| | | | | | | |
Bölüm |
Gelendost Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi |
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:29.06.2025 01:13:00) |
Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik+ Uygulama (Saat) | Kredi Toplam | AKTS | Yarı Yılı |
GIT-800 | Beslenme | 3,0 | 3,0 | 3,0 | 2. Yarıyıl |
Dersin Dili | Türkçe |
Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY |
Dersin Türü | Seçmeli |
Dersi Verenler | Dr. Öğr. Üyesi Şerife ÇEVİK |
Dersin Yardımcıları | |
Ofis Yeri | Gelendost Meslek Yüksekokulu |
E-Posta | serifecevik@isparta.edu.tr |
Ofis Görüşme Saatleri | 15:00 - 17:00 |
İş Telefonu | |
Dersin Amacı/Hedefleri | Beslenme durumu ve önemi.Besinlerdeki besin öğelerinin yapıları, fonksiyonları, sınıflandırılması, kaynakları, önerilen günlük alım değerleri hakkında bilgi vermek.Gıda zehirlenmesi. Besin grupları ve bazı özel durumlarda beslenmeye ilişkin bilgilerin öğretilmesi amaçlanmaktadır. |
Dersin İçeriği | Temel Kavramlar, Karbonhidratlar, Proteinler, Lipitler, Vitaminler, Su ve Mineraller, Enerji Metabolizması, Besinler, Özel Durumlarda Beslenme,Gıda zehirlenmeleri. |
Önkoşul Dersleri | |
Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze |
DERSİN KATEGORİSİ |
Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) |
Temel/Alana Özgü Mesleki Ders | 0 |
Uzmanlık/Program Dersi | 70 |
Matematik ve temel bilimler | 0 |
Genel Eğitim | 0 |
Destek Dersi | 30 |
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 |
Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |