Ders Adı Üzümsü meyveler yetiştiriciliğinde yeni gelişmeler
Ders Kodu 4772be8318d54a789f
Dersin Türü Zorunlu
Ders Biriminin Seviyesi Lisansüstü
Yıl Hazırlık
Dönem 2.Yarıyıl
AKTS 6
Dersi Veren(ler) 3-mehmet polat
Dersin Yardımcıları
Ders İşleme Biçimi Yüz Yüze
Önkoşul Dersleri
Dersin İçeriği Türkiye'de ve Dünya'da üzümsü meyveler yetiştiriciliğinde kullanılan yeni yetiştirme teknikleri, özellikle birim alandan verim artışı ve işgücünden tasarruf sağlayacak uygulamalar, meyve kalitesini artırıcı uygulamalar, ile ilgili son gelişmeler dersin konusunu oluşturmaktadır.
Dersin Verildiği Diller Türkçe
Dersin Amacı Üzümsü meyveler yetiştiriciliğinde Türkiye'de ve Dünya'daki yeni gelişmeleri takip etmek
No Dersin Kazanımları  
Hafta Konular  
1 Üzümsü meyve türlerinin önemi ve tarımsal potansiyeli
2 çilek yetiştiriciliğinde son gelişmeler
3 çilek ıslahında son gelişmeler ve yeni çeşitler
4 Çileğin ekolojik istekleri, çoğaltılması yetiştiricilik teknikleri,kültürel uygulamaları ve hasat teknikleri.
5 Öğrencilerin yaptıkları ödev araştırmalarının sunumu ve getirilerinin tartışılması.
6 Ahududu ve böğürtlenin ekolojik istekleri, çoğaltılması yetiştiricilik teknikleri,kültürel uygulamaları ve hasat teknikleri
7 ahududu ve böğürtlen yetiştiriciliğinde son gelişmeler
8 Frenk üzümü ve Bektaşi üzümünün ekolojik istekleri, çoğaltılması yetiştiricilik teknikleri,kültürel uygulamaları ve hasat teknikleri
9 Frenk üzümü ve Bektaşi üzümü yetiştiriciliğinde son gelişmeler
10 Mavi yemiş ve Yaban mersininin ekolojik istekleri, çoğaltılması yetiştiricilik teknikleri,kültürel uygulamaları ve hasat teknikleri
11 Mavi yemiş ve yaban mersini yetiştiriciliğinde son gelişmeler
12 Öğrencilerin yaptıkları ödev araştırmalarının sunumu ve getirilerinin tartışılması.
13 Dut'un ekolojik istekleri, çoğaltılması yetiştiricilik teknikleri,kültürel uygulamaları ve hasat teknikleri
14 Dut yetiştiriciliğinde son gelişmeler
No Bölüm Öğrenme Çıktısı Katkı Düzeyi
Yarıyıl İçi Çalışmaları Sayısı Katkı Payı
Ara Sınav 1 60
Kısa Sınav 0 0
Ödev 2 40
Devam 0 0
Uygulama 0 0
Labaratuvar 0 0
Proje 0 0
Atölye 0 0
Seminer 0 0
Arazi Çalışması 0 0
TOPLAM 100
Yıliçinin Başarıya Oranı 40
Finalin Başarıya Oranı 60
TOPLAM 100
AKTS kredilerinin belirlenmesinde öğrenci işyükü anketlerinden faydalanılmaktadır.
Etkinlik Sayısı Süresi Toplam
Ders Süresi (Sınav Haftaları Hariç) 14 3 42
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi 14 8 112
Ödevler 2 10 20
Sunum 0 0 0
Proje 0 0 0
Laboratuar Çalışması 0 0 0
Arazi ya da Alan Çalışması 0 0 0
Ara Sınavlar 1 3 3
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 3 3
İşyükü Saati (30) 30
Toplam İşyükü / Saat 180    
Dersin Akts Kredisi 6    
Ders Notu Yepsen, R. 2006. Berries. W.W.Norton&Company, USA
Diğer Kaynaklar Ağaoğlu, S. 1986. Üzümsü meyveler. Ders notu, Ankara Üniv Newyork Berry Nevs. www.nysaes.cornell.edu/pp/extension
Materyal
Dökümanlar Supplying of the textbooks in the beginning of term
Ödevler With the course notes, students must do homeworks about the lecture
Sınavlar Arasınav, final
Materyal Diğer Ödev
Planlanmış Öğrenme Faaliyetleri ve Öğretim Yöntemleri
Konferanslar, Uygulamalı Dersler, Sunumlar, Seminerler, Projeler, Laboratuar Uygulamaları(gerekirse)