| | | | | | | | | | | | ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ DERS İÇERİĞİ |
| | | | | | | |
| | | | | | | | | | | Bölüm | Eğirdir Meslek Yüksekokulu Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi | DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:07.06.2024 22:37:00) | Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik+ Uygulama (Saat) | Kredi Toplam | AKTS | Yarı Yılı | MYO-3010 | İşletmede Mesleki Eğitim | 40,0 | 15,0 | 15,0 | 4. Yarıyıl | Dersin Dili | Türkçe | Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY | Dersin Türü | Zorunlu | Dersi Verenler | Prof. Dr. Havva Nilgün BUDAK Doç. Dr. Azim ŞİMŞEK Dr. Öğr. Üyesi Sezen COŞKUN Dr. Öğr. Üyesi Şelale YALÇINÖZ | Dersin Yardımcıları | | Ofis Yeri | Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Eğirdir Meslek Yüksekokulu Yazla Mahallesi 32500 Eğirdir/Isparta | E-Posta | nilgunbudak@isparta.edu.tr | Ofis Görüşme Saatleri | Perşembe 10.30 - 12.00 | İş Telefonu | 0246 3116661 | Dersin Amacı/Hedefleri | Öğrencilerin eğitim-öğretim süresince kazanmış oldukları teorik ve uygulamalı bilgilerin iş yerlerinde pekiştirilmesi | Dersin İçeriği | Gıda işletmelerinin üretim ve laboratuvarlarında uygulamaların yerine getirilmesi | Önkoşul Dersleri | | Dersi İşleyiş Yöntemi | Uzaktan Öğretim | DERSİN KATEGORİSİ | Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) | Temel/Alana Özgü Mesleki Ders | 40 | Uzmanlık/Program Dersi | 20 | Matematik ve temel bilimler | 0 | Genel Eğitim | 0 | Destek Dersi | 0 | Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 20 | Aktarılabilir Beceri Dersi | 20 |
| |
| | | | | | | | DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:07.06.2024 22:18:00) | | Gıda İşletmelerinde laboratuvar ve üretim koşullarını tanır, mesleği ile ilgili temel, güncel ve uygulamalı bilgilere sahip olur. | | Gıda Laboratuvarında kullanılan malzemeler, alet-ekipman hakkında bilgi sahibi olur, laboratuvar ve üretim ekipmanlarını kullanır. | | Bilgi ve beceriler düzeyinde düşüncelerini yazılı ve sözlü iletişim yolu ile etkin biçimde sunabilir. Kariyer yönetimi ve yaşam boyu öğrenme konularında farkındalığa sahip olur. | | Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için ekip üyesi olarak sorumluluk alır. | | İşletmedeki işçi güvenliği, çevre kirliliği, hijyen ve sanitasyon, sektörde kullanılan hammaddeler, katkı maddeleri, ambalaj materyalleri, temel analiz yöntemleri hakkında bilgi sahibi olur, gıda analizlerini yapma becerisi kazanır. |
| | | |
|
| |