of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Eğirdir Meslek Yüksekokulu Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:07.06.2024 22:37:00)
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik+ Uygulama (Saat)
Kredi Toplam
AKTS
Yarı Yılı
MYO-3010
İşletmede Mesleki Eğitim
40,0
15,0
15,0
4. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Zorunlu
Dersi Verenler
Prof. Dr. Havva Nilgün BUDAK
Doç. Dr. Azim ŞİMŞEK
Dr. Öğr. Üyesi Sezen COŞKUN
Dr. Öğr. Üyesi Şelale YALÇINÖZ
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Eğirdir Meslek Yüksekokulu Yazla Mahallesi 32500 Eğirdir/Isparta
E-Posta
nilgunbudak@isparta.edu.tr
Ofis Görüşme Saatleri
Perşembe 10.30 - 12.00
İş Telefonu
0246 3116661
Dersin Amacı/Hedefleri
Öğrencilerin eğitim-öğretim süresince kazanmış oldukları teorik ve uygulamalı bilgilerin iş yerlerinde pekiştirilmesi
Dersin İçeriği
Gıda işletmelerinin üretim ve laboratuvarlarında uygulamaların yerine getirilmesi
Önkoşul Dersleri
 
Dersi İşleyiş Yöntemi
Uzaktan Öğretim
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel/Alana Özgü Mesleki Ders
40
Uzmanlık/Program Dersi
20
Matematik ve temel bilimler
0
Genel Eğitim
0
Destek Dersi
0
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
20
Aktarılabilir Beceri Dersi
20
DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:07.06.2024 22:18:00)
DK1
Gıda İşletmelerinde laboratuvar ve üretim koşullarını tanır, mesleği ile ilgili temel, güncel ve uygulamalı bilgilere sahip olur.
DK2
Gıda Laboratuvarında kullanılan malzemeler, alet-ekipman hakkında bilgi sahibi olur, laboratuvar ve üretim ekipmanlarını kullanır.
DK3
Bilgi ve beceriler düzeyinde düşüncelerini yazılı ve sözlü iletişim yolu ile etkin biçimde sunabilir.
Kariyer yönetimi ve yaşam boyu öğrenme konularında farkındalığa sahip olur.
DK4
Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için ekip üyesi olarak sorumluluk alır.
DK5
İşletmedeki işçi güvenliği, çevre kirliliği, hijyen ve sanitasyon, sektörde kullanılan hammaddeler, katkı maddeleri, ambalaj materyalleri, temel analiz yöntemleri hakkında bilgi sahibi olur, gıda analizlerini yapma becerisi kazanır.