of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Şarkikaraağaç Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:13.04.2025 11:40:00)
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik+ Uygulama (Saat)
Kredi Toplam
AKTS
Yarı Yılı
GIT-800
Beslenme
3,0
3,0
3,0
2. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Seçmeli
Dersi Verenler
Öğr. Gör. Semiha ERGİN
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
Şarkikaraağaç Meslek Yüksekokulu
E-Posta
semihaergin@isparta.edu.tr
Ofis Görüşme Saatleri
15:00 - 17:00
İş Telefonu
 
Dersin Amacı/Hedefleri
Beslenme durumu ve önemi.Besinlerdeki besin öğelerinin yapıları, fonksiyonları, sınıflandırılması, kaynakları, önerilen günlük alım değerleri hakkında bilgi vermek.Gıda zehirlenmesi. Besin grupları ve bazı özel durumlarda beslenmeye ilişkin bilgilerin öğretilmesi amaçlanmaktadır.
Dersin İçeriği
Temel Kavramlar, Karbonhidratlar, Proteinler, Lipitler, Vitaminler, Su ve Mineraller, Enerji Metabolizması, Besinler, Özel Durumlarda Beslenme,Gıda zehirlenmeleri.
Önkoşul Dersleri
 
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel/Alana Özgü Mesleki Ders
0
Uzmanlık/Program Dersi
70
Matematik ve temel bilimler
0
Genel Eğitim
0
Destek Dersi
30
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:27.02.2025 11:45:00)
DK1
Beslenme ile ilgili temel kavramları öğrenir.
DK2
Besin öğeleri, vücuttaki işlevleri ve sindirim mekanizmaları hakkında bilgi sahibi olur.
DK3
Besin gruplarını öğrenir ve muhafaza yöntemlerini ana hatlarıyla bilir.
DK4
Özel durumlarda beslenme hakkında bilgi sahibi olur.
DK5
Gıda zehirlenmeleri hakkında bilgi sahibi olur.