No
|
Bölüm Öğrenme Çıktısı
|
Katkı Düzeyi
|
1
|
Turizm sektörü ile ilgili temel kavramları bilmek.
|
1
|
2
|
Turizm sektöründe ileri düzeyde bir veya birkaç yabancı dil bilgisine sahip olmak.
|
2
|
3
|
Temel bilgisayar kullanım bilgisi ile birlikte otel işletmeciliği alanındaki yazılım ve donanımı kullanabilmek.
|
1
|
4
|
Alternatif çözümler üretebilme ve eleştirel düşünebilme becerisine sahip olmak.
|
3
|
5
|
Gıda teknolojisi ve genel beslenme ilkeleri ile ilgili bilgiye sahip olmak, toplu beslenme yerlerinde hijyen ve sanitasyon kurallarını uygulamak
|
1
|
6
|
Her tür yiyecek ve içecek servisi ile ilgili teknik bilgi ve beceriye sahip olmak. Mutfak hizmetleri ve pişirme yöntemleri ile endüstriyel yemek üretimi konusunda bilgi sahibi olmak
|
1
|
7
|
Otel işletmelerinde odalar bölümü işleyişi ve yönetimi konusunda bilgi sahibi olmak
|
2
|
8
|
Turizm pazarlaması, kongre ve tur düzenleme konusunda bilgi sahibi olmak.
|
1
|
9
|
Toplumsal, bilimsel ve mesleki etik değerlere sahip olmak.
|
1
|
10
|
Turizm işletmelerinde maliyet analizlerini ve muhasebe işlemlerini yapabilecek bilgi ve beceriye sahip olmak.
|
1
|