Ders Adı Su Ürünleri Tesislerinin Projelendirilmesi
Ders Kodu SUM-7312
Dersin Türü Zorunlu
Ders Biriminin Seviyesi Lisans
Yıl 3
Dönem 6.Yarıyıl
AKTS 3
Dersi Veren(ler) Doç. Dr. Gürkan DİKEN
Dersin Yardımcıları
Ders İşleme Biçimi Yüz Yüze
Önkoşul Dersleri
Dersin İçeriği Su ürünleri tesislerinin projelendirilmesi, değerlendirilmesi, yönetimi ve planlaması
Dersin Verildiği Diller Türkçe
Dersin Amacı Su ürünleri tesisi projelerini hazırlanma tekniği ve bilgi düzenin kazandırılması
Ders Yapısı
Temel/Alana Özgü Mesleki Dersler 60
Uzmanlık/Program Dersi 40
Destek Dersi 0
Beceri,İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi 0
Aktarılabilir Beceri Dersi 0
Matematik ve Temel Bilimler 0
Temel Eğitim 0
Ders İşleme Şekli
Sınıf Dersi 0
Sınıf Dersi açıklama 0
Problem Saati 0
Problem Saati Açıklama 0
Laboratuvar 0
Laboratuvar Açıklama 0
Diğer 0
Diğer Açıklama 0
No Dersin Kazanımları  
1 Projelendirme ile ilgili temel kavramları yorumlar ve tartışır.
2 Su ürünleri tesislerinin kurulması amacıyla gerekli prosedürleri ve proje hazırlama çalışmalarını değerlendirir ve yorumlar.
3 Su ürünleri tesislerinin yatırıma alınması, projelendirilmesi ve proje hazırlanmasını yorumlar ve tartışır.
4 Su ürünleri tesisleri ile ilgili projeleri değerlendirilir, yorumlar ve tartışır.
5 Su ürünleri tesisleri ile ilgili projeleri planlar, yorumlar ve tartışır.
6 Su ürünleri tesisleri ile ilgili projeleri yönetir, yorumlar ve tartışır.
DERSİN KAZANIMLARI / PROGRAM YETERLİKLERİ İLİŞKİ MATRİSİ
DKPÇ1PÇ2PÇ3PÇ4PÇ5PÇ6PÇ7PÇ8PÇ9PÇ10PÇ11PÇ12PÇ13PÇ14PÇ15
1
2
3
4
5
6
5-Çok Yüksek İlişkili 4- Yüksek İlişkili 3-Orta İlişkili 2- Zayıf İlişkili 1-İlişkisiz
Hafta Konular  
1 Proje Hazırlamada Temel Kavramları ve Proje Ödevlerinin Dağıtılması
2 Yatırım, Projelendirme ve Proje Hazırlama-I
3 Yatırım, Projelendirme ve Proje Hazırlama-II
4 Projenin Değerlendirilmesi
5 Projenin Planlaması ve Yönetimi
6 Su Ürünleri Tesisleri İnceleme Gezisi
7 Su Ürünleri Yetiştiriciliğinin Durumu, Su ürünleri Tesislerinin Sınıflandırılması, Balık Üretim Tesislerinin Planlanması Esasları
8 Su Ürünleri Tesisleri ve Yatırım Planlaması, İçsu Yetiştiriciliği Türlerinin Kuluçkahane Planlaması
9 İçsu Yetiştiriciliği Türlerinin Kara Tabanlı Tesislerinin Planlanması
10 Deniz Kuluçkahanelerinin Planlanması
11 Deniz Kara Tabanlı Tesislerinin Planlanması
12 Kafes ve Long-Line Tesislerinin Planlaması
13 İşleme Tesislerinin Planlanması
14 Proje Ödevlerinin Sunulması ve Genel Değerlendirme
No Program Çıktısı Katkı Düzeyi
1 Sucul ortam ve Su Ürünleri Mühendisliği alanlarıyla ilgili kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahip olma, 5
2 Matematik, fen ve mühendislik bilgilerini Su Ürünleri Mühendisliği problemlerine uygulayabilme, 3
3 Doğal ortamdaki avcılık, yetiştiricilik, işleme ve muhafaza süreçlerinde gerekli olan mühendislik yeteneklerine (inceleme, gözlem, ölçme, hesaplama, projeleme, yorumlama, problem çözme, sunum vb.) sahip olmak, 2
4 Bilgiye ulaşma, iletişim, veri toplama bilgisayar kullanarak kayıt, sınıflandırma istatistik analiz, grafikleme, tablolama raporlandırma yeteneklerine sahip olmak, 3
5 Edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanarak alanıyla ilgili olay ve olgulara bilimsel yöntem ve teknikleri uygulayabilme, 5
6 Herhangi bir yabancı dilde yayınlanmış genel ve mesleki dokümanları inceleyip anlayabilmek, bu metinler üzerinde değerlendirmeler yapabilmek, yazı rapor düzenleyebilmek, 2
7 Sorgulayıcı ve araştırıcı olma, bilgiye ulaşma, analitik düşünme ve tasarım yapabilme, 5
8 Yetiştiriciliği yapılan su ürünleri türlerinde yavru üretimi, bakım, besleme, sağlığını koruma hastalık teşhis ve tedavi yöntemlerini bilmek ve sahada uygulamak, 5
9 Temel işleme, muhafaza ve kalite kontrolü kurallarını bilmek ve bunların sahaya uygulamasını yapabilmek, 3
10 Su kaynaklarında kalite ve kirlenme, koruma kontrol, kaynakların sürdürülebilir yönetimi konularında çalışmalar yapabilmek, 4
11 Su Ürünleri alanında araştırma, inceleme, üretim, yetiştiricilik, işleme, hastalık tedavisinde kullanılan teknik cihazları, ölçüm aletlerini kullanabilmek, 3
12 Su ürünleri ile ilgili kurumsal organizasyonları, yürürlükteki mevzuatı ve bu mevzuatın pratik uygulamalarını bilmek, 5
13 Su kaynakları, su canlıları, yetiştiricilik, işleme, avlama konularında proje hazırlayıp bu projeleri uygulayabilmek, bu projelerde görev almak, 5
14 Su ürünleri konularında işletme yönetimi ve organizasyonunu, araştırma, yetiştiricilik, avcılık, işleme, muhafaza pazarlama bağlamında danışmanlık, sorumlu mühendislik ve yöneticilik yapabilmek, 5
15 Yazılı ve sözlü iletişim yeterliliğine sahip olma, yorumlayıcı düşünebilme, elde edilen bilgi ve sonuçları analiz edebilme, bilgi gözlem ve düşüncelerini başkalarına iletebilme, problemlere alternatif çözümler üretmek. 5
Yarıyıl İçi Çalışmaları Sayısı Katkı Payı
Ara Sınav 1 40
Kısa Sınav 0 0
Ödev 0 0
Devam 0 0
Uygulama 0 0
Labaratuvar 0 0
Proje 1 60
Atölye 0 0
Seminer 0 0
Arazi Çalışması 0 0
Sözlü sınav 0 0
Portfolyo 0 0
Doküman İncelemesi 0 0
Performans değerlendirme 0 0
Sunum 0 0
Alan Çalışması 0 0
Vaka Çalışması 0 0
Video Kaydı 0 0
Öz değerlendirme 0 0
Akran Değerlendirme 0 0
Eşleştirme Testleri 0 0
Çoktan seçmeli test 0 0
Kısa Cevaplı test 0 0
Kontrol listeleri 0 0
Dereceleme Ölçekleri 0 0
Zihin Haritalama 0 0
Araştırma yazısı 0 0
Çevrimiçi anket 0 0
Çevrimiçi Kısa sınav 0 0
TOPLAM 100
Yıliçinin Başarıya Oranı 40
Finalin Başarıya Oranı 60
TOPLAM 100
AKTS kredilerinin belirlenmesinde öğrenci işyükü anketlerinden faydalanılmaktadır.
Etkinlik Sayısı Süresi Toplam
Ders Süresi (Sınav Haftaları Hariç) 14 2 28
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi 14 2 28
Ödevler 0 0 0
Sunum/Seminer 0 0 0
Proje 1 10 10
Laboratuar Çalışması 0 0 0
Arazi ya da Alan Çalışması 1 10 10
Kısa Sınav 1 10 10
Araştırma 1 10 10
Rapor Yazma/Rapor sunumu 1 10 10
Vaka İncelemesi 1 10 10
Staj 1 10 10
Uygulama/Materyal Hazırlama 1 10 10
Tez Çalışması 1 10 10
Ara Sınavlar 1 5 5
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 5 5
İşyükü Saati (30) 30
Toplam İşyükü / Saat 86    
Dersin Akts Kredisi 3    
Ders Notu 1. Rehber, E., Erkuş A. (2020. Tarımda Proje Hazırlama Tekniği, Ekin Yayınevi, Bursa, 146s. 2. Timur, M., Çağıltay F. (2008). Nobel Yayınevi, Ankara, 201s. 3. Atay, D., Korkmaz, A.Ş. (2011). Balık Üretim Tesisleri ve Planlaması. Ankara Üniversitesi Basımevi, Ankara, 348s. 4. Alpbaz, A. (2005). Su Ürünleri Yetiştiriciliği. Alp Yayınları
Diğer Kaynaklar 1. Rehber, E., Erkuş A. (2020. Tarımda Proje Hazırlama Tekniği, Ekin Yayınevi, Bursa, 146s. 2. Timur, M., Çağıltay F. (2008). Nobel Yayınevi, Ankara, 201s. 3. Atay, D., Korkmaz, A.Ş. (2011). Balık Üretim Tesisleri ve Planlaması. Ankara Üniversitesi Basımevi, Ankara, 348s. 4. Alpbaz, A. (2005). Su Ürünleri Yetiştiriciliği. Alp Yayınları
Materyal
Dökümanlar 1. Rehber, E., Erkuş A. (2020. Tarımda Proje Hazırlama Tekniği, Ekin Yayınevi, Bursa, 146s. 2. Timur, M., Çağıltay F. (2008). Nobel Yayınevi, Ankara, 201s. 3. Atay, D., Korkmaz, A.Ş. (2011). Balık Üretim Tesisleri ve Planlaması. Ankara Üniversitesi Basımevi, Ankara, 348s. 4. Alpbaz, A. (2005). Su Ürünleri Yetiştiriciliği. Alp Yayınları
Ödevler
Sınavlar Ara Sınav ve Final Sınavı
Materyal Diğer Proje Ödevlerinin Sunumu ve Değerlendirilmesi
Planlanmış Öğrenme Faaliyetleri ve Öğretim Yöntemleri











Course Weekly Schedules
Hafta 1 .Hafta
Konu
Haftalık Kapsam ve Hedefler Kapsam: Dersin amacı ve öğrencilerin bu dersten beklentileri yorumlanacaktır. Projelendirme ile ilgili temel kavramlar üzerinde durulacaktır. Öğrenciler, ilgili terimlerin kullanımı ve konu ile ilgi araştırma ve kaynaklara ulaşma hakkında bilgi edinecektir.
Hedefler: Dersin amacı ile öğrencilerin amacı ölçülecek, öğrencilerin konu hakkında araştırma yapmaları istenilecek, öğrencilerin derse müzakere ile ortak olmaları hedeflenmektedir. Projelendirme ile ilgili temel kavramları kavramak.
Haftalık Öğrenme Etkinlikleri/Kaynakları/Videolar Öğrenme: Ders müzakere ve sunum şeklinde anlatılır. Kaynak: Rehber, E., Erkuş A. (2020. Tarımda Proje Hazırlama Tekniği, Ekin Yayınevi, Bursa, 146s.
Haftalık Öğrenme Etkinlikleri Açıklama Dersin müzakere etkinliği açıklanır. Sunum, web tarama ve soru cevap ile öğrenme etkinliği uygulanır.
Haftalık Ölçme-Değerlendirme Etkinlikleri Doküman İncelemesi, Sunum,
Haftalık Ölçme-Değerlendirme Notlandırması/Ödev Teslim Süreleri Soru cevap ile değerlendirme yapılır.
Hafta 2 .Hafta
Konu
Haftalık Kapsam ve Hedefler Kapsam Su ürünleri yetiştiricilik tesislerinin yatırım, projelendirme ve proje hazırlama ile ilgili teknik konuları kapsar. Öğrenciler su ürünleri yetiştiricilik tesislerinin projelendirme ve proje hazırlama tekniklerini öğreneceklerdir.
Hedef: Su ürünleri tesislerinin yatırma alınması, projelendirilmesi ve projelerinin hazırlanması öğrenmek ve bu konuda yeterliliğe ulaşabilmek.
Haftalık Öğrenme Etkinlikleri/Kaynakları/Videolar Öğrenme: Öğrenme: Ders müzakere ve sunum şeklinde anlatılır. Kaynak: Rehber, E., Erkuş A. (2020. Tarımda Proje Hazırlama Tekniği, Ekin Yayınevi, Bursa, 146s.
Timur, M., Çağıltay F. (2008). Nobel Yayınevi, Ankara, 201s
Haftalık Öğrenme Etkinlikleri Açıklama Sunum, web tarama ve soru cevap ile öğrenme etkinliği uygulanır.
Haftalık Ölçme-Değerlendirme Etkinlikleri Doküman İncelemesi, Sunum,
Haftalık Ölçme-Değerlendirme Notlandırması/Ödev Teslim Süreleri Soru cevap ile değerlendirme yapılır.
Hafta 3 .Hafta
Konu
Haftalık Kapsam ve Hedefler Kapsam Su ürünleri yetiştiricilik tesislerinin yatırım, projelendirme ve proje hazırlama ile ilgili teknik konuları kapsar. Öğrenciler su ürünleri yetiştiricilik tesislerinin projelendirme ve proje hazırlama tekniklerini öğreneceklerdir.
Hedef: Su ürünleri tesislerinin yatırma alınması, projelendirilmesi ve projelerinin hazırlanması öğrenmek ve bu konuda yeterliliğe ulaşabilmek.
Haftalık Öğrenme Etkinlikleri/Kaynakları/Videolar Öğrenme: Öğrenme: Ders müzakere ve sunum şeklinde anlatılır. Kaynak: Rehber, E., Erkuş A. (2020. Tarımda Proje Hazırlama Tekniği, Ekin Yayınevi, Bursa, 146s.
Timur, M., Çağıltay F. (2008). Nobel Yayınevi, Ankara, 201s
Haftalık Öğrenme Etkinlikleri Açıklama Sunum, web tarama ve soru cevap ile öğrenme etkinliği uygulanır.
Haftalık Ölçme-Değerlendirme Etkinlikleri Doküman İncelemesi, Sunum,
Haftalık Ölçme-Değerlendirme Notlandırması/Ödev Teslim Süreleri Soru cevap ile değerlendirme yapılır.
Hafta 4 .Hafta
Konu
Haftalık Kapsam ve Hedefler Kapsam: Su ürünleri yetiştiricilik değerlendirilmesi ile ilgili teknik konuları kapsar. Öğrenciler su ürünleri tesislerinin teknik olarak değerlendirilmesini öğreneceklerdir.
Hedef: Su ürünleri tesislerinin değerlendirilmesini teknik açıdan öğrenmek ve bu konuda yeterliliğe ulaşabilmek.
Haftalık Öğrenme Etkinlikleri/Kaynakları/Videolar Öğrenme: Ders sunum şeklinde anlatılır. Kaynak: Rehber, E., Erkuş A. (2020). Tarımda Proje Hazırlama Tekniği, Ekin Yayınevi, Bursa, 146s.
Haftalık Öğrenme Etkinlikleri Açıklama Sunum, web tarama ve soru cevap ile öğrenme etkinliği uygulanır.
Haftalık Ölçme-Değerlendirme Etkinlikleri Doküman İncelemesi, Sunum,
Haftalık Ölçme-Değerlendirme Notlandırması/Ödev Teslim Süreleri Soru cevap ile değerlendirme yapılır.
Hafta 5 .Hafta
Konu
Haftalık Kapsam ve Hedefler Kapsam: Bu ders su ürünleri yetiştiriciliği tesislerinin planlanması ve yönetiminin teknik yönlerini kapsamaktadır. Öğrenciler su ürünleri yetiştiriciliği tesislerinin teknik planlamasını ve yönetimini öğreneceklerdir.
Amaç: Su ürünleri yetiştiricilik tesislerinin planlanması ve yönetiminin teknik yönlerini öğrenmek ve bu konuda yetkinlik kazanmak.
Haftalık Öğrenme Etkinlikleri/Kaynakları/Videolar Öğrenme: Ders sunum şeklinde anlatılır. Kaynak: Rehber, E., Erkuş A. (2020). Tarımda Proje Hazırlama Tekniği, Ekin Yayınevi, Bursa, 146s.
Haftalık Öğrenme Etkinlikleri Açıklama Sunum, web tarama ve soru cevap ile öğrenme etkinliği uygulanır.
Haftalık Ölçme-Değerlendirme Etkinlikleri Doküman İncelemesi, Sunum,
Haftalık Ölçme-Değerlendirme Notlandırması/Ödev Teslim Süreleri Soru cevap ile değerlendirme yapılır.
Hafta 6 .Hafta
Konu
Haftalık Kapsam ve Hedefler Kapsam: Bu ders su ürünleri tesislerinin proje hazırlama tekniğine uygun olarak incelenmesini kapsamaktadır. Öğrenciler su ürünleri yetiştiriciliği tesislerinin proje hazırlama tekniğine uygun teknik olarak incelenmesini öğreneceklerdir.
Amaç: Su ürünleri tesislerinin proje hazırlama tekniğine uygun olarak incelenmesini öğrenmek ve bu konuda yetkinlik kazanmak.
Haftalık Öğrenme Etkinlikleri/Kaynakları/Videolar Öğrenme: Ders saha çalışması ile yerinde müzakere şeklinde anlatılır. Kaynak: ISUBU araç ve iaşe desteği ile teknik gezinin planlanması
Haftalık Öğrenme Etkinlikleri Açıklama Soru ve cevap ile öğrenme etkinliği uygulanır. Teknik açıdan değerlendirmeyi kapsar.
Haftalık Ölçme-Değerlendirme Etkinlikleri Doküman İncelemesi, Sunum,
Haftalık Ölçme-Değerlendirme Notlandırması/Ödev Teslim Süreleri Soru cevap ile değerlendirme yapılır.
Hafta 7 .Hafta
Konu
Haftalık Kapsam ve Hedefler Kapsam: Bu ders su ürünleri tesislerinin durumu, sınıflandırması, yer seçimi ve planlanmasını kapsamaktadır. Öğrenciler bu konuları öğreneceklerdir.
Amaç: Su ürünleri tesislerinin durumu, sınıflandırması, yer seçimi ve planlanmasını öğrenmek ve bu konuda yetkinlik kazanmak.
Haftalık Öğrenme Etkinlikleri/Kaynakları/Videolar Öğrenme: Ders sunum şeklinde anlatılır. Kaynak: Timur, M., Çağıltay F. (2008). Nobel Yayınevi, Ankara, 201 s.
Atay, D., Korkmaz, A.Ş. (2011). Balık Üretim Tesisleri ve Planlaması. Ankara Üniversitesi Basımevi, Ankara, 348s.
Haftalık Öğrenme Etkinlikleri Açıklama Sunum, web tarama ve soru cevap ile öğrenme etkinliği uygulanır. Presentation, web browsing and question-and-answer learning activities are applied.
Haftalık Ölçme-Değerlendirme Etkinlikleri Doküman İncelemesi, Sunum,
Haftalık Ölçme-Değerlendirme Notlandırması/Ödev Teslim Süreleri Soru cevap ile değerlendirme yapılır.
Hafta 8 .Hafta
Konu
Haftalık Kapsam ve Hedefler Kapsam: Bu ders, su ürünleri yetiştiricilik tesisleri ve yatırım planlaması ile içsu yetiştiriciliği türlerinin planlanmasını kapsamaktadır. Öğrenciler su ürünleri yetiştiricilik tesisleri ve yatırım planlaması ile içsu yetiştiriciliği türlerinin planlanması hakkında bilgi edineceklerdir.
Amaç: Su ürünleri yetiştiricilik tesisleri ve yatırım planlaması, içsu yetiştiriciliği tesislerinin planlanmasını öğrenmek ve bu konuda yeterlilik kazanmak.
Haftalık Öğrenme Etkinlikleri/Kaynakları/Videolar Öğrenme: Ders sunum şeklinde anlatılır. Kaynak: Timur, M., Çağıltay F. (2008). Nobel Yayınevi, Ankara, 201 s.
Atay, D., Korkmaz, A.Ş. (2011). Balık Üretim Tesisleri ve Planlaması. Ankara Üniversitesi Basımevi, Ankara, 348s.
Haftalık Öğrenme Etkinlikleri Açıklama Sunum, web tarama ve soru cevap ile öğrenme etkinliği uygulanır.
Haftalık Ölçme-Değerlendirme Etkinlikleri Doküman İncelemesi, Sunum,
Haftalık Ölçme-Değerlendirme Notlandırması/Ödev Teslim Süreleri Soru cevap ile değerlendirme yapılır.
Hafta 9 .Hafta
Konu
Haftalık Kapsam ve Hedefler Kapsam: Bu ders, içsu yetiştiriciliği türlerinin kara tabanlı tesislerinin planlanmasını kapsamaktadır. Öğrenciler içsu yetiştiriciliği türlerinin kara tabanlı tesislerinin planlanması hakkında bilgi edineceklerdir.
Amaç: İçsu yetiştiriciliği türlerinin kara tabanlı tesislerinin planlanmasını öğrenmek ve bu konuda yeterlilik kazanmak.
Haftalık Öğrenme Etkinlikleri/Kaynakları/Videolar Öğrenme: Ders sunum şeklinde anlatılır. Kaynak: Timur, M., Çağıltay F. (2008). Nobel Yayınevi, Ankara, 201 s.
Atay, D., Korkmaz, A.Ş. (2011). Balık Üretim Tesisleri ve Planlaması. Ankara Üniversitesi Basımevi, Ankara, 348s.
Haftalık Öğrenme Etkinlikleri Açıklama Sunum, web tarama ve soru cevap ile öğrenme etkinliği uygulanır.
Haftalık Ölçme-Değerlendirme Etkinlikleri Doküman İncelemesi, Sunum,
Haftalık Ölçme-Değerlendirme Notlandırması/Ödev Teslim Süreleri Soru cevap ile değerlendirme yapılır.
Hafta 10 .Hafta
Konu
Haftalık Kapsam ve Hedefler Kapsam: Bu ders deniz kuluçkahanelerinin planlanmasını kapsamaktadır. Öğrenciler deniz kuluçkahanelerinin planlanması hakkında bilgi edineceklerdir.
Amaç: Deniz kuluçkahanelerinin planlamasını öğrenmek ve bu konuda yeterlilik kazanmak.
Haftalık Öğrenme Etkinlikleri/Kaynakları/Videolar Öğrenme: Ders sunum şeklinde anlatılır. Kaynak: Alpbaz, A. (2005). Su Ürünleri Yetiştiriciliği. Alp Yayınları
Timur, M., Çağıltay F. (2008). Nobel Yayınevi, Ankara, 201 s.
Atay, D., Korkmaz, A.Ş. (2011). Balık Üretim Tesisleri ve Planlaması. Ankara Üniversitesi Basımevi, Ankara, 348 sayfa.
Haftalık Öğrenme Etkinlikleri Açıklama Sunum, web tarama ve soru cevap ile öğrenme etkinliği uygulanır.
Haftalık Ölçme-Değerlendirme Etkinlikleri Doküman İncelemesi, Sunum,
Haftalık Ölçme-Değerlendirme Notlandırması/Ödev Teslim Süreleri Soru cevap ile değerlendirme yapılır.
Hafta 11 .Hafta
Konu
Haftalık Kapsam ve Hedefler Kapsam: Bu ders deniz kara tabanlı tesislerinin planlanmasını kapsamaktadır. Öğrenciler deniz kara tabanlı tesislerinin planlanması hakkında bilgi edineceklerdir.
Amaç: Deniz kara tabanlı tesislerinin planlamasını öğrenmek ve bu konuda yeterlilik kazanmak.
Haftalık Öğrenme Etkinlikleri/Kaynakları/Videolar Öğrenme: Ders sunum şeklinde anlatılır. Kaynak: Alpbaz, A. (2005). Su Ürünleri Yetiştiriciliği. Alp Yayınları
Timur, M., Çağıltay F. (2008). Nobel Yayınevi, Ankara, 201 s.
Atay, D., Korkmaz, A.Ş. (2011). Balık Üretim Tesisleri ve Planlaması. Ankara Üniversitesi Basımevi, Ankara, 348s.
Haftalık Öğrenme Etkinlikleri Açıklama Sunum, web tarama ve soru cevap ile öğrenme etkinliği uygulanır.
Haftalık Ölçme-Değerlendirme Etkinlikleri Doküman İncelemesi, Sunum,
Haftalık Ölçme-Değerlendirme Notlandırması/Ödev Teslim Süreleri Soru cevap ile değerlendirme yapılır.
Hafta 12 .Hafta
Konu
Haftalık Kapsam ve Hedefler Kapsam: Bu ders kafes ve long-line tesislerinin planlanmasını kapsamaktadır. Öğrenciler kafes ve long-line tesislerinin planlanması hakkında bilgi edineceklerdir.
Amaç: Kafes ve long-line tesislerinin planlanmasını öğrenmek ve bu konuda yetkinlik kazanmak.
Haftalık Öğrenme Etkinlikleri/Kaynakları/Videolar Öğrenme: Ders sunum şeklinde anlatılır. Kaynak: Alpbaz, A. (2005). Su Ürünleri Yetiştiriciliği. Alp Yayınları
Timur, M., Çağıltay F. (2008). Nobel Yayınevi, Ankara, 201 s.
Haftalık Öğrenme Etkinlikleri Açıklama Sunum, web tarama ve soru cevap ile öğrenme etkinliği uygulanır.
Haftalık Ölçme-Değerlendirme Etkinlikleri Doküman İncelemesi, Sunum,
Haftalık Ölçme-Değerlendirme Notlandırması/Ödev Teslim Süreleri Soru cevap ile değerlendirme yapılır.
Hafta 13 .Hafta
Konu
Haftalık Kapsam ve Hedefler Kapsam: Bu ders işleme tesislerinin planlanmasını kapsamaktadır. Öğrenciler işleme tesislerinin planlanması hakkında bilgi edineceklerdir.
Amaç: İşleme tesislerinin planlanmasını öğrenmek ve bu konuda yetkinlik kazanmak.
Haftalık Öğrenme Etkinlikleri/Kaynakları/Videolar Öğrenme: Ders sunum şeklinde anlatılır. Kaynak: Timur, M., Çağıltay F. (2008). Nobel Yayınevi, Ankara, 201 s.
Haftalık Öğrenme Etkinlikleri Açıklama Sunum, web tarama ve soru cevap ile öğrenme etkinliği uygulanır.
Haftalık Ölçme-Değerlendirme Etkinlikleri Doküman İncelemesi, Sunum,
Haftalık Ölçme-Değerlendirme Notlandırması/Ödev Teslim Süreleri Soru cevap ile değerlendirme yapılır.
Hafta 14 .Hafta
Konu
Haftalık Kapsam ve Hedefler Kapsam: Bu ders proje hazırlama, proje sunumu ve proje müzakeresi konularını kapsamaktadır. Öğrencilere projelerini nasıl savunacakları ve müzakere edecekleri hakkında bilgi verilir.
Amaç: Bu dersin amacı: Öğrencilere projelerini nasıl hazırlayacaklarını, sunacaklarını ve müzakere edeceklerini öğretmek ve bu konuda yetkinlik kazandırmak.
Haftalık Öğrenme Etkinlikleri/Kaynakları/Videolar Öğrenme: Ders sunum şeklinde anlatılır. Kaynak: Öğrenci proje ödevleri.
Haftalık Öğrenme Etkinlikleri Açıklama Sunum, web tarama ve soru cevap ile öğrenme etkinliği uygulanır.
Haftalık Ölçme-Değerlendirme Etkinlikleri Doküman İncelemesi, Sunum,
Haftalık Ölçme-Değerlendirme Notlandırması/Ödev Teslim Süreleri Soru cevap ile değerlendirme yapılır.