| | | | | | | |
Bölüm |
Eğirdir Meslek Yüksekokulu Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi |
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:04.06.2024 20:48:00) |
Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik+ Uygulama (Saat) | Kredi Toplam | AKTS | Yarı Yılı |
TUR-3000 | Türk Dili | 4,0 | 4,0 | 4,0 | 4. Yarıyıl |
Dersin Dili | Türkçe |
Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY |
Dersin Türü | Zorunlu |
Dersi Verenler | Öğr. Gör. Pınar DAĞ GÜMÜŞ |
Dersin Yardımcıları | - |
Ofis Yeri | Eğirdir Meslek Yüksekokulu |
E-Posta | pinardag@isparta.edu.tr |
Ofis Görüşme Saatleri | Cuma - 09.00-12.00 |
İş Telefonu | 0246 311 66 61 |
Dersin Amacı/Hedefleri | Bu dersin amacı, farklı alanlarda eğitim gören öğrencilerimize çağın sürekli ilerleyen koşullarına uygun olarak ana dili farkındalığı kazandırmak, dilin hayatın her alanında ve her meslek grubunda doğru, güzel ve etkili kullanılmasını sağlamak ve öğrencilere her alanda kendilerini yeterince ve açık bir şekilde ifade etme yeteneği kazandırmak, mesleki yönden çağdaş bilgilerle donanmış bireyleri dil ve edebiyat tarihi yönünden aydınlatmaktır. |
Dersin İçeriği | Dilin tanımı, işlevi ve özellikleri. Türkçenin dünya dilleri arasındaki yeri, tarihî dönemleri ve bugünkü yayılma alanları. Türkiye Türkçesinin gramer özellikleri. Sözlü ve yazılı anlatım. |
Önkoşul Dersleri | |
Dersi İşleyiş Yöntemi | Uzaktan Öğretim |
DERSİN KATEGORİSİ |
Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) |
Temel/Alana Özgü Mesleki Ders | 20 |
Uzmanlık/Program Dersi | 20 |
Matematik ve temel bilimler | 0 |
Genel Eğitim | 0 |
Destek Dersi | 20 |
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 40 |
Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |