmeleri ve uygulamaları takip eder, etkin şekilde kullanır.
|
2
|
6
|
Mesleği ile ilgili bilişim teknolojilerini (yazılım, program, animasyon vb.) etkin kullanır.
|
2
|
7
|
Mutfakta kullanılan yiyecek ve içecek gruplarını sınıflandırarak menü planlaması yapar ve bu doğrultuda standart yiyecek ve içecek reçetelerini hazırlar
|
2
|
8
|
Doğrama ve pişirme tekniklerini kullanarak yemeklerin ön hazırlığı, pişirilmesi, süsleme, dekor ve sunumunu yapar
|
2
|
9
|
Çiğ ya da ham yiyeceklerin ve içeceklerin satın almasından, depolanmasına,
hazırlanmasına ve sunum sürecine kadar geçen tüm prosesler konusunda
uzmanlaşır.
|
2
|
10
|
Mesleki problemleri ve konuları bağımsız olarak analitik ve eleştirel bir
yaklaşımla değerlendirme ve çözüm önerisini sunabilme becerisine sahiptir
|
2
|
11
|
Bilgi ve beceriler düzeyinde düşüncelerini yazılı ve sözlü iletişim yolu ile etkin biçimde sunabilir, anlaşılır biçimde ifade eder.
|
2
|
12
|
Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için ekip üyesi olarak sorumluluk alır.
|
2
|
13
|
Kariyer yönetimi ve yaşam boyu öğrenme konularında farkındalığa sahiptir.
|
1
|
14
|
Alanı ile ilgili verilerin toplanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere sahiptir.
|
2
|
15
|
Bir yabancı dili kullanarak alanındaki bilgileri takip eder ve meslektaşları ile iletişim kurar.
|
2
|
16
|
Kişisel bakıma, hijyene, giyime ve görünüme turizm sektörünün gerektirdiği
şekilde özen gösterir.
|
2
|
17
|
Alanındaki işleri ve mesleğini yerine getirirken bağımsız çalışır aynı zamanda mutfakta Ekip üyesi olarak çalışır ve sorumluluk alır.
|
2
|