Ders Adı Örtü Altı Meyve Yetiştiriciliği
Ders Kodu 01BAH5169
Dersin Türü Zorunlu
Ders Biriminin Seviyesi Lisansüstü
Yıl Hazırlık
Dönem 2.Yarıyıl
AKTS 6
Dersi Veren(ler) 3-Mehmet POLAT
Dersin Yardımcıları
Ders İşleme Biçimi Yüz Yüze
Önkoşul Dersleri
Dersin İçeriği Örtü altı sistemleri, Örtü altı yetiştiriciliğe uygun meyve türleri ve bu türlerin çiçek yapıları ile tozlanma şekilleri, Örtü altında kullanılan terbiye sistemi ve budama şekilleri, Örtü altı yetiştiricilikte karşılaşılabilecek sorunlar ve çözüm yolları
Dersin Verildiği Diller Türkçe
Dersin Amacı Örtü altında meyve yetiştiriciliği ile ilgili temel bilgileri edindirerek, bu konuda karşılaşılan sorunları ve çözüm yollarını öğretmek
No Dersin Kazanımları  
Hafta Konular  
1 Örtü altı meyve yetiştiriciliğinin tarihçesi, amacı
  Ön Hazırlık: Konu ile ilgili kaynak kitapların, temini
2 Örtü altı sistemleri
  Ön Hazırlık: Konu ile ilgili kaynak kitaplardan hazırlanmak
3 Seralar
  Ön Hazırlık: Konu ile ilgili kaynak kitaplardan hazırlanmak
4 Yüksek plastik tüneller
  Ön Hazırlık: Konu ile ilgili kaynak kitaplardan hazırlanmak
5 Örtü altında yetiştirilebilecek sert çekirdekli meyve türleri
  Ön Hazırlık: Konu ile ilgili kaynak kitaplardan hazırlanmak
6 Örtü altında yetiştirilebilecek yumuşak çekirdekli meyve türleri
  Ön Hazırlık: Konu ile ilgili kaynak kitaplardan hazırlanmak
7 Örtü altında yetiştirilebilecek üzümsü meyveler
  Ön Hazırlık: Konu ile ilgili kaynak kitaplardan hazırlanmak
8 Örtü altında yetiştirilebilecek subtropik meyve türleri
  Ön Hazırlık: Konu ile ilgili kaynak kitaplardan hazırlanmak
9 Örtü altında yetiştirilebilecek tropik meyve türleri
  Ön Hazırlık: Konu ile ilgili kaynak kitaplardan hazırlanmak
10 Örtü altında yetiştirilebilecek meyvelerin çiçek yapıları ve tozlanma şekilleri
  Ön Hazırlık: Konu ile ilgili kaynak kitaplardan hazırlanmak
11 Örtü altında yetiştirilen ılıman iklim meyvelerine uygulanacak terbiye sistemleri ve budama teknikleri
  Ön Hazırlık: Konu ile ilgili kaynak kitaplardan hazırlanmak
12 Örtü altında yetiştirilen subtropik ve tropik meyvelere uygulanacak terbiye sistemleri ve budama teknikleri
  Ön Hazırlık: Konu ile ilgili kaynak kitaplardan hazırlanmak
13 Örtü altında yetiştirilen üzümsü meyvelere uygulanacak terbiye sistemleri ve budama teknikleri
  Ön Hazırlık: Konu ile ilgili kaynak kitaplardan hazırlanmak
14 Örtü altı meyve yetiştiriciliğinde karşılaşılabilecek sorunlar ve giderilme yolları
  Ön Hazırlık: Konu ile ilgili kaynak kitaplardan hazırlanmak
No Bölüm Öğrenme Çıktısı Katkı Düzeyi
Yarıyıl İçi Çalışmaları Sayısı Katkı Payı
Ara Sınav 1 60
Kısa Sınav 0 0
Ödev 2 40
Devam 0 0
Uygulama 0 0
Labaratuvar 0 0
Proje 0 0
Atölye 0 0
Seminer 0 0
Arazi Çalışması 0 0
TOPLAM 100
Yıliçinin Başarıya Oranı 50
Finalin Başarıya Oranı 50
TOPLAM 100
AKTS kredilerinin belirlenmesinde öğrenci işyükü anketlerinden faydalanılmaktadır.
Etkinlik Sayısı Süresi Toplam
Ders Süresi (Sınav Haftaları Hariç) 14 3 42
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi 14 3 42
Ödevler 5 15 75
Sunum 0 0 0
Proje 0 0 0
Laboratuar Çalışması 0 0 0
Arazi ya da Alan Çalışması 0 0 0
Ara Sınavlar 1 10 10
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 10 10
İşyükü Saati (30) 30
Toplam İşyükü / Saat 179    
Dersin Akts Kredisi 6    
Ders Notu
Diğer Kaynaklar Genel Meyvecilik (Editörler R. Gerçekçioğlu, Ş. Bilginer, A. Soylu), Özel Meyvecilik (S. Özbek), Üzümsü Meyveler (S. Ağaoğlu), Serler;inşası-kliması (A. Günay), Seracılık ve Örtüaltı Yetiştiriciliği (Ü. Ertekin), Örtü altı sebzeciliği;Genel seracılık (A.Sevgican)
Materyal
Dökümanlar Dönem başında kaynak ders kitaplarının temini ve öğrencilere verilmesi
Ödevler Belli aralıklarla öğrencilerin ödevlendirilerek bir sonraki konuya hazırlanmalarını sağlamak
Sınavlar Ara sınav, Final sınavı
Materyal Diğer
Planlanmış Öğrenme Faaliyetleri ve Öğretim Yöntemleri
Konferanslar, Uygulamalı Dersler, Sunumlar, Seminerler, Projeler, Laboratuar Uygulamaları(gerekirse)