of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Eğirdir Meslek Yüksekokulu Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:03.02.2021 21:56:00)
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik+ Uygulama (Saat)
Kredi Toplam
AKTS
Yarı Yılı
UOS-3000
Üniversite Ortak Seçmeli I
2,0
2,0
3,0
3. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Zorunlu
Dersi Verenler
Dr. Öğr. Üyesi Sezen Coşkun
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
Eğirdir MYO
E-Posta
 
Ofis Görüşme Saatleri
 
İş Telefonu
02463116661
Dersin Amacı/Hedefleri
Çevre sorunlarının nedenleri ve insan hayatına etkileri, su, hava, toprak, gürültü, radyoaktif kirlilik kaynakları ve bertaraf yöntemlerinin öğretilmesi.
Dersin İçeriği
Çevre sorunlarının, su, hava, toprak, radyoaktif ve gürültü kirliliğinin tanımlanması, kirlilik kaynaklarının belirlenmesi, çevre kanunu ve yönetmeliklerinin incelenmesi, arıtma tesisleri ve diğer çevre koruma yöntemleri. Ders teorik bilgisi arıtma tesisine ve çöp deponi sahasına teknik gezi ile desteklenecektir.
Önkoşul Dersleri
 
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel/Alana Özgü Mesleki Ders
20
Uzmanlık/Program Dersi
20
Matematik ve temel bilimler
0
Genel Eğitim
0
Destek Dersi
20
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
10
Aktarılabilir Beceri Dersi
30
DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:02.02.2021 21:34:00)
DK1
1. Öğrenciler çevre sorunlarının nedenleri ve insan hayatına etkileri hakkında bilgi sahibi olur
DK2
2. Öğrenciler Kirlilik kaynakları ve bertaraf yöntemlerini öğrenir.
DK3
3. Öğrenciler çevre Kanunu ve yönetmelikleri hakkında bilgi sahibi olur