No
|
Program Çıktısı
|
Katkı Düzeyi
|
1
|
Mesleki eğitim konusunda bilgi ve beceri sahibi olmak ve kendi alanındaki temel kavramları öğrenmek
|
5
|
2
|
Gıda üretim süreçlerinde kullanılan geleneksel ve modern teknikleri bilmek
|
5
|
3
|
Yapılan analizlerde veri toplama, değerlendirme ve raporlama süreçlerini yönetmeyi bilmek
|
5
|
4
|
Gıda üretim süreçlerinde ve laboratuvarlarda gelişen teknolojiye bağlı analiz tekniklerini uygulayabilme, cihazları kullanabilme yeteneğine sahip olmak
|
5
|
5
|
Gıda ürünleri alanında gerekli bilgilerin elde edilmesinde ve kullanılmasında başarılı bireyler yetiştirmek
|
3
|
6
|
Gıda üretiminde tüketici sağlığını koruyan ve etik kurallara uygun hareket etme ilkelerini benimseyen, gıda mevzuatına ve yasal düzenlemelere hakim, taklit ve tağşiş (hileli gıda üretimi) ile mücadele konusunda bilinçli olmak
|
4
|
7
|
Sorumluluğu altında çalışanların performanslarını objektif olarak değerlendirmek ve denetlemek
|
5
|
8
|
Etkili sözlü ve yazılı iletişim becerilerine sahip, kendini ifade etme yetkinliğini geliştiren takım çalışmasına yatkın bireyleri sektöre kazandırmak
|
5
|
9
|
Atık yönetimi, su ve enerji tasarrufu, karbon ayak izi azaltma konularında farkındalık kazandırmak ve gıda üretim süreçlerinde çevre dostu uygulamaları öğretmek
|
3
|
10
|
Gıda üretim tesislerinde iş sağlığı ve güvenliği hakkında bilgi sahibi olmak
|
4
|
11
|
Mesleki terminoloji ile ilgili temel düzeyde yabancı dil eğitimine sahip, uluslararası kaynakları takip edebilme ve sektörle ilgili yabancı literatürü anlayabilme yeteneğine sahip bireyleri iş dünyasına kazandırmak
|
4
|
12
|
Temel bilgisayar kullanımı bilgisi ile birlikte, mesleğinin gerektirdiği yazılım ve donanımları kullanabilmek
|
1
|
13
|
Atatürk ilke ve inkılapları ile Cumhuriyet değerlerini benimseyen ve bilimsel düşünce konularında bilinç sahibi bireyleri iş dünyasına kazandırmak
|
1
|