Ders Adı Organik Sebze Üretimindeki Gelişmeler
Ders Kodu f48707f2d51149b687
Dersin Türü Zorunlu
Ders Biriminin Seviyesi Lisansüstü
Yıl Hazırlık
Dönem 2.Yarıyıl
AKTS 6
Dersi Veren(ler) 2-Hüsnü ÜNLÜ
Dersin Yardımcıları
Ders İşleme Biçimi Yüz Yüze
Önkoşul Dersleri
Dersin İçeriği Organik sebze üretiminde kullanılan girdiler ve özellikleri, organik tohum üretimi, organik fide üretimi ve konuyla ilgili güncel gelişmeler dersin içeriğini oluşturacaktır.
Dersin Verildiği Diller Türkçe
Dersin Amacı Organik sebze üretimini öğretmek amaçlanmaktadır.
No Dersin Kazanımları  
Hafta Konular  
1 Neden organik tarım?
2 Organik tarımın Türkiye’deki ve Dünya’daki gelişimi
3 Organik tarım ile konvansiyonel yetiştiricilik arasındaki farklar
4 Organik tarımın genel ilkeleri
5 Organik tarımda kullanılabilecek olan girdiler
6 Organik sebze üretiminde bitki besleme teknikleri
7 Organik sebze üretiminde bitki koruma teknikleri
8 Organik tohum üretimi
9 Organik fide üretimi
10 Organik sebze üretimini kısıtlayan faktörler
11 Organik sebze üretiminin ekonomik olarak incelenmesi
12 Organik olarak üretilen sebzelerin biyokimyasal değerlerinin incelenmesi
13 Organik sebze üretimi ile ilgili yapılan güncel çalışmaların değerlendirilmesi
14 Organik sebze üretimi ile ilgili yapılan güncel çalışmaların değerlendirilmesi
No Bölüm Öğrenme Çıktısı Katkı Düzeyi
Yarıyıl İçi Çalışmaları Sayısı Katkı Payı
Ara Sınav 1 50
Kısa Sınav 0 0
Ödev 3 50
Devam 0 0
Uygulama 0 0
Labaratuvar 0 0
Proje 0 0
Atölye 0 0
Seminer 0 0
Arazi Çalışması 0 0
TOPLAM 100
Yıliçinin Başarıya Oranı 50
Finalin Başarıya Oranı 50
TOPLAM 100
AKTS kredilerinin belirlenmesinde öğrenci işyükü anketlerinden faydalanılmaktadır.
Etkinlik Sayısı Süresi Toplam
Ders Süresi (Sınav Haftaları Hariç) 14 3 42
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi 14 3 42
Ödevler 3 5 15
Sunum 3 1 3
Proje 0 0 0
Laboratuar Çalışması 0 0 0
Arazi ya da Alan Çalışması 0 0 0
Ara Sınavlar 1 1 1
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 2 2
İşyükü Saati (30) 30
Toplam İşyükü / Saat 0    
Dersin Akts Kredisi 0    
Ders Notu Çakmakçı, R., Erdoğan, Ü., 2005. Organik Tarım. Atatürk Üniversitesi İspir Hamza Polat Meslek Yüksek Okulu Ders Yayınları No:2, Atatürk Üniversitesi Ofset Tesisleri, 233s., Erzurum. Er, C., Başalma, D., 2008. Organik Tarımdaki Gelişmeler. NOBEL Yayınları, 309s, Ankara. Taban, S., Turan, M., 2012. Organik Tarımda Bitki Besleme Yönetimi. Ed: Karaman, M.R. Gübretaş Rehber Kitaplar Dizisi:2. Dumat Ofset, 1071s, Ankara.
Diğer Kaynaklar Konu ile ilgili güncel makaleler
Materyal
Dökümanlar Konu ile ilgili kitap ve yayınlar
Ödevler Dersle ilgili konularda kısa ödevlerin hazırlanması.
Sınavlar Ara sınavı, dönem sonu sınavı ve hazırlanan ödevlerin genel değerlendirilmesi yapılacaktır.
Materyal Diğer
Planlanmış Öğrenme Faaliyetleri ve Öğretim Yöntemleri
Konferanslar, Uygulamalı Dersler, Sunumlar, Seminerler, Projeler, Laboratuar Uygulamaları(gerekirse)