Ders Adı Sanayi Sebzeciliği
Ders Kodu 01BAH5177
Dersin Türü Zorunlu
Ders Biriminin Seviyesi Lisansüstü
Yıl 1
Dönem 2.Yarıyıl
AKTS 6
Dersi Veren(ler) 3-Hüsnü ÜNLÜ
Dersin Yardımcıları
Ders İşleme Biçimi Yüz Yüze
Önkoşul Dersleri
Dersin İçeriği Bu ders sanayiye yönelik olarak üretilen önemli sebze türlerinin çeşitleri ve özellikleri, üretim metotları ve kültürel işlemleri (gübreleme, sulama vb.) hakkında bilgiler içermektedir.
Dersin Verildiği Diller Türkçe
Dersin Amacı Sanayiye yönelik olarak üretilen önemli sebze türlerinin (domates, biber vb.) çeşitleri ve özellikleri ile üretim teknikleri (dikim sistemleri, sulama, gübreleme vb.) konusunda bilgiler vermektir.
No Dersin Kazanımları  
Hafta Konular  
1 Ülkemizde ve Dünyada sanayi sebzeciliğinin durumu
2 Sanayi sebzeciliğine dayalı sektörlerin tanıtımı
3 Sanayi sebzeciliğine dayalı sektörlerin tanıtımı
4 Sanayiye yönelik domates yetiştiriciliği
5 Sanayiye yönelik domates yetiştiriciliği
6 Sanayiye yönelik biber yetiştiriciliği
7 Sanayiye yönelik hıyar yetiştiriciliği
8 Sanayiye yönelik bezelye yetiştiriciliği
9 Sanayiye yönelik fasulye yetiştiriciliği
10 Sanayiye yönelik bamya yetiştiriciliği
11 Sanayiye yönelik havuç ve brokkoli yetiştiriciliği
12 Sanayiye yönelik diğer sebzelerin yetiştiriciliği
13 ödevlerin sunumu ve değenlendirilmesi
14 Genel değerlendirme
No Bölüm Öğrenme Çıktısı Katkı Düzeyi
Yarıyıl İçi Çalışmaları Sayısı Katkı Payı
Ara Sınav 1 90
Kısa Sınav 0 0
Ödev 3 10
Devam 0 0
Uygulama 0 0
Labaratuvar 0 0
Proje 0 0
Atölye 0 0
Seminer 0 0
Arazi Çalışması 0 0
TOPLAM 100
Yıliçinin Başarıya Oranı 40
Finalin Başarıya Oranı 60
TOPLAM 100
AKTS kredilerinin belirlenmesinde öğrenci işyükü anketlerinden faydalanılmaktadır.
Etkinlik Sayısı Süresi Toplam
Ders Süresi (Sınav Haftaları Hariç) 14 3 42
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi 14 7 98
Ödevler 3 10 30
Sunum 0 0 0
Proje 0 0 0
Laboratuar Çalışması 0 0 0
Arazi ya da Alan Çalışması 0 0 0
Ara Sınavlar 1 1 1
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 2 2
İşyükü Saati (30) 30
Toplam İşyükü / Saat 173    
Dersin Akts Kredisi 6    
Ders Notu Şalk, A., Arın, L., Deveci, M., Polat, S., 2008. Özel Sebzecilik. Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi bahçe Bitkileri Bölümü, Onur Grafik Matbaa ve Reklam, Tekirdağ.
Diğer Kaynaklar -Anonim, 1996. Sanayi Domatesi Üretimini Geliştirme Projesi. Yayın no: 10, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Türkiye Salça İmalatçıları ve İhracatçıları Derneği, Editörler; Prof. Dr. Semih ERKAN-Dr.İbrahim DUMAN, Albayrak Matbaacılık, İzmir. -Anonim, 1994. Sanayi Domatesi Üretimini Geliştirme Projesi. Yayın No:7, Ege Üniversitesi Ziraat fakültesi, Türkiye Salça İmalatçıları ve İhracatçıları Derneği, Editörler; Prof. Dr. Tevfik YOLTAŞ- Prof. Dr. Semih ERKAN, Doğruluk Matbaacılık, İzmir. -Günay, A., 2005. Sebze Yetiştiriciliği. Cilt I-II. Meta Basımevi, İzmir. -Vural, H., Eşiyok, D., Duman, İ., 2000. Kültür Sebzeleri (Sebze Yetiştirme). Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü, Ege Üniversitesi basım Evi, İzmir. -Splittstoesser, W. E., 1990. Vegetable Growing Handbook. Published by Van Nostrand Reinhold, New York.
Materyal
Dökümanlar Dönem başında ders notlarının temini
Ödevler öğrencilerin ders ile ilgili konularda ödevler hazırlamaları beklenir.
Sınavlar genel değerlendirme
Materyal Diğer
Planlanmış Öğrenme Faaliyetleri ve Öğretim Yöntemleri
Konferanslar, Uygulamalı Dersler, Sunumlar, Seminerler, Projeler, Laboratuar Uygulamaları(gerekirse)